דירה בת 5 חדרים לזוג עם 3 ילדים קטנים מקבלת מראה חדש

כשהמעצבת סיגל ליטבק קיבלה לידיה דירה בעלת מבנה אלכסוני, היא נענתה לאתגר לא רק כדי להתגבר על קשיים אלא להפוך משהו ש"צריך להתגבר עליו" למנוף להשראה וליצירתיות חדשה. לאחר עיצוב ותכנון מחדש, הדירה בת חמשת החדרים לזוג עם שלושה ילדים קטנים בשכונה עירונית במרכז הארץ, הפכה מחיוורת, חסרת זרימה ובנאלית לדירה פונקציונאלית, נוחה ונעימה ובעלת זרימה, המקבלת את האלכסונים של המבנה בצורה טבעית ובקונספט מרתק בו הסגנון התעשייתי פוגש בצבעוניות חמה המתאימים לאופי הדיירים

מאת: רוית ליפשיץ ציון | צילום: עומרי חת | עיצוב פנים: סיגל ליטבק | - 23/01/2020

 

מראה כללי של הדירה לאחר השיפוץ
 


 הפרויקט

 כשהמעצבת סיגל ליטבק ניגשה לעצב ולתכנן שיפוץ ועיצוב דירה בת חמישה חדרים לזוג עם שלושה ילדים קטנים בשכונה עירונית במרכז הארץ, היא מצאה דירה  שנבנתה מלכתחילה עם זוויות לא ישרות, נתון התחלתי שהקשה על הדיירים ויצר בזבוז שטחים, זאת בנוסף להיעדר קו עיצובי, תחושה חיוורת וחסרת חיות, חוסר נוחות וחוסר זרימה.

"בהכרות ראשונית עם הדירה, התחושה הייתה שהמבנה האלכסוני שלה הינו משהו ש"צריך להתגבר עליו" אולם בסוף התכנון, האלכסונים הפכו להיות ה-דבר שמייחד את הדירה, ושגרם לי באופן אישי לחשוב מחוץ לקופסה ולהידרש ליצירתיות חדשה." סיגל ליטבק, מעצבת

אלכסון אינו אסון

האתגר והחזון של סיגל, העוסקת בתכנון ועיצוב פנים של פרויקטים במגוון תחומים ובהם דירות מגורים בבניינים חדשים ובפרויקטים לשיפוץ, היו לרכך את המבנה האלכסוני והזוויתי של הסלון וחדר השינה כדי שישתלבו וייראו כחלק מהתכנון ולא כאילוץ וליצור תחושת מרחב, זרימה וייחודיות חד פעמיים בעיצוב הדירה. 

בד בבד היה עליה להתמודד ולפתור בעיות כגון היעדר שטחי אחסון, מחסור במקומות ישיבה במטבח, תחושה שהסלון חוסם את הדירה ואת היציאה למרפסת, פינת אוכל המסתירה את הכניסה ועמוד עם בליטה  באמצע קיר בסלון.

הקונספט- סגנון תעשייתי משולב עם צבעים 

סיגל, בוגרת בהצטיינות יתרה של המסלול לעיצוב פנים בטכניון, בעלת תואר B.Sc בהנדסת תעשייה וניהול בהצטיינות בטכניון וניסיון של מעל 12 שנה, בחרה כקונספט את הסגנון התעשייתי המתבסס על גוונים כהים ומאסיביים אשר ירוככו על ידי הוספת צבעוניות, תוך שמירה על איזון שיתאים למגורים של משפחה בסביבה עירונית. מקורות ההשראה הם המטבחים התעשייתיים מחד, שהם נוחים ומשדרים עוצמה ומנגד,רצפת פרקט עץ המעניקה חמימות ופרטי ריהוט פונקציונאליים ומודרניים בסגנון הסקנדינבי הנעים והשליו.

התהליך

השיפוץ התמקד באזורי הסלון-מטבח-פינת אוכל-כניסה, יחידת ההורים ושירותי האורחים. הבה נצא לסיור:

הסלון

לאחר פינוי כל הריהוט בחללים המטופלים ופירוק המטבח תוכננה העמדה חדשה לסלון תוך ניצול בליטת העמוד הקיימת ליצירת מבנה טרפזי כאלמנט מאחורי הספה. המיקום החדש של ריהוט הסלון וכן ויתור על יחידת טלוויזיה ותלייתה על הקיר ללא יחידה תחתונה פתחו את היציאה למרפסת בצורה קלה וטבעית.

 


המטבח

תכנון מחודש ששיפר את התפקוד והפונקציונאליות על ידי יצירת אי המתאים לעד חמישה סועדים ושינוי פלטת הצבעים לאפור פלדה ותכלת המתכתב עם רהוט הסלון ושימת דגש על זרימה ונוחות פונקציונלית בבישול ואפייה האהובים במיוחד על בעל הבית.

 

יחידת ההורים

הגדלת המקלחון שגודלו המקורי היה 70*80, הזזת מיקום פתח חדר הרחצה, הצבת דלת הזזה במקום דלת ציר ושינוי מבנה חדר רחצת ההורים אפשרו תנועה בחלל שהיה חסום לגמרי. אף מיקום המיטה השתנה, והותאם ארון משולש בדיוק לפינה האלכסונית שהייתה חסרת שימוש עד כה, כך שנוצרה חזית ישרה ובה מקומות אחסון חדשים-  מיקום אידיאלי למיקום הטלוויזיה ושידות התואמות לאזור האלכסוני לצד המיטה.

 




חדר הרחצה ביחידת ההורים

 
הריצוף

פרקט עץ אחיד לכל הבית בגוון אלון טבעי משדר חום, אלגנטיות ומראה צעיר. ההתלבטות הייתה כמובן בין פרקט לריצוף באזור המטבח. הוחלט על פרקט במטבח כדי ליצור אחידות והמשכיות של הסלון לפינת האוכל ולמטבח. 

סטיילינג והלבשת הבית כולל ריהוט חדש לכל החללים 

כמעצבת המתמחה בתכנון חללים מורכבים שמה סיגל דגש על יצירתיות, חדשנות, גיוון והקפדה על פרטים, כל זאת בהתחשבות בצרכים המיוחדים של כל לקוח, החל מתנאי השטח, אורח חיים, סגנון עיצובי ותקציב.  הרהיטים שבחרה ותכננה הותאמו במדויק לנתונים הבלתי רגילים של הדירה. 

לרהוט הסלון; ספה תלת מושבית עם צדדים דקים ורגליים מוגבהות וספה זוגית מפנקת ש"תופסת" את החלק האלכסוני בצורה טבעית. 

לפינת האוכל במראה תעשייתי עדין נבחר שולחן שחור מעץ המדמה מתכת, פלטה עליונה דקיקה ועגולה מעל קאנט פנימי להסתרת ההגדלות, רגליים אלכסוניות במראה גיאומטרי וכסאות פלסטיק ורודים המעניקים חוש הומור וקלילות. 

לארון המשולש בחדר השינה של ההורים (כמפורט למעלה) נבחרה פורמייקה אפורה בהירה בגוון הקיר. 

 



קיבלנו דירה פונקציונאלית, נוחה, בעלת זרימה בגוונים נעימים, מודרנית וקלאסית כאחד, המקבלת את האלכסונים של המבנה בצורה טבעית ואף מחבקת אותם. קונספט תעשייתי אורבני משולב עם סקנדינבי בצבעוניות מיוחדת, שלווה ומזמינה המתאימה לדירה עירונית ולאופי דיירי הבית. 

 

סיגל ליטבק תכנון ועיצוב פנים

טלפון נייד: 0528585179

כתובת: השריון 20, חולון

מייל: sigal@litvak-design.com

www.litvak-design.com



יצירת קשר - דירה בת 5 חדרים לזוג עם 3 ילדים קטנים מקבלת מראה חדש