עד אחרון הפרטים

עיצוב הפנים שהעניקה המעצבת אתי חצרוני לדירה בתל אביב, הושתת על דיוק הבא לידי ביטוי בחללה המסוגנן בו כל פרט קטן כגדול מטופל בקפידה ומספק מענה מגורים מושלם לדייריה

מאת: גילי כהן-לב | צילום: נדב פקט | קבלן שינויים פנימיים: גיא ציוני 26/09/2016
תכנון ועיצוב: אתי חצרוני מעצבת פנים
 
הרעיון שהנחה את תכנונה ועיצובה של הדירה היה "לדייק" את החלל לשגרת חייה של המשפחה" אומרת מעצבת הפנים אתי חצרוני, על הדירה השוכנת באחד ממגדלי היוקרה בתל אביב. "הדירה, ששטחה משתרע על כ- 125 מ"ר + 11 מ"ר מרפסת, כללה עם רכישתה חמישה חדרים, אך בעת ניתוח הצרכים בשלב הפרוגראמה הסתבר כי ניתן, ואף עדיף, לצמצם את מספרם לארבעה, ובכך להרוויח שטח לטובת פונקציות שתואמות יותר את אורח החיים בבית, כמו, למשל, חלל מגורים מרווח שיענה על מנהגם של בני המשפחה (בני זוג ושני בנים בוגרים) לבלות בו את מרבית זמנם ביחד, כמו גם על אהבת האירוח של בני הזוג".
 
מבט מעומק החלל הציבורי שמרכז בשטחו את הפונקציות המשותפות כולל פינת עבודה, וכן שתי יציאות למרפסת המשקיפה אל הנוף. ריצוף באריחי מילנו גריי גדולים בליטוש מבריק וצבעוניות מאופקת של תתי גוונים. ריצוף:
מבט מעומק החלל הציבורי שמרכז בשטחו את הפונקציות המשותפות כולל פינת עבודה, וכן שתי יציאות למרפסת המשקיפה אל הנוף. ריצוף באריחי מילנו גריי גדולים בליטוש מבריק וצבעוניות מאופקת של תתי גוונים. ריצוף: "מודי".
מבט מעומק החלל הציבורי שמרכז בשטחו את הפונקציות המשותפות כולל פינת עבודה, וכן שתי יציאות למרפסת המשקיפה אל הנוף. ריצוף באריחי מילנו גריי גדולים בליטוש מבריק וצבעוניות מאופקת של תתי גוונים. ריצוף:
מבט מעומק החלל הציבורי שמרכז בשטחו את הפונקציות המשותפות כולל פינת עבודה, וכן שתי יציאות למרפסת המשקיפה אל הנוף. ריצוף באריחי מילנו גריי גדולים בליטוש מבריק וצבעוניות מאופקת של תתי גוונים. ריצוף: "מודי".

 
בתוך כך, נדרשה חצרוני לבצע חלוקת חלל חדשה, וכן להתמודד עם אילוצים שזימן המבנה המקורי "מדובר בדירה מרובת פתחי מסך מרצפה לתקרה (בכולם משתלב וילון פנימי המופעל באמצעות שלט), שהכניסה אליה הייתה חסומה בגלל קיר המטבח- מעין קיר מבואה שיצר הפרדה בכניסה, ואגב כך חסם גם את הנוף. בנוסף, במרכז החלל משתלבת מרפסת בעלת שתי יציאות- מהמטבח ומחלל המגורים, ושני הנתונים דרשו מציאת פתרונות להשגת זרימת חלל נעימה תוך שילוב כלל האלמנטים המבוקשים, והצבה נכונה ומדויקת של פריטי הריהוט".
 
פינת האוכל במרכז החלל הציבורי מקבלת את פני הנכנסים. מעליה: גוף תאורה דקורטיבי שנרכש בשוק הפשפשים, נצבע בצהוב עז כנגיעה של צבע במארג הגוונים המאופק, ולצד השולחן העגול שטיח בעיצוב תואם. שולחן אוכל:
פינת האוכל במרכז החלל הציבורי מקבלת את פני הנכנסים. מעליה: גוף תאורה דקורטיבי שנרכש בשוק הפשפשים, נצבע בצהוב עז כנגיעה של צבע במארג הגוונים המאופק, ולצד השולחן העגול שטיח בעיצוב תואם. שולחן אוכל: "כרמי", שנדלייר: דוד פולד - אילת תאורה, קערה דקורטיבית – אלמנטו.
פינת האוכל במרכז החלל הציבורי מקבלת את פני הנכנסים. מעליה: גוף תאורה דקורטיבי שנרכש בשוק הפשפשים, נצבע בצהוב עז כנגיעה של צבע במארג הגוונים המאופק, ולצד השולחן העגול שטיח בעיצוב תואם. שולחן אוכל:
פינת האוכל במרכז החלל הציבורי מקבלת את פני הנכנסים. מעליה: גוף תאורה דקורטיבי שנרכש בשוק הפשפשים, נצבע בצהוב עז כנגיעה של צבע במארג הגוונים המאופק, ולצד השולחן העגול שטיח בעיצוב תואם. שולחן אוכל: "כרמי", שנדלייר: דוד פולד - אילת תאורה, קערה דקורטיבית – אלמנטו.


ביטול החדר החמישי אכן ריווח את החלל תוך יצירת מרחב מגורים מרווח ואוורירי המרכז בשטחו מטבח, פינת אוכל, סלון ופינת עבודה, וכן אזור פרטי הכולל שני חדרי ילדים, ויחידת הורים, שהמסדרון הרחב שהוביל אליה נוצל אף הוא לתכנון חלל החדר (ראה תוכניות). 
 
תוכניות אחרי
תוכניות אחרי
תוכניות לפני
תוכניות לפני


לאורך קיר הסלון: קומפוזיציה המשלבת מדפים פתוחים מעץ אלון, תאים סגורים, שתי יחידות אנכיות עם חזיתות נירוסטה בגימור מראה שמשמשות כבר, ויחידת אחסון נמוכה הנמשכת לכל אורכה ומכילה, בין היתר, מקרר יינות. ממול: ניגוד צורני בין שתי כורסאות בעיצוב מעוגל לבין שולחנות קפה בעיצוב אוורירי מצולע. עיצוב וביצוע ספרייה: יפרח בן צבי, מערכת ישיבה: פיטרו הכט, תאורה: קמחי תאורה, שטיחים: צמר שטיחים יפים.
לאורך קיר הסלון: קומפוזיציה המשלבת מדפים פתוחים מעץ אלון, תאים סגורים, שתי יחידות אנכיות עם חזיתות נירוסטה בגימור מראה שמשמשות כבר, ויחידת אחסון נמוכה הנמשכת לכל אורכה ומכילה, בין היתר, מקרר יינות. ממול: ניגוד צורני בין שתי כורסאות בעיצוב מעוגל לבין שולחנות קפה בעיצוב אוורירי מצולע. עיצוב וביצוע ספרייה: יפרח בן צבי, מערכת ישיבה: פיטרו הכט, תאורה: קמחי תאורה, שטיחים: צמר שטיחים יפים.
תוכניות אחרי
תוכניות אחרי

ברובד האסתטי הגדירה הפרוגראמה קו עיצובי מודרני ועכשווי, אך כזה שיאפשר להכיל בתוכו גם נגיעות נוסטלגיות של מי שביתם הקודם היה מאופיין בשפה השמורה לאספנים שוחרי פריטים עתיקים.  האתגר, לפיכך, היה לשתול את הישן בעיצוב המודרני באורח הרמוני שלא יפר את חזותו הנקייה של החלל, ובה בעת יעניק נוכחות ראויה לתכנים האישיים של בעלי הבית.
 
מבט מהכניסה: פינת העבודה הממוקמת לצדה, פינת האוכל הממוקמת מולה, והכניסה למטבח. ארון חשמל שניצב לצד פינת העבודה מעוצב בהתאמה אליה ליצירת רצף ויזואלי המטמיע אותם בחלל. ביצוע: יפרח בן צבי.
מבט מהכניסה: פינת העבודה הממוקמת לצדה, פינת האוכל הממוקמת מולה, והכניסה למטבח. ארון חשמל שניצב לצד פינת העבודה מעוצב בהתאמה אליה ליצירת רצף ויזואלי המטמיע אותם בחלל. ביצוע: יפרח בן צבי.
לאורך קיר הסלון: קומפוזיציה המשלבת מדפים פתוחים מעץ אלון, תאים סגורים, שתי יחידות אנכיות עם חזיתות נירוסטה בגימור מראה שמשמשות כבר, ויחידת אחסון נמוכה הנמשכת לכל אורכה ומכילה, בין היתר, מקרר יינות. ממול: ניגוד צורני בין שתי כורסאות בעיצוב מעוגל לבין שולחנות קפה בעיצוב אוורירי מצולע. עיצוב וביצוע ספרייה: יפרח בן צבי, מערכת ישיבה: פיטרו הכט, תאורה: קמחי תאורה, שטיחים: צמר שטיחים יפים.
לאורך קיר הסלון: קומפוזיציה המשלבת מדפים פתוחים מעץ אלון, תאים סגורים, שתי יחידות אנכיות עם חזיתות נירוסטה בגימור מראה שמשמשות כבר, ויחידת אחסון נמוכה הנמשכת לכל אורכה ומכילה, בין היתר, מקרר יינות. ממול: ניגוד צורני בין שתי כורסאות בעיצוב מעוגל לבין שולחנות קפה בעיצוב אוורירי מצולע. עיצוב וביצוע ספרייה: יפרח בן צבי, מערכת ישיבה: פיטרו הכט, תאורה: קמחי תאורה, שטיחים: צמר שטיחים יפים.
 

לריצוף החלל נבחרו אריחי מילנו גריי אפורים גדולים- 80X80- בליטוש מבריק, מרבית התאורה בו מתקבלת מגופים מינימליסטיים לבנים- שקועים וקבועי קיר ותקרה שאינם מייצרים עומס, ופלטת הצבעים נשלטת ע"י גוונים מאופקים כמוקה, אפור וחאקי, עם מינון מדוד מאד של גון צהוב. בחירתו נגזרה מציור של פיצ'חדזה המעטר את אחד הקירות, והיא שהכתיבה גם את גונו של גוף התאורה הדקורטיבי של פינת האוכל אשר נרכש בשוק הפשפשים ונצבע בהתאמה לעיצוב. 
 
המטבח ששטחו הוגדל על חשבון חדר סמוך: יחידה גבוהה, יחידת ארונות וכיור נמוכה, ויחידת אי מרכזית ארוכה וצרה המשמשת לאחסון, בישול ודלפק  אכילה בחיי יומיום. חזיתות בגימור שלייף לק אפור חוברות לשפת החלל. מטבח: LEICHT,
המטבח ששטחו הוגדל על חשבון חדר סמוך: יחידה גבוהה, יחידת ארונות וכיור נמוכה, ויחידת אי מרכזית ארוכה וצרה המשמשת לאחסון, בישול ודלפק אכילה בחיי יומיום. חזיתות בגימור שלייף לק אפור חוברות לשפת החלל. מטבח: LEICHT, "ארבעה נגרים".
מבט מהכניסה: פינת העבודה הממוקמת לצדה, פינת האוכל הממוקמת מולה, והכניסה למטבח. ארון חשמל שניצב לצד פינת העבודה מעוצב בהתאמה אליה ליצירת רצף ויזואלי המטמיע אותם בחלל. ביצוע: יפרח בן צבי.
מבט מהכניסה: פינת העבודה הממוקמת לצדה, פינת האוכל הממוקמת מולה, והכניסה למטבח. ארון חשמל שניצב לצד פינת העבודה מעוצב בהתאמה אליה ליצירת רצף ויזואלי המטמיע אותם בחלל. ביצוע: יפרח בן צבי.

כמי שאירוח הוא חלק בלתי נפרד מאורחות חייהם, אין ספק שהכניסה לדירה חושפת זאת באחת, עם פינת אוכל מזמינה שבמיקומה במרכז החלל, בין המטבח לסלון, מקבלת את פני הבאים- שולחן עגול שבעת הצורך ניתן להגדלה משמעותית ומאפשר למספר גדול של סועדים (20) להסב סביבה בנוחות (ההגדלות משתלבות בתוך רגלי השולחן!). בסלון הסמוך,  כמו בכל אזורי הבית האחרים, משתלבות עבודות נגרות שתכננה חצרוני בשיתוף פעולה עם המעצב יפרח בן צבי, תוך בחינה מדוקדקת של כל צורך וצורך להשגת פתרונות אחסון מיטביים, פונקציונאליים ואסתטיים.
 
שירותי האורחים: עיצוב דרמטי: מדף אגוז גושני עם כיור בהנחה עליונה  ותחתיו מדף שלבים. חיפוי, ריצוף ואביזרים סניטאריים:
שירותי האורחים: עיצוב דרמטי: מדף אגוז גושני עם כיור בהנחה עליונה ותחתיו מדף שלבים. חיפוי, ריצוף ואביזרים סניטאריים: "מודי", שטיחי טלאים: "צמר שטיחים יפים".
המטבח ששטחו הוגדל על חשבון חדר סמוך: יחידה גבוהה, יחידת ארונות וכיור נמוכה, ויחידת אי מרכזית ארוכה וצרה המשמשת לאחסון, בישול ודלפק  אכילה בחיי יומיום. חזיתות בגימור שלייף לק אפור חוברות לשפת החלל. מטבח: LEICHT,
המטבח ששטחו הוגדל על חשבון חדר סמוך: יחידה גבוהה, יחידת ארונות וכיור נמוכה, ויחידת אי מרכזית ארוכה וצרה המשמשת לאחסון, בישול ודלפק אכילה בחיי יומיום. חזיתות בגימור שלייף לק אפור חוברות לשפת החלל. מטבח: LEICHT, "ארבעה נגרים".

 
הדומיננטית בחלל זה היא מערכת 'ספרייה' הנמשכת על פני קיר שאורכו 6 מ', ומעוצבת כקומפוזיציה המשלבת יחידת מזנון ארוכה ונמוכה, מדפי עץ  פתוחים עם תאים סגורים המשתלבים עמם "פה ושם", ושתי יחידות אורכיות. המדפים הפתוחים משמשים להצבת פריטי נוי אהובים במיוחד שנותרו לאחר "דילול רציני" כדברי חצרוני, והם עשויים עץ אלון שנבחר בהתאמה לפינת האוכל.
 
תוכניות לפני
תוכניות לפני
שירותי האורחים: עיצוב דרמטי: מדף אגוז גושני עם כיור בהנחה עליונה  ותחתיו מדף שלבים. חיפוי, ריצוף ואביזרים סניטאריים:
שירותי האורחים: עיצוב דרמטי: מדף אגוז גושני עם כיור בהנחה עליונה ותחתיו מדף שלבים. חיפוי, ריצוף ואביזרים סניטאריים: "מודי", שטיחי טלאים: "צמר שטיחים יפים".

היחידה הנמוכה שמצניעה בתוכה, בין היתר, מקרר יינות, והתאים הסגורים המשתלבים בינות למדפים עוצבו עם חזיתות שלייף לק באפור בטון ומשמשים לאחסון כלים ולמגוון צרכי אחסון נוספים, ועל היחידות האורכיות המכילות בר משקאות סוגרות חזיתות נירוסטה בגימור מראה מבריק בו משתקף החלל תוך העצמת תחושת גודל ומרחב. פינת הישיבה הממוקמת מול המערכת המרשימה נרקמת מספת עור נוחה ומזמינה, משתי כורסאות בעיצוב מעוגל המהווה סוג של הד ויזואלי לשולחן פינת האוכל, משטיחים מסוגננים, ומשני שולחנות קפה, שבעיצובם הגיאומטרי-אוורירי המתקבל מקונסטרוקציית ברזל ומשטחי זכוכית מייצרים ניגוד צורני למוטיב המעוגל ונוסכים עניין שונה. 
 
יחידת השינה שהורחבה ע
יחידת השינה שהורחבה ע"י סיפוח מעבר שהוביל אליה. ריצוף פרקט בגוון אלון מולבן ונגרות ייעודית הכוללת גב המיטה ארוך במיוחד בגון תואם. על הגב תלויים ארונות לילה שאחד מהם ממשיך כשתי שידות אחסון ארוכות התלויות לאורכו של קיר המסדרון שסופח לחלל. עיצוב וביצוע נגרות: יפרח בן צבי.
יחידת השינה שהורחבה ע
יחידת השינה שהורחבה ע"י סיפוח מעבר שהוביל אליה. ריצוף פרקט בגוון אלון מולבן ונגרות ייעודית הכוללת גב המיטה ארוך במיוחד בגון תואם. על הגב תלויים ארונות לילה שאחד מהם ממשיך כשתי שידות אחסון ארוכות התלויות לאורכו של קיר המסדרון שסופח לחלל. עיצוב וביצוע נגרות: יפרח בן צבי.

המטבח הפעיל בביתם של אוהבי בישול ואירוח הוא אזור המספק לכך מענה נוח, ולמרות היותו חלק בלתי נפרד מחלל המגורים הוא עדיין מוגדר דיו כאזור בפני עצמו. שטחו הוגדל ע"י סיפוח נישה של החדר הגובל בו לטובת יחידת ארונות גבוהה בה משתלבים גם מכשירי החשמל, ויחידת ארונות נמוכים +משטח עבודה וכיור מוקמה מתחת לחלון כשהיא נהנית מאור יום נעים. במרכז החלל ניצבת יחידת אי ארוכה וצרה המשמשת לאחסון, בישול וכדלפק אכילה בחיי יומיום, ובעיצובו שבוצע עם חזיתות שלייף לק באפור בהיר הוא חובר הרמונית לשפת החלל. פינת העבודה הפונקציונאלית שמוקמה אף היא במרחב הציבורי תוכננה בתוך נישה בצמוד לארון החשמל הדירתי, כרצף חזותי נקי המטמיע אותם אינטגראלית בחלל. 
 
יחידת השינה שהורחבה ע
יחידת השינה שהורחבה ע"י סיפוח מעבר שהוביל אליה. ריצוף פרקט בגוון אלון מולבן ונגרות ייעודית הכוללת גב המיטה ארוך במיוחד בגון תואם. על הגב תלויים ארונות לילה שאחד מהם ממשיך כשתי שידות אחסון ארוכות התלויות לאורכו של קיר המסדרון שסופח לחלל. עיצוב וביצוע נגרות: יפרח בן צבי.
יחידת השינה שהורחבה ע
יחידת השינה שהורחבה ע"י סיפוח מעבר שהוביל אליה. ריצוף פרקט בגוון אלון מולבן ונגרות ייעודית הכוללת גב המיטה ארוך במיוחד בגון תואם. על הגב תלויים ארונות לילה שאחד מהם ממשיך כשתי שידות אחסון ארוכות התלויות לאורכו של קיר המסדרון שסופח לחלל. עיצוב וביצוע נגרות: יפרח בן צבי.

 האסתטיקה, הקפידה על כל פרט והתכנון המדויק מאפיינים כל חלל וחלל בבית: כך, לדוגמה, שירותי האורחים שעוצבו תוך שילוב נגרות ייעודית של בן צבי ושטיחים המשלימים את חזותם הדרמטית-מסוגננת, חדרי הילדים שעוצבו בהתאמה לטעם האישי של כל אחד מהם, והטיפול ביחידת ההורים, אומרת חצרוני "היה בבחינת פרויקט בפני עצמו". 
 
חדרי הבנים: נגרות ייעודית ועיצובים שנרקמו על סמך טעמם האישי. נגרות:
חדרי הבנים: נגרות ייעודית ועיצובים שנרקמו על סמך טעמם האישי. נגרות: "דלקוב", וילונות: "אורית טראוב"
חדרי הבנים: נגרות ייעודית ועיצובים שנרקמו על סמך טעמם האישי. נגרות:
חדרי הבנים: נגרות ייעודית ועיצובים שנרקמו על סמך טעמם האישי. נגרות: "דלקוב", וילונות: "אורית טראוב"
 
המרפסת המשקיפה אל הנוף
המרפסת המשקיפה אל הנוף "שוברת" את מארג הצבע של הפנים עם מערכת ישיבה בגווני תכלת וחול שנבחרו בהתאמה לים הנשקף באופק. מערכת ישיבה: "טולמנ'ס".


המסדרון שהוביל אליה סופח לשטחה והצורך באחסון רב הניב נגרות מוקפדת שנתפרה בהתאמה מדויקת למשעי. כמו כל חללי האזור הפרטי היא רוצפה בפרקט בגוון אלון מולבן המקנה לה חזות בהירה ונעימה, ועל גב המיטה הארוך במיוחד שהותאם לו בגונו נתלו ארונות לילה שאחד מהם ממשיך, למעשה, כשתי שידות אחסון ארוכות התלויות לאורכו של הקיר שתחם את המסדרון. יחידת אחסון פרקטית נוספת תוכננה מול המיטה- יחידה צרה המאכלסת בתוכה תיקים ונעליים שחללה הפנימי הותאם "אחד לאחד" לתכולה המאוחסנת בו ולמידות החדר כולו. העיצוב המהודק אינו פוסח על המרפסת הצופה אל נוף העיר, עבורה בחרה חצרוני במערכת ריהוט חוץ בגווני תכלת וחול החוברים אל נוף הים הנשקף באופק ומשלימים סיפור של עיצוב מהודק עד אחרון פרטיו.    

המרפסת המשקיפה אל הנוף
המרפסת המשקיפה אל הנוף "שוברת" את מארג הצבע של הפנים עם מערכת ישיבה בגווני תכלת וחול שנבחרו בהתאמה לים הנשקף באופק. מערכת ישיבה: "טולמנ'ס".




רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי