מסך העשן הופך לבית חדש

בעקבות קצר חשמלי בית בבקעה נשרף, קירותיו מפויחים וריח עז של מדורה הציף את חלל הבית, בעקבות השיפוץ נולד בית כפרי מזמין שדלתותיו פתוחות והאנרגיות בו זורמות


מאת: טלילה מעצבת פנים | צילום: גלעד רדט | - 21/05/2014
הבית לאחר השיפוץ

חללי הבית לפני השיפוץ בעקבות השריפה

קריאת חירום

שבוע לפני פסח, התקשרה אלי אישה אחת וסיפרה לי בקול שבור שעקב קצר חשמלי במטבח, הבית נשרף בחלקו ... 

התיאור העצוב שלה לא היה רחוק מהמציאות. 

כשהגעתי לבית, שבמושב המקסים בבקעה, גיליתי את המטבח שרוף ברובו. שאר הבית וכתליו היו אפורים ומפויחים, וריח עז של מדורה שכובתה במים הציף את חלל הבית. 

ידעתי שעבודה רבה ניצבת לפניי..

בסלון אוירה חמה אך עדכנית וקלה

הזדמנות למהפך בבית 


לאחר השוק הראשון וקבלת המציאות העגומה, הסברתי ללקוחה שזו הזדמנות מצוינת לעשות מהפך בבית שלא עבר שיפוץ במשך שנים ארוכות. הצבעים ששלטו עד אז בבית היו מונוכרומטים וכהים, המטבח היה קטן ביחס לשאר הבית. 

ההצעה שלי הייתה להאיר את הבית ולחבר את הפטיו שהיה ליד המטבח אל המטבח עצמו כדי להרחיבו. הלקוחה התלהבה מהרעיון ויצאנו לדרך.

הרהיטים נלקחו למאיה גל – myarad - משפצת רהיטים מוכשרת, שעשתה פלאות בארון עטור בפיתוחים
 

שילוב רהיטים ישנים עם הסגנון החדש


בנוסף למשימות העיצוב השונות, בעלי הבית ביקשו ממני לשמר מספר רהיטים מיוחדים, שהיה להם ערך רגשי מאוד גבוה. הייתי צריכה למצוא פתרון יצירתי לשילוב הרהיטים הישנים עם הסגנון החדש, תוך שמירה על תקציב הדוק. 

הרהיטים נלקחו למאיה גל – myarad - משפצת רהיטים מוכשרת, שעשתה פלאות בארון עטור בפיתוחים מורכבים והצליחה לתת לו טאצ' עדכני. את שיפוץ הוויטרינה בפינת האוכל הוחלט לדחות בשלב הזה. 

מקלחון מודרני עם ספסל תלוי מאבן


מקלחון מודרני עם ספסל תלוי מאבן

האמבטיה הגדולה בסגנון רומי,  נהרסה ובמקומה יצרנו חדר נעים שבו מקלחון מרווח. בנוסף תלינו ספסל נוח עשוי מאבן - את הספסל סיתת עבורנו אחד מתושבי הכפר השכן. יש לציין שמשקלו של הספסל הוא כמה וכמה עשרות קילוגרמים, אך למרות היותו תלוי באוויר הוא יציב וחזק.

חדר השינה נצבע בצבע בהיר וילונות בהירים וגוף תאורה צבעוני מוספים אור

זיכרונות מהעבר

הבית, שכאמור ממוקם במושב קטן בבקעת הירדן, הזכיר לי בפשטות ובצניעות שלו, את ילדותי במושב. מעשן השריפה נולד בית כפרי מזמין שדלתותיו פתוחות והאנרגיות בו זורמות. 

הסגנון הכפרי התאים מאוד לבית הזה, והשתלב נהדר עם עבודות הקרמיקה והקדרות של בעלת הבית.

אוירה חמה אך עדכנית וקלה

בסלון הגדול החלטנו להבהיר את הרצפה, שהייתה בזמנו מרוצפת באריחי "טרה קוטה", את הריהוט החלפנו לריהוט מעץ  אלון משולב בברזל, ליצירת אוירה חמה אך עדכנית וקלה. 

החלפת ריפוד הכיסאות המרופדים בבד קלאסי לריפוד מודרני יותר, בנוסף להבהרת הוילונות, הגבירו את תחושת ההומור והקלילות ביחס לספת העור הארוכה והחדשה, וזאת בלי לאבד את ההרמוניה בין כל האלמנטים הללו.

בחדר של הבת, לקחנו ארון תלוי ישן, חיברנו לו רגליים חדשות וצבענו אותו - כך הוא הפך לטואלט חביב, אליו צירפתי כסא ישן, שמצאנו ב"רטרו" וריפדנו מחדש. בריהוט המיוחד בחדר השינה, החלטתי לא לגעת, אך החדר נצבע בצבע בהיר. וילונות בהירים וגוף תאורה צבעוני הוסיפו אור. 

המטבח תוכנן כמטבח פרובאנס ועתה וא גם גדול יותר


המטבח תוכנן כמטבח פרובאנס ועתה כשהוא גם גדול יותר, נוצר מקום גם לפינת אוכל קטנה ושמישה וגם לארון היינות הנסתר ולמזנון. הפטיו הועבר מחוץ לדלת המטבח, שם, בין העציצים הירוקים שמטפחים בני הבית, יושבים בני הזוג לשתות את הקפה של הבוקר.

לזכות באמון מלא

בפרויקט הזה כמו בפרויקטים רבים אחרים, זכיתי באמון מלא מהלקוח. הביטחון בי כאשת מקצוע, מאפשר לי להציע חומרים חדשים ללקוח, כמו גם צורות וגוונים שאליהם הם לא היו נחשפים אלמלא אותו אמון, וכל זה מבלי לסטות מהסגנון ומהטעם שלהם. 

במטבח פינת אוכל קטנה

עובדת על פרויקט החלומות שלי 

פרויקט החלומות שלי מתממש בימים אלו ממש. אני מתכננת בית שמשתרע על פני 3.5 דונם, של חורש טבעי. העבודה שלי נעשית בשיתוף פעולה צמוד ומלא עם האדריכל. 

הייחוד בבית הזה הוא סגנון הבנייה האקולוגי, המבוסס על בנייה בקש ובוץ. התכנון נעשה מתוך חשיבה ירוקה לניצול האור, המים ותנאי השטח.

אתם מוזמנים לראות עוד פרויקטים באתר של טלילה

קרדיטים:
דורון קצב- רהיטי קצב – מזנון ושולחן | אלקבץ רהיטים – ספת עור | מאיה גל – myard  - שיפוץ רהיטים | גלית  מירון מ make – בד לכיסאות | מטבח – גבי רחמים | סטיילינג – איריס אמויאל | וילונות וייס | אילת בן נון - רטרו

אולי תאהבו גם: