פרוייקט מושב


מאת: | צילום: | - 17/10/2018
האדריכלית
איריס אבני דביר

החשיבה היתה קודם כל לשפץ בית שגרים בו. הבית עבור זוג פלוס 3 ילדים, ממוקם במושב בשרון. הרצון היה ללכת על משהו יותר נקי ולייט, ופחות כפרי כפי שהיה עד כה.


בעת שיפוץ חשוב להבין ולגלות את היתרונות ולטשטש חסרונות, מסבירה האדריכלית איריס אבנרי דביר. המלאכה היתה מרובה, מאחר והבית שבנוי במפלסים היה בנוי קירות קטומים, אינו בקווים ישרים, עם חללים לא סטנדרטיים שדורשים חשיבה, יוזמות ורעיונות.


פרוייקט מושב

פרוייקט מושב

 


בקומת הכניסה בחרתי חיפויי אריחי גרניט פורצלן גדולים כדי להעניק תחושת מרחב ובו זמנית לטשטש את האלכסוניות של הבית. הנמכתי תקרה כדי לטשטש  את הגבהים השונים של התקרה. חלל הסלון אינו סטנדרטי, כך שהעמדת הריהוט נבחרה על מנת לטשטש את הקווים האלכסוניים ולתת תחושת מרחב.


פרוייקט מושב

פרוייקט מושב


בכניסה לבית ממוקם סלון , ומימין לכניסה המטבח, שמוסתר מאחורי קיר כניסה. אותו קיר הפכתי לאלמנט עיצובי על ידי חיפוי עץ מצד אחד ומיקום קומודה ומצידו השני מיקמתי ארונות אחסון פרקטיים למטבח. חלל המטבח גדול מימדים נקי וחם, שילוב של ארונות בהירים וקיר עץ שנותן חמימות.



פינת ישיבה אינטימית ומשפחתית נבחרה תוך ניצול האלכסון של הבית, היא משקיפה לגינה ומשרתת את המשפחה.  בשירותי האורחים בשל ההנמכה , עשינו שימוש בגוון אפור לצד עץ. מה שיצר חמימות.

 

פרוייקט מושב

פרוייקט מושב

 


במפלס המרתף ממוקם חדר עבודה, חדר למתבגרת, מקלט, חדר כביסה ויציאה לאזור החניה. בחרתי עבור חדר הכביסה חיפויים נוסטלגיים, מיקמתי דלת זכוכית שמכניסה הרבה אור, ונגרות עם ארונות כחולים – במטרה להפוך חלל "משעמם" ולהחיות אותו.

 

פרוייקט מושב

פרוייקט מושב


 

חדרי המגורים חופו בפרקט, כדי ליצור הפרדה בין האזור הציבורי לפרטי. יחידת הורים מרווחת, עם נגרות חדשה , מקלחת עם יציאה למרפסת אישית. חדרי הילדים, כולל חדר הרחצה, גם בהם הקירות היו קטומים והצריכו התייחסות מיוחדת, הן בנגרות והן בבחירת החומרים.

 

פרוייקט מושב

פרוייקט מושב