יחיד ומיוחד

האדריכלים הילה ודן ישראלביץ, מוכיחים שוב ושוב למה הם אינם נרתעים מאתגרים, על ידי שימוש עוצמתי בחומרים עוצמתיים. התוצאה- בית מעורר השראה.


מאת: | צילום: | - 17/10/2018
הילה ודן ישראלביץ

את הבית החדש שתכננו דן והילה ישראלביץ, בעלי המשרד 'ישראלביץ אדריכלים' בשפלה  אי אפשר שלא להבחין. הבית תוכנן עבור משפחה, זוג ו3 ילדים צעירים, על כחצי דונם , מתוכם 390 מ"ר בנוי והיתר חצר הכוללת בריכת שחייה מפנקת.  עם חזית קדמית אטומה עשויה מבטון חשוף, שיוצרת משחק שבין הנסתר לגלוי ומרמזת בדרך עוצמתית את העתיד לקרות.


יחיד ומיוחד

יחיד ומיוחד


 

הקובייה כוללת אלמנט ארכיטקטוני שממשיך את מבנה הגג. תריסים ומשרביות כמו גם הבזקי גוונים של חום ששולבו בחזית ומוסיפים את הייחודיות של הפרוייקט.


יחיד ומיוחד

יחיד ומיוחד


בקשתם של בעלי הבית היתה לשלב בין מראה סולידי, צנוע ואינטימי ומרחב המתוכנן כך שיגרום לבני המשפחה להתאחד ולבלות יחד באופן יום יומי


החזית של הבית פונה לרחוב צר, משלבת מבואת כניסה המיתמרת לכל גובהו של המבנה והיא מוגדרת על ידי לוחות אלומיניום שחורים, בהם מסתתרת דלת הכניסה. יתרת החזית מורכבת מפסי אלומיניום הוריזנטליים מצופים בצבע דמוי עץ ומהווים קונטקסט לבטון החשוף. האדריכלים ביקשו ליצור אפקט מחזית הפרוייקט, מסתורין וסקרנות לבאי הבית.


יחיד ומיוחד

יחיד ומיוחד


קומת הכניסה תוכננה כחלל עשיר המיתמר ל3,5 מטרים גובה, בו ממוקמים החללים הציבוריים – סלון ומטבח. ביניהם חוצץ שולחן אוכל מרשים במיוחד. הבטון שולט ברצפה, תקרה וקירות ומשווה לחלל מראה עוצמתי. עבור בני הבית השימוש בבטון מבורך בשל היותו חומר עמיד  ופרקטי. מסכי זכוכית ממוקמים בחלל הציבורי והם פונים לחצר והבריכה, הם אלו שמסייעים להארת החלל והאוורור שלו.


יחיד ומיוחד

יחיד ומיוחד

 


האדריכלים השכילו לתכנן גרם מדרגות פיסולי המוביל לקומת חדרי הילדים , שהינו מוטיב דומיננטי בעיצוב החלל.  המדרגות עצמן משלבות לוחות ברזל חשוף שעברו תהליך החלדה, ונישאות על קיר בטון. המעקה מינימליסטי - בצד הפונה לכיוון הסלון מתוחים מיתרי ברזל אנכיים הפרוסים לכל גובהה של קומת הכניסה.

  הריהוט בסלון  נבחר בהתאם לצבעוניות הכהה והדרמטית של החלל הציבורי, יחד נוצרת סכמה צבעונית של אפור, שחור ולבן. גופי התאורה ותעלות המיזוג צבועים בשחור,  המטבח ופינת האוכל עשויים עץ טבעי שמכניס למרחב חמימות ונשמה.


יחיד ומיוחד

יחיד ומיוחד


סוויטת ההורים ממוקמת בקומת הכניסה, השילוב נעשה על ידי שימוש  בקיר הסוגר על המטבח ונראה כיחידה אחת אטומה, שטומנת מאחוריה דלתות המובילות לחדר ההורים, לחניה ולאיזור אחסון נסתרים.

קומת המגורים העליונה כוללת ארבע חדרי שינה שתוכננו בשורה וחלונותיהם הגדולים פונים לכיוון צפון. לכל אחד מהילדים חדר מאובזר ומרוהט, עם חלל משותף לכל בני המשפחה, המשמש את הילדים וחבריהם.