נכנס יין יצא יקב



מאת: מערכת בית ונוי | צילום: עודד סמדר | ניצן הורוביץ - 20/07/2014

עיצוב פנים ניצן הורוביץ

המעצב ניצן הורוביץ שתכנן שיפוץ בבית קיים נדרש להתמודד עם אתגר מיוחד- לשלב בו יקב ביתי – בואו לגלות איך הוא עשה את זה...




מפגשו של המעצב ניצן הורוביץ עם בעלי הבית השוכן בלפיד, יישוב קהילתי בקרבת מודיעין, זרם כמפגש פורה מהרגע הראשון. "הדיירים הציגו  לפני את אופיו של החלל המועדף עליהם, ומבוקשם היווה  את נקודת המוצא לתכנון שנועד למצות את הפוטנציאל של הקיים בצורה הטובה ביותר" אומר הורוביץ. 
 
שיפוץ בית בלפיד - עיצוב פנים ניצן הורוביץ

חדר קסום לייצור יין בוטיק 

לאחר מס' פגישות התגבשו שתי נקודות מרכזיות שעמדו בבסיס התכנון. הנקודה הראשונה התייחסה לקיומו של חדר לייצור יין בוטיק, סוג של יקב ביתי שהינו תחביבו של בעל הבית, ואשר לפני השיפוץ היה ממוקם במרתף, הנגישות אליו הייתה בעייתית ,והוא לא זכה לבמה  לה הוא ראוי. 

הנקודה השנייה התייחסה למבניות החלל, שהתאפיינה בריבוי קורות, כאשר במקרה זה השאיפה והאתגר היו להותירן במרחב כך שישתלבו בתכנון החדש. 

במטבח שמירה על קשר עין עם החצר הגדולה

שמירה על קשר עין עם החצר הגדולה

היות והבית נעדר סגנון ספציפי או מוצהר, הקונספט שהוביל את הורוביץ היה לייצר עבורו, לדבריו "התאמה קצת שונה ,הן ביצירת חללים חדשים והן בבחירת החומרים".

התהליך התמקד בעיקר בטיפול בחללים הקיימים ובארגון מחודש של מרחב הבית, כאשר במסגרת זו, מיקומו של המטבח היה גורם משמעותי בתכנון שטווה. הלקוחות הביעו את רצונם שהוא יאפשר קיום קשרי עין עם החצר הגדולה (שגם היא שופצה מהיסוד ), ובתוך כך מיקומו נקבע בקרבה ליציאה הראשית, כשהוא אכן מעניק את מראה נופה הרענן של החצר ואף נהנה מחדירת אור יום טבעי. 
 
הקמין מייצר הפרדה בינו לבין פינת האוכל

תאורת לד בקורות העץ

כהשלמה למיקומו החדש עוטרה תקרתו של המטבח בקורות עץ שבתוכן נשתלה תאורת לד ייחודית המספקת תאורה חסכונית במיוחד.

באזור שרותי האורחים נפרץ מעבר לחדר משפחה קטן שהתווסף בתכנון החדש. המעבר יצר מהלך זרימה נוח המנקז אליו את תנועת בני הבית, כך שבדרכם לחדר המשפחה הם אינם נדרשים לעבור דרך חלל המגורים הראשי. 

מיקומו של חדר היין היה, כאמור, סעיף מרכזי בתכנון, וגרר התעסקות רבה. 
 
חדר קסום לייצור יין בוטיק

הצצה מסקרנת לחלל נסתר

מטבע הדברים הוא היה צריך לענות על נתונים מסוימים שהינם הכרחיים לאופי הפעילות של ייצור היין, כמו, למשל, ריחוק מקסימאלי מחלונות ומקורות חדירת אור. בה בעת ,הרצון היה לייצר גישה טובה ממנו ואליו לחלל המגורים, שכן  חלק מתהליך ייצור היין כולל טעימות ושילוב של הנוכחים/צופים. הפתרון של הורוביץ היה חשיפת גרם מדרגות שנסגר במהלך שיפוץ קודם שנעשה, בבית וניצול חללו לטובת חדר היין. גרם זה, שהוביל בעבר לקומת השינה, פונה לאזור שעתה משמש כסלון החדש, כך שהוא מעניק הצצה מסקרנת אל החלל הנסתר, כמו גם גישה נוחה אליו. בחירת החומרים לחלל זה נועדה לשמר בו את תחושת המרתף, ולפיכך חופו המדרגות בלבני פירוק ולריצוף נבחר פרקט המאפשר תחזוקה קלה ונוחה.

במרכז החלל המרכזי תוכנן קמין הנצפה מכל אזוריו השונים -  מייצר הפרדה בינו לבין  פינת האוכל בו בזמן משמר פתיחות ביניהם, והוא חופה במבנה פח המשווה לו מראה תעשייתי. 

עבודות הנגרות (ארונות אחסון וכד')  ששולבו בבית תוכננו כך שנוכחותן לא תהיה בולטת מידי, ולכן נצבעו בגוון הקיר כשהם כמו נטמעים בתוכו ונוכחותם מוצנעת. 
 
מתחם שינה רחב ידיים
 

בחירה מוקפדת בחומרי הריצוף

בחירת חומרי הריצוף בבית מוקפדת: הקומה הראשונה רוצפה באריחים גדולים מאוד דמויי בטון/אספלט (ויה ארקדיה) שיצרו פלטפורמה מצוינת לשילוב שאר החומרים, חלל השירותים רוצף בעץ שבתוכו נשתלו אריחי בטון מצוירים ומקוריים, והמעבר לקומת ההורים דרך חלל המדרגות רוצף באריח פרט מדרגה ייחודי (תוצרת חברת אימולה, איטליה). 

דיירי הבית הם חובבי אמנות, ותאורת החלל תוכננה כך שתענה על אהבתם זו ותספק מראה של גלריה. לצורך זה נעשה שימוש בפסי צבירה שחורים, שבאמצעותם ניתן לכוון את התאורה כך שכל פינה תקבל את מקור האור שלה ואת המיקוד המתאים. גופי התאורה ששולבו בפסי הצבירה הם גופים חסכוניים. 
 
עיצוב חלל רחצה מפנק במיוחד

הפרדת אזורים תוך שימוש בקורות קיימות ובריצופים שונים 

קומת ההורים טופלה כך שתספק את כל צרכי בעלי הבית במרחב אחד, והפרדת האזורים בוצעה תוך שימוש בקורות הקיימות ובריצופים שונים -  אריחי בטון באזורי השינה, ואריחים דמויי פרקט בפינת העבודה ובחדר הרחצה

החדר מכיל בשטחו מתחם שינה רחב ידיים ,אזור עבודה אינטימי וחלל רחצה מפנק במיוחד. לחללו נבחרו אביזרים סניטאריים לבנים בעיצוב מסוגנן, והוא כולל מקלחון גדול במיוחד 100/160,וכן ואמבטיה לרגעי פינוק ורגיעה. 
 
חלל המדרגות רוצף באריח פרט מדרגה ייחודי תוצרת חברת אימולה, איטליה


בסיום תהליך התכנון קיבל הבית חזות מעוצבת, בקשות הדיירים זכו במסגרת זו למענה הולם, כמו גם לנוחות חיים חדשה ונעימה, והורוביץ מסכם אותו ככזה שאפשר לו, לדבריו "התבוננות לחיים מעניינים, והזדמנות ליצור חלל מיוחד עבור אנשים מיוחדים".

 
קרדיטים:
כלים סניטריים- ויה ארקדיה
תאורה- דורי קמחי
ריהוט- קסטיאל
נגרות- תומר ודוד שטרית
קבלן מבצע- בועז סירי

מעבר לחדר משפחה קטן שהתווסף בתכנון החדש