ייחוד ואווירה

 

המעצבת קרן מימון טוותה את עיצוב הפנים של דירת הגן ברמת השרון כמארג נקי המהווה רקע מדגיש לאלמנטים מקוריים ששילבה בו

מאת: מיה אור | צילום: עודד שמדר | - 13/06/2015
עיצוב פנים:
קרן מימון

מבט מתוך החלל הציבורי אל עבר הכניסה: ריצוף בטון מוחלק, קירות לבנים ותאורה כללית הנשענת ברובה על גופים שקועים מסוגים שונים. תאורה: יאיר דורם. בטון מוחלק: פלס דיזיין.

 

עיצוב הפנים של דירת הגן השוכנת בפרויקט "גן גג", שתכנן האדריכל עודד לביא ברמת השרון, הופקד בידי המעצבת קרן מימון כבר בשלב השלד: מרחב ששטחו 250 מ"ר הנחלק לארבעה מפלסים + מרפסת בשטח של 30 מ"ר.

 

שלושה עמודי נירוסטה עגולים המעוגנים לרצפה ולתקרה, כשכל אחד מהם נושא לאורכו שלוש קוביות עשויות עץ אלון מייצרים קומפוזיציה מקורית החוצצת בין הכניסה לפינת האוכל.


"הדירה נועדה לתא משפחתי הכולל בני זוג ונער מתבגר, ומענה לצרכיהם ואורחות חייהם היה כמובן הסעיף המרכזי בעיצוב החלל, לצד רצונה של בעלת הבית בסגנון לא קונבנציונאלי, תעשייתי בעיקרו" מספרת מימון על השיקולים שהנחו אותה בגיבוש העיצוב. תהליך התכנון זרם כדיאלוג פורה שהתפתח לדבריה ככל שעבר הזמן, ותוצאותיו, הנראות כאן לעין, אכן הניבו מרחב מגורים מודרני בו משתלבים אלמנטים ייחודיים, מהם שביצועם המורכב דרש "קונסיליום" של אנשי מקצוע.


סמוך לכניסה, בין קיר לבנים צבוע לבן לבין אלמנט הקוביות: פינת האוכל תחומה כאזור אינטימי בחלל הפתוח.

אזור הסלון: עיצוב נקי ומדוד, וילונות אווריריים, ושער ברזל גבוה המדגיש את המעבר למטבח. אח אינטגראלי ומסך טלוויזיה מוטמעים בתוך אלמנט גבס מעל ספסל בטון מרחף עם תאורה תחתיו. קורות חיפוי ברזל בשער המטבח: "קנהקש". פריטי ריהוט: "אוקנין", וילונות: אורית טראוב.

מערך המפלסים של החלל כולל קומת כניסה גבוהת התקרה המרכזת בשטחה את הפונקציות הציבוריות; מפלס השוכן מספר מדרגות מעליה בו ממוקמת יחידת ההורים+ משרד/חדר עבודה וחדר כביסה; חצי מפלס נמוך מקומת הכניסה בו שוכן חדרו של הילד וכן שירותי אורחים; ומפלס תחתון המאכלס חדר קולנוע וממ"ד. הקומה הציבורית מקושרת לגינה באמצעות פתחים גדולים נתונים במסגרות אלומיניום בלגי, והמפלס תחתיה מתהדר בסוג של חצר אנגלית, ממנה ניתן לעלות אליה.


המטבח: אזור פעיל בחיי הבית. יחידת אי גדולה מאד עשויה נירוסטה עם כיריים משוקעים בתוכה מודגשת באמצעות שלושה גופי תאורה גדולים מעליה. יחידת הקיר הגדולה משלבת חזיתות עץ וידיות נירוסטה ומהדהדת מראה תעשייתי. מטבח: "סמל". גופי תאורה מעל האי: "סיאם".


קומת הכניסה נפרשת כחלל אוורירי ורחב ידיים, שריצוף בטון יצוק וקירות שנצבעו בלבן, ובכלל זה כאלה שחופו בלבנים, משתלבים בו לכדי מארג נקי המדגיש את האלמנטים המקוריים שנשזרו בעיצוב. אחד מהם, הנחשף כבר באזור הכניסה, הוא החציצה שיצרה מימון בינו לבין פינת האוכל הממוקמת אגב כך מאחוריו: שלושה עמודי נירוסטה עגולים המעוגנים לרצפה ולתקרה, כשכל אחד מהם נושא לאורכו שלוש קוביות עשויות עץ אלון.

 

גרם המדרגות המקשר בין מפלסי החלל: מדרגות בטון ומעקה זכוכית שקוף.


"ההשראה נולדה ממתקן משחק הקוביות המסתובבות שאפשר לראות בגני שעשועים" היא מסבירה את הקומפוזיציה היצירתית, אשר מעבר למופעה יוצא הדופן מתבררת גם כפונקציונאלית: בעוד הקובייה העליונה והתחתונה הן קוביות קבועות, האמצעית "מסתובבת" ומשמשת לאחסון דו צדדי- צדה הפונה לכניסה מתפקד כמלתחת מעילים, ואילו זה הפונה לפינת האוכל משרת אותה לאחסון כלי אוכל והגשה.


חדרו של הילד: ריצוף פרקט בדיגום אדרת דג, עיצוב בגווני שחור, וטלוויזיה "פרי סטנדינג" אותה ניתן לסובב לכיוון הצפייה הרצוי, פרקט: "חזי בנק", דלתות: 'חקשוריאן'.


אלמנט מרשים נוסף הוא שער המתנשא בין אזור הסלון והמטבח, כאשר נוכחותו הדומיננטית מדגישה את ממד הגובה המאפיין את החלל, ובה בעת מאזנת אותו. מימון: "בעלי הבית מרבים לארח והמטבח שלהם הוא אזור פעיל מאד. באמצעות השער רציתי להבליט את מעמדו ומשמעותו בחיי הדיירים ובמקביל לשוות לו תחושת אינטימיות כלשהי בתוך המרחב".


חדר הרחצה הצמוד לחדר: חיפוי קיר שחור, אמבט וברז בסגנון פרי סטנדינג. אביזרים סניטאריים: נגב.

בחדר הבן: מיטה כבמה יצוקה מבטון עם שתי מדרגות שיכולות לתפקד כספסלים/מדפים.

השער נבנה מפלטות ברזל גדולות וגולמיות למראה בהליך ביצוע מורכב מבחינה קונסטרוקטיבית בשל גובה החלל וכובד החומר, והתוצאה שהתקבלה אמנם "עושה את העבודה"- מגדירה את המטבח ומפרידה אותו במידה, משמרת את המבטים הארוכים המאפיינים את המרחב ללא פגיעה בקשריו הישירים עם אזור הסלון.


חצר אנגלית ביציאה מהחדר: ריצוף שחור-לבן כעין לוח שחמט, וחופת חוטי ברזל להשתרגות צמחים מצלה.


מרבית התאורה בחלל מתקבלת מגופים שקועים בהנמכת תקרה צפה ובאלמנטים מבניים עשויים גבס; פריטי הריהוט משתלבים בו במינון מדויק חף מעומס; והשימוש בבטון מופיע גם בספסל ארוך ומרחף הנמשך "מקצה לקצה" באזור הסלון.

 

שירותי האורחים: סגנון לפרטי פרטים. מראה מרצפה לתקרה כרקע לכיור קוריאן פרי סטנדינג וברז שמוצאו בתקרה. בתוך גומחה משתלבת משרבייה עשויה בטון.

 

מתחת לספסל מותקנת תאורת לד המדגישה את ממד הריחוף, ומעליו, בתוך אלמנט גבס ייעודי, מוטמעים קמין אינטגראלי ומסך טלוויזיה. פינת האוכל שבמרחב הפתוח עטופה באינטימיות נעימה בין קיר בריקים צבוע לבן לבין אלמנט הקוביות, והמטבח הנחשף מבעד לשער הוא חלל מרווח ונוח לעבודה כמתבקש. במרכזו ניצבת יחידת אי גדולה מאד עשויה נירוסטה שבתוכה משוקעים הכיריים, וחזיתות יחידת הקיר משלבות עץ וידיות נירוסטה המהדהדות מראה של מטבח תעשייתי.

 

חדר הרחצה ביחידת ההורים: חיפוי שיש בשני גוונים, יחידת כיור ארוכה בסגנון שוקת ונגרות שתוכננה בהתאם. משטחים: 'פרביטל'.


אל מפלסיו הנוספים של החלל מובילות מדרגות יצוקות מבטון שנתחמו במעקה שקוף המשמר את האווריריות המאפיינת את המרחב. החללים הפרטיים רוצפו בפרקט נוסך חמימות, חדרי הרחצה עוצבו ברוב תשומת לב תוך שילוב חומרים, אביזרים ואלמנטים שהעניקו להם מראה מסוגנן למשעי, וככלל, הקפידה שנקטה מימון ניכרת בעיצוב מהודק שנתפר לגופו של כל חלל וחלל.


חדר הקולנוע במפלס התחתון: קיר מחופה מראה מגדיל תחושת מרחב, פינת "פלז'ר" מפנקת עם עגלת פופקורן, ועיצוב שנשען על גוון שחור- יחידת נגרות שחורה שבתוכה משתלב המסך, ותקרה שחורה שבתוכה מוטמעים פסי תאורה. נגרות: נגריית חזקייה.

כך, למשל, בשונה משפת הבית המודרנית בעיקרה, חדר העבודה שבמפלס ההורים עוצב בסגנון קלאסי- חמים נוטף ארומה של חדר עבודה אנגלי. חדרו של הבן עוצבו בגוונים כהים 'גבריים', עם מיטת בטון כיפית שנבנתה כבמה יצוקה עם שתי מדרגות, והטלוויזיה הוצבה על עמוד כסוג של "פרי סטנדינג" כך שניתן לסובב אותה לכיוון המיטה או לכיוון אזור הישיבה. החדר חובר לחצר אנגלית המעניקה גישה ישירה אליו גם מהגינה, וחזותה המטופחת נרקמת מריצוף באריחים בשחור- לבן וקירוי בחופת חוטי ברזל מקומרים שנועדו להשתרגות צמחים מטפסים.


 

לחדר הקולנוע שיוותה מימון חזות דרמטית משהו, כשאחד מקירותיו חופה במראה על מנת להגדיל את תחושת המרחב ובתקרתו שנצבעה בשחור הוטמעו פסי תאורה. החלל כולל פינת צפייה עם יחידת נגרות שחורה המאכלסת בתוכה את המסך, וכן פינת "פלז'ר" מפנקת עם בר משקאות ועגלת פופ קורן. מימון: "יצירת אווירה היא מבחינתי דבר חשוב ביותר, בכל חלל קטן כגדול. גם כאן, למרות שהבית הוא מודרני ומה שנקרא 'נקי', העיצוב הפרטני של כל חלל, קטן כגדול, מבחינת החומרים, הצבעים, האלמנטים והפריטים ששולבו בו, נועד לייצר את אותה אווירה שתייחד אותו".

 

ריצוף דק עץ, צמחייה מוקפדת, פריטי נוי קישוטיים ובמת עץ המכילה אמבט ג'קוזי עם הצללה נדרשת. דק: דרורן, גינון: פתאל רן.
 

בדירת גן כמו בדירת גן , הגינה הסובבת אותה מהווה חלק בלתי נפרד מחיי דייריה, והיא אכן משופעת ב"כל טוב" ומטופלת באותה מידה של קפידה שננקטה בחלל הפנים. ביציאה מחלל המגורים היא מרוצפת דק עץ עליו ניצבת פרגולה חיננית עם וילונות צדדיים, בקצה שטחו משתלב ג'קוזי בתוך במת עץ ייעודית, והיציאה מהמטבח מובילה היישר לבריכת שחייה. "בין לבין" משובצת הגינה בצמחייה מגוונת ובפריטי נוי המשלימים את חזותה כ'מסגרת' ראויה והולמת לחלל הפנים המסוגנן אותו היא עוטפת.


ביציאה מחלל המגורים: פינת אוכל בתוך פרגולה חיננית מעץ עם שילוב וילונות רכים בצדדים.


יצירת קשר - ייחוד ואווירה