פרק ב בסטייל

 זוהי דירתם של בני זוג בשנות ה-60 לחייהם, שניהם בפרק ב' של חייהם. הם גרו בה טרם השיפוץ במשך מספר שנים והחליטו לשפצה כדי להפוך אותה לקן חמים ומשפחתי שיתאים במדויק לצרכיהם וכן שיתאים לאירוח של ילדיהם מנישואיהם הקודמים ובני משפחתם. 

סגנון: כפרי לייט | השטח: 78 מ"ר | איפה: רעננה | זמן שיפוץ: 4 חודשים | חדרים: 3 חדרים

מאת: בית ונוי | צילום: עמית גושר | - 26/02/2019
מעצבת הפנים שלומית זלדמן


  

הדירה, בתצורתה המקורית, היתה חשוכה וסבלה מתכנון שלא עשה עמה חסד. המטבח המקורי תוכנן כמובלעת בכניסה לבית, נפרד מהסלון ומפינת האוכל והכניסה לחדר השינה של השניים היתה סמוכה לחלל הסלון. בתוך כך, החלל הציבורי היה עמוס בפריטים כהים ועטוי בווילונות כבדים שמנעו מהאור הטבעי לחדור פנימה. 

 

על מנת להפוך את המרחב למואר, אוורירי ומזמין יותר החליטה המעצבת שלומית זלדמן לשנות את מיקומי הפונקציות השונות. במקומו של המטבח המקורי ניצבת כיום סוויטת השינה של בני הזוג שכוללת חדר רחצה וארון איחסון גדול החולק קיר משותף עם ספריה מרצפה עד תקרה שפונה לעברו של החלל הציבורי ומשרתת את בני הזוג שמרבים לקרוא. 

 

בהמשך ישיר, את מקומו של חדר השינה המקורי תופס עתה מטבח פרללי פונקציונלי במיוחד ספק נסתר ספק גלוי שכן הוא מוקף בחזית פתוחה בצורת ח' הטומנת בחובה את העמודים הקונסטרוקטיבים של הבניין כולו, ובכך נותר תחום ועם זוג פתוח לכיוון הסלון. באופן זה גם הצלחתי ליצור הנמכת תקרה בחלל התקרה דרכו עוברות מערכות האיוורור והמייזוג של הדירה  וכן מנדף של קולט האדים ששואב את ריחות הבישול החוצה.


בעלת הדירה, שעלתה בילדותה ארצה, ביקשה לשחזר זיכרון ילדות. היא זכרה בערגה את המטבח הירוק של אימה ואכן, במטבח החדש שילבתי חזיתות עץ בגוון ירקרק מעודן, מעין אינטרפטציה מודרנית של המטבח ההוא, שמשתלבות היטב עם יחידת הארונות התחתונה שצבועה בלבן. זאת ועוד, על מנת להוסיף ייחודיות וניחוח נוסטלגי, תוכנן CUSTOM MADE במיוחד עבור הדירה קולט אדים עשוי אבץ ופליז שמהווה כשלעצמו פיצ'ר עיצובי ומכניס חמימות עוטפת למרחב. 

מכיוון שהדירה אינה גדולה ולבני הזוג חשוב היה ליצור פונקציות שישרתו גם את ילדיהם והנכדים, הוחלט לחלק את חדר הכביסה המקורי לחלל שמעברו האחד משמש כחדר רחצה של סוויטת השינה ומצידו השני כחדר רחצה כללי בו ממוקמים שירותי האורחים וכן אמבטיה, המשמשת בעיקר את הנכדים. בפועל חדר הרחצה אלגנטי ומוקפד הודות לאמבטיית FREE STANDING ויחידת נגרות קלאסית נפלאה לאיחסון. 

 

 


 

הרהיטים והאביזרים בבית רובם ככולם חדשים ועל כן נבחרו בקפידה ממקומות שונים על מנת לשבור את המראה התואם. רצפת הפרקט שמלווה את הבית כולו פרט לחדרי הרחצה מכניסה מימד של חמימות. ברהיטים שליקטתי ניכר עושר צבעוני וטקסטורלי. הפריט היחידי בחלל הציבורי שהוא שריד מהבית הישן הוא הגלובוס המרשים שזוכה למקום של כבוד במרכזו. 

 

את גופי התאורה תכננה בהתאם לפונקציות השונות בחלל וכן ליצירת האמנות אותן מאירים פסי צבירה ממש מעליהן. לבעלת הבית חשוב היה ליצור קיר תמונות משפה שניתן יהיה לשנות, להוסיף ולערוך. לשם כך יצרתי עבורה קיר מגנטי כך שתוכל לעשות זאת בקלות מבלי לקדוח בקירות.

את הדירה, שממוקמת בקומת הקרקע, עוטפת גינה קטנה, אינטימית ומטופחת שרוצפה באיזור היציאה אליה מאיזור פינת האוכל בריצפת דק. קיר הויטרינה עשוי פרופיל בלגי וכן דלתות הרמוניקה שנפתחות כך שניתן יהיה לפתוח את שולחן פינת האוכל בזמן אירוח.