הבית שמכניס את הים פנימה

זוג בשנות ה-40 לחייהם עם שני ילדים בוגרים רכשו דירה בפרויקט יוקרתי ברמת פולג. הם ביקשו לעצב את הדירה עם תחושת מרחב, בעיקר באזור האירוח, הסלון והמטבח.

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: אלעד גונן | עיצוב פנים: אריאלה עזריה ברקוביץ' | - 23/01/2020

 


זוג בשנות ה 40 לחייהם רכש דירה בפרוייקט יוקרתי ברמת פולג. הזוג שמרבה לארח, ביקש מהמעצבת אריאלה עזריה ברקוביץ חלל אירוח עם תחושת מרחב, וכן אי מרווח במטבח, לצורך ארוחות ערב משפחתיות.

 



החלל המרכזי של הדירה משלב מטבח, חדר אוכל וסלון. השטיח המלבני האפור עוזר לתחום את פינת האוכל בעזרת קונטרסט צבעוני. בקיר הסמוך הותקנה מראה גדולה המייצרת תחושה מרווחת יותר בעת ישיבה סביב שולחן האוכל. שטיח אפור גדול תוחם את הספות באזור הישיבה.

 אריחי ענק בסגנון שח-מט מעטרים את הקיר הסמוך לפינת הישיבה.

 מאחר והיה חשוב למקם אי במרכז המטבח, המטבח בעצם "נוגס" בשטח הסלון. המעצבת בחרה אי מלבני צר, הממוקם לאורך השיש ובכך מגדיל פי שניים את אזור העבודה.

 

חיפוי הקיר שנבחר להתקנה בגב המטבח, מורכב ממראה אפורה ומוסיף רוגע לחלל . ארונות המטבח הלבנים מייצרים קונטרסט נחמד עם משטחי השיש הכהים ויוצרים למטבח שפה משלו.

 לחדר השינה נבחר הצבע הצהוב, שיוצר חמימות רומנטית. גב מיטה קטיפתי ייחודי ואלגנטי עם מוטיבים עגולים בחיתוך לייזר , שחוזרים על עצמם באמצעות מראות שהוצבו לאורך הארונות הממוקמים במקביל למיטה. כורסא בעלת ריפוד קטיפתי צהוב נבחרה, לצד שידת איפור שגם היא בגוון צהוב, משלימות את המראה העיצובי הרך והכה אלגנטי של החלל.

 


חדר הילדים אינו מנוצל במלואו, מאחר והילד מתגורר בבית ON AND OFF. כך שבחדרו ניתן להפוך את המיטה לספה ואת חדר השינה לספרייה וחדר קריאה.
 

 



 


 



יצירת קשר - הבית שמכניס את הים פנימה