זמן להתרענן

בני הזוג, להם שני ילדים מתבגרים, החליטו לחדש ולרענן את דירת הדופלקס שממוקמת בקומפלקס מגורים בלב אחת מערי השרון. לטובת העניין הם פנו למעצבת הפנים קרן גנס שיצרה עבורם מרחב מגורים אלגנטי ומוקפד שהצליח להגדיר מחדש  את התחושה החמימה והמזמינה שהם כה אוהבים. את המרחב המסוגר יחסית מחליף עכשיו תכנון פתוח, מרווח ומשודרג עתיר שילובים מדודים של צבעים, טקסטורות וחומרים שהופכים אותו לבלתי מתאמץ ומלא שיק.  

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: אסף פינצ'וק | עיצוב ותכנון: קרן גנס | 16/10/2020

 

צילום: אסף פינצ'וק | עיצוב ותכנון: קרן גנס
  

 

אחרי שנים ארוכות של מגורים דירתם האהובה החליטו בני הזוג לחדש, לרענן ולהתאימה לצרכי המשפחה העכשוויים. לפני קבלת ההחלטה הם התלבטו האם למכור ולעבור לנכס חדש אך המיקום המצוין והזכרונות הטובים שצברו במהלך השנים הם שהכריעו את הכף

הדירה הינה דירת דופלקס הממוקמת בקומפלקס מגורים ומתחתיה דירת דופלקס נוספת שקונסטרוקציית המדרגות שלה חודרת את קומת הכניסה לדירה ומייצרת מעין קומת ביניים שזכתה עכשיו לתפקיד פונקציונלי יצירתי בחלל הציבורי. כבר בתחילת תהליך התכנון החדש ברור היה שיש לפתוח ולרווח את אזור הכניסה לדירה על ידי ביטול גרם המדרגות המקורי מבטון שחסם אותה והחלפתו במדרגות ברזל אווריריות שעברו לפינת הבית ויושבות על במת עץ אלון מתחתיה קונסטרוקציית מדרגות השכנים. כך יצרה המעצבת מוטיב הרמוני והמשכי המשמש גם כבסיס מדרגות המתכת וגם כספסל בנוי המשרת את פינת האוכל של בני המשפחה. בחלקה הפנימי משמשת הבמה לשפע של מקום אחסנה. 

 

צילום: אסף פינצ'וק | עיצוב ותכנון: קרן גנס
  

 

צילום: אסף פינצ'וק | עיצוב ותכנון: קרן גנס
  

 

 

כחלק מתהליך העבודה הפתחים המקוריים הורחבו מרצפה לתקרה וחלונות האלומיניום הוחלפו בחלונות ברזל בלגי מינימליסטי בגוון שחור-חום. בחלונות שולבו תריסי רפרפה בגוון משתנה בהתאם לאור הטבעי במהלך שעות היום, מה שמעניק לבית גוונים שונים לאורך היממה; הריצוף הכפרי הוחלף בריצוף גרניט פורצלן 120X120 בגוון אפור בהיר בטוני היוצא למרפסת ומשתלב עם קומת הביניים הנשפכת לתוכו בריצוף פרקט אלון עצי. שילוב מודרניות לצד חמימות וקז'ואליות, שפת עיצוב הממשיכה בכל שאר חללי הבית, החומרים, הטקסטורות והצבעים. דלת הכניסה הוחלפה ובמקומה תכננה גנס דלת חדשה חדשה, בנויה מלייסטים של עץ אלון הומוגני בגוון סקנדינבי.

 

 

צילום: אסף פינצ'וק | עיצוב ותכנון: קרן גנס
  

 

את המטבח המקורי המסוגר פתחה המעצבת לחלל הציבורי כך שהזרימה בחלל מורגשת מייד כשפותחים את דלת הכניסה. היא רצתה להדגיש את אורכו וגובהו של המרחב ( 3.40 מ'!) לכן תכננה בצד אחד ארונות מטבח מרצפה לתקרה עשויים עץ אלון בהם שבצה צוקל ירוק, מדפי ברזל ירוקים מרחפים ואי ברזל; מהצד השני תכננה ספריית ברזל, אף היא מרצפה לתקרה, בה מסתתרת מערכת המיזוג והטלוויזיה מוצנעת בתוכה.

 

צילום: אסף פינצ'וק | עיצוב ותכנון: קרן גנס
  

 

בעלי הבית אוהבים מאד לבשל ולארח ושוהים רבות בחלל המטבח לכן תוכננה עבורם חזית אחת של ארונות גבוהים עם שפע מקום אחסון ובמקביל הם מסתירים את יחידת המיזוג של הקומה. בחזית זו שובצו 'חזיתות' ומדפים פתוחים שימושיים בגוון ירוק עדין, כך שהמטבח יהיה קצת פחות 'מעונב'. חזית שנייה של ארונות נמוכים המאפשרת משטח עבודה רחב מעליו שני מדפי ברזל דקים מרחפים שתוכננו עוד בשלב הקונסטרוקציה לקיבוע מיקומם. במרכז המטבח תוכנן אי ברזל ארוך, המדגיש גם הוא את אורכה של קומת הכניסה ומשתלב עם מדרגות הברזל והספרייה. חלקו של האי מיועד לישיבה וחלקו לאכסון, "המקום הכי כיפי שאנו שוהים בו הכי הרבה", לדברי הדיירים. 

חלק אינטגרלי מהמטבח, נראה ואינו נראה, הוא ארון גדול בעומק 100 ס"מ הצבוע בגוון הקירות ונחבא לצד המדרגות בעלייה לקומת הביניים. בארון מאוכסנים כסאות מתקפלים, כלי הגשה גדולים ועוד.

צילום: אסף פינצ'וק | עיצוב ותכנון: קרן גנס
  

 

בקומת הביניים, המובילה לחדרי השינה וחדרי הרחצה, תוכננה פינת ישיבה אינטימית שתוכל להפוך בעתיד לפינת עבודה שימושית. הכניסה לחדר השינה של ההורים הוצנעה ע"י קיר בטון קיים שהתארך. מדרגות הברזל מובילות לקומת הגג, לחדר השינה של הבת ולחדר רחצה קטן. בחדר נפתח חלון קטן שהפך לוויטרינה גדולה וליציאה רחבה למרפסת אינטימית, החדר החשוך הפך לחדר שטוף אור. 

 

צילום: אסף פינצ'וק | עיצוב ותכנון: קרן גנס
  

צילום: אסף פינצ'וק | עיצוב ותכנון: קרן גנס
  

 

דלתות ברזל בלגי נבחרו לחדר הרחצה ולדלת היציאה לגג רחב הידיים המשקיף על כל גגות השכונה, להכנסת אור טבעי לחלל. כך את הבית כולו מעטרות דלתות פנים בגוון ירוק מעושן; כל חדר נצבע בגוון שונה תוך שמירה על סקאלת גוונים בהירה; פרטי הנגרות תוכננו ע"י המעצבת בהשראות שקיבלה מעיון במגזיני עיצוב בינלאומיים של ונסיעות ברחבי העולם. כך נוכל למצוא ארון בגדים ייחודי בגוון כחול עמוק בחדר השינה של הבן. בחדר הרחצה ארון בגוון ורוד מעושן Nude בשילוב רצפה בגווני ירוק עמוק ורובה צבעונית המשלימה את הפסיפס. 

בחדר השינה של ההורים קירות החדר נצבעו בגוון פסטל. חדר הרחצה תוכנן גם הוא מחדש- במקום המקלחון הקטן שהיה תוכנן מקלחון רחב ידיים, שני כיורים, לבקשת הדיירים, ושתי מראות ברזל עגולות מעטרות את הקיר. נבחר ריצוף כחול 'פיפיטה' וגם כאן שילבה גנס רובה צבעונית בחיפוי הקירות, הפעם רובה כחולה.  

 

 

צילום: אסף פינצ'וק | עיצוב ותכנון: קרן גנס
  

צילום: אסף פינצ'וק | עיצוב ותכנון: קרן גנס
  



 

 



רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי