החיים בצבעים

חיבור בין דייר סטייליסט חובב מותגים ובעל אוסף עשיר של פריטי עיצוב לבין אדריכל חובב אוונגרד ואמנות רחוב, הפך דירת פנטהאוס דו קומתית בסאו פאולו לקומפוזיציה צבעונית ומלאת חיים   

תכנון: Studio Guilherme Torres

מאת: מיכל פלג | צילום: ( Denilson Machado( MCA Estúdio | - 13/10/2013


עם יותר מ -20 שנה של ניסיון ופורטפוליו מפואר, גילרם טורס Guilherme Torres נחשב לאחד השמות הגדולים של האדריכלות הברזילאית. בסגנונו האוונגרדי, החורג מכל סטנדרד, נטייתו היא לשקף את הסגנון העכשווי של ימינו וליצור סביבה חמה ומזמינה, מה גם שטורס עצמו הוא ללא ספק אישיות תוססת וחסרת גיל: מקורות ההשראה שלו נעים מהיותו חובב מושבע של אמנות רחוב, גרפיטי בצבעוניות נועזת, מוזיקה אלקטרונית וגרפיקה של כתובות קעקע, אותן הוא גם נושא על גופו.  
 

כאשר נקרא לעצב מחדש את דירת הפנטהאוז הדו קומתית של יזם צעיר בתחום הבנייה, אשר ממוקמת בשכונת Itaim בסאו פאולו, החליט טורס לבטא בה את תמצית מהותו והווייתו של המרקם העירוני הייחודי בו ממוקם המבנה- רחובות סואנים עמוסי מכוניות, שלטים צבעוניים של בתי מסחר, גורדי שחקים ופרסומות ענק. כל אלו שימשו, לדבריו, מקור השראה צורני ותוכני הבא לידי ביטוי בכל פינה בפרויקט.
 
 
הדירה, המתפרשת על שני מפלסים בשטח כולל של 245 מ"ר, ממוקמת בפרויקט מגורים חדש ויוקרתי של חברת הנדל"ן Rocco Associados ,פרויקט שהתפרסם בזכות פסל ענק שיצרו עבורו  האחים קמפנה,הממוקם באטריום המרכזי של הבניין ומתנשא לגובה 70 מ'. הלקוח רצה דירה מרווחת, טרנדית ועכשווית, בה יוכל גם לעבוד וגם לארח את חבריו לערבי ביליארד, ובמסגרת העיצוב המחודש שונה ארגון חללה וכל קירותיה תוכננו ונבנו בהתאם. 
 
 
עיצוב הפנים המחודש נגזר מדרישות בעל הבית, חובב חפצי אמנות ומותגי ריהוט יוקרתיים של מעצבים מפורסמים, כאשר הרעיון הראשוני היה לסייע לו לארגן ולמקם ברחבי הדירה את אינספור החפצים הנכללים באוסף המפואר שברשותו וליצור עבורם ובהשראתם סגנון עיצוב לכלל הדירה.
 

הכניסה לדירה היא חלל מבואה צר המוביל אל חללי המטבח והסלון, ובכל רחבי הקומה פזורים מותגי עיצוב יוקרתיים לצד פריטים שעיצב טורס עצמו ברוח המקום. עבודות הנגרות בוצעו ע"י הנגר האישי של טורס, סרחיו רודריגז, כאשר יחדיו הם תכננו את הרקע ההולם לכל פריט  ופריט. באורח זה, כל חדר משקף, למעשה, ביטוי רב עוצמה לנטייתו האמנותית של טורס: כל פריטי הריהוט הותאמו בקפידה לסביבת מיקומם, ויחד עם פריטי העיצוב המשלימים הם מתמזגים לכדי קומפוזיציה מושלמת, ציורית, צבעונית ומלאת חיים.
 
 
חיפוי מלט בעל מרקם חלודה הוא החומר השולט בכל קירות הדירה, כמו גם בגרם המדרגות. צבעו האפור הוא האהוב ביותר על טורס, שרואה בו, ולא בכדי, רקע ניטראלי הולם להצבת פריטי עיצוב צבעוניים, והוא אכן חוזר על עצמו במרבית הפרויקטים שיצר עד כה. 
 

אזור הסלון כולו מתוכנן במטרה ליצור עבור בעל הבית אזור עבודה הכולל ספרייה היקפית מרצפה עד תקרה, בה משתלבים גם שולחן עבודה וכסא משרדי מבית הרמן מילר. מדפי הספרייה מאכלסים אף את הטלוויזיה ומכשירים אלקטרונים נלווים, וכמובן חפצי אמנות רבים, ומגוון ספרי אמנות וצילום בעלי כריכות צבעוניות המתקבלות כחלק מעיצוב החלל. בלב הסלון ניצבת ספה בתצורת ר' שעיצב טורס, כסוג של סימן היכר המופיע בכל עיצובי הפנים פרי יצירתו. לצד הספה ניצבות שתי כורסאות יחיד ורודות המוכרות בשמן  "The Slow Chairs" שעיצבו האחים Ronan and Erwan Bouroullec עבור אוסף הבית של וויטרה –פרשנות מחודשת לכורסה קלאסית בתצורה גיאומטרית ותוך שימוש בטכנולוגיה העדכנית ביותר: משענת הכורסה היא מעין סריג דקיק אך בעל קשיות,  אותו יוצרים חוטים הטווים שתי וערב בין צלעות שלד הכורסא. 
 

פריטים נחשקים נוספים המשתלבים בעיצוב הסלון הם שטיח מחברת Bellouchi, ושני שרפרפים המשמשים כשולחן קפה, ואף הם לקוחים מאוסף הבית של מוזיאון וויטרה: שרפרפים שנחשבים בין הפריטים היפנים המפורסמים בתולדות העיצוב, שעוצבו בשנת 1954 ע"י י Sori Yanagi ומכונים .The elephant Stool באזור האירוח ממוקם שולחן הביליארד אותו רכש בעל הבית לפי הנחייתו של טורס שדאג לצבוע אותו בכחול, ובהתאמה מיקם לצידו שלט של מסעדה היוצר הקשר לתרבות הצריכה של ימינו.

בקומה זו נכללים גם חדר כביסה ושירותי אורחים, וכמובן המטבח, שבמרכזו ניצב שולחן עשוי משטחי בטון הממסגרים את החלל באופן ארכיטקטוני. התכנון האדריכלי של המטבח מבטא את הסגנון האדריכלות המינימליסטי שטורס יוצר - תוצר של הערצתו לאסכולת Escola Paulista, המאפיינת חלק ניכר מהאדריכלות הברזילאית המודרנית ואשר עיקרה הוא שימוש בבטון חשוף ובמשטחים אופקיים. 
 

גרם מדרגות נטול מעקה מוביל אל הקומה העליונה, בה נפרש חלל מבואה ממנו ניתן להגיע אל חדר השינה, לחדר אודיו ולחדר ארונות מרווח ונעים הכולל שני חדרי שירותים. חדר השינה פונה למרפסת חיצונית רחבה, ועיצובו ממותג לא פחות מחלל המגורים: מיטה זוגית גדולה בעיצובו של חוקאל מובאיס, לצד מנורת שולחן שחורה בעיצובו של פיליפ סטארק, צירופי כריות שעליהן כתובים שמותיהן של תרופות נוגדות דיכאון, כעוד ביטוי עיצובי בעל הקשר לרוח התקופה שיצרה המעצבת אוליבה  טוקאקיס, ובחדר הרחצה ניצב מתלה מגבות צבעוני  מבית מגיס, שחותם את הקומפוזיציה הצבעונית שמאפיינת כל פינה קטנה כגדולה ברחבי הדירה. 
 
 
 

 

 

 

 

אהבתם ?