סגנון ופרקטיקה

הדירה שעיצב ניצן הורוביץ בגני תקווה משלבת נוף של טבע ואורבאניות הנשקף מבחוץ, עם נוף פנימי שנשען על מראה מסוגנן ומענה פרקטי לצרכים

מאת: | צילום: עודד סמדר | ניצן הורביץ - 29/04/2015

הדירה הממוקמת בגני תקווה שייכת לזוג מקסים, משפחה מקסימה ששבתה אותי מהרגע הראשון כחיבור שעבורי הוא חשוב מאין כמותו. חללה, הנפרש על שטח של כ-120 מ"ר, נחלק לחמישה חדרים: שלושה חדרי ילדים מתבגרים, סוויטת הורים, וחלל ציבורי הכולל מטבח וסלון ומתפקד כחלל אחד גדול כך שחלוקתו לאזורים בוצעה על ידי מיקום הפונקציות עצמן.

חלל נשלט ע"י גון לבן. המטבח מעוצב עם חזיתות מחורצות המשוות לחללו ממד של אורך אותו מדגישים גם פסי תאורה שהותקנו בתקרה - דורי קמחי

האגף הציבורי: 

נפתח למרפסת רחבת ידיים ממנה נשקף נוף עוצר נשימה, המשלב טבע ואורבאניות. ריצופו בוצע באריחים גדולים בגון אפור המהדהד אספלט ומספק פלטפורמה נוחה לשינויים עתידיים, כמו גם לשילוב צבעים נוספים. האלמנט הדומיננטי במרחב הציבורי הוא קיר מחופה באריחי גרניט דמויי בטון, מהרצפה ועד להנמכה שתוכננה מראש: הרציונל היה לחבר את חלל פינת האוכל לסלון באמצעות אלמנט מקשר, כאשר חיפוי הקיר יוצר חלל גדול יותר שיכול להשתנות בהתאם לסוג האירוח אותו רוצים הדיירים. 

האלמנט הדומיננטי במרחב הציבורי הוא קיר מחופה באריחי גרניט דמויי בטון- ויה ארקדיה

אזור הסלון "נשען" על אחת מצלעות המטבח, אזור חביב במיוחד על בעלת הבית, אשת חינוך מצליחה שאפייה היא מתחביביה. 

ריצוף: אריחים גדולים בגון אפור המהדהד אספלט - נגב

חלל נשלט ע"י גון לבן, והוא עוצב עם חזיתות מחורצות המשוות לחללו ממד של אורך אותו מדגישים גם פסי תאורה שהותקנו בתקרה ומדגישים-מגדירים אגב כך גם את חלל המטבח כולו. 


בפינת האוכל הוצב שולחן עגול עשוי עץ גס במראה חמים ועמו משתלבים כיסאות פלסטיק מעוצבים בגון שחור. היות ושטחה אינו מוגדר בצורה "קשיחה" מאפשר לשולחן "לשייט" במרחב בהתאם לצרכים. 

האגף הפרטי: 

השטח הפרטי של בני הבית מתחיל במסדרון מחופה פרקט בהיר, כאשר שירותי האורחים וחלל האמבט ממוקמים בצדו האחד, מעוצבים בשפה נקייה המתאימה לסקאלת הצבעים הברורה של הבית: חלל שירותי האורחים רוצף וחופה באריחים המשמשים במרחב הציבורי ומשווים לו תחושת מרחב גדולה מזו הקיימת בפועל.


חדר הרחצה רוצף באריחים דמויי פרקט, וקירותיו חופו באריחים לבנים גדולים (ויה ארקדיה). יחידת הכיור עשויה במבוק ומשלימה את המראה הנקי.  


שלושת חדרי הילדים רוהטו באופן דומה תוך שילוב פריטי ריהוט במראה מודרני ועדכני (רהיטי דורון) שתוכננו על ידי כמי שמלווה את החברה מספר שנים כאיש המקצוע בתחום. פרטיות, רוגע ופרקטיקה עמדו בבסיס תכנון סוויטת ההורים והנחו את עיצובה. את חללה רחב הידיים מקיף ארון ( ספק: נגריית קוקאי), וגוף תאורה ייחודי שנשתל בינו לבין הנמכה שנוצרה מייצר קן אורך מעניין של תאורה המספקת את כל צרכי המשתמשים.

סוויטת הורים: פרטיות, רוגע ופרקטיקה עמדו בבסיס תכנון סוויטת ההורים והנחו את עיצובה. את חללה רחב הידיים מקיף ארון- נגריית קוקאי

 
הגישה לאמבט ההורים נעשית דרך 2 דלתות זכוכית שקופות, אלמנט המחדיר אור טבעי רב לחלל הרחצה ומספק תחושת מרחב משמעותית. קירותיו חופו באריחים בצבע שחור המקנים לו חזות מסוגננת וממד של יוקרה.


אין ספק שהקשר המיוחד שנוצר עם הלקוחות כדיאלוג פורה  הניב חלל שנתפר בדיוק למידותיהם, הן בהיבט של בחירת החומרים, והן בהיבטי הפתרונות ששולבו בו בהתאמה לצרכיהם ולאורחות חייהם.