שיפוץ דירה משקיפה אל הטבע

המעצבת ענבר מנגד שיפצה דירה זו, הממוקמת באזור גבוה בחיפה ופתוחה אל הנוף הטבעי, לטובת משפחתה הפרטית. קירות הוסרו, חלונות הורחבו, חדר אחד בוטל – כל זאת על מנת לייצר דירה מרווחת, מוארת ופתוחה אל החוץ המרהיב.

מאת: מערכת אתר 'בית ונוי' | צילום: רועי חן, שגב צלמים | ענבר מנגד - 03/04/2013

פרויקט: טריפלקס בלב הכרמל
גודל: כ-180 מ"ר
מעצבת: ענבר מנגד
מיקום: חיפה, קצת מעל ואדי שיח
סוג טיפול: שיפוץ כללי של דירה בבניין שנבנה בתחילת שנות ה-90 

 
 
הסבר לתוכנית:

הדירה ממוקמת בבניין מגורים שנבנה בשנות ה-90 המוקדמות, עם כל הסממנים המאפיינים אדריכלות תקופה זו - מטבח תחום בצורת ח' עם פינות כתומות בכל מקום אפשרי, הנמכות גבס בצורת מדרגות בכל התקרות, חדרים קטנים שלרובם מוצמדת מרפסת ללא שימוש, חדר מדרגות דירתי אפלולי ותחום על ידי 2 קירות. במקור הייתה זו דירה של 6 חדרים שהפכה במסגרת השיפוץ לדירת 5 חדרים גדולים ומרווחים. קומת הילדים שהכילה בעבר 4 חדרי שינה וחדר רחצה, הוסבה ל- 3 חדרי ילדים גדולים עם חדר רחצה משותף.

 
בשיפוץ נפתחו חללים רבים בבית, המטבח נפתח לסלון ולפינת אוכל וכך נוצרה קומת כניסה פתוחה ומרווחת, קיר המדרגות הוסר ובמקומו הוצב קיר זכוכית הממשיך את הרגשת הפתיחות והשקיפות וחלונות גדולים בכל מקום מאפשרים לוואדי ולים להיכנס פנימה.

 
 
עיצוב פנים:

הדירה עוצבה בגוונים ניטרליים, בקווים נקיים ובתקציב מינימלי ביותר (120,000 ₪ ללא ריהוט).
המטרה הייתה להכניס את הנוף והטבע הנשקפים מכל חלון בבית הן בצבעים והן בחומרים. עיצוב הפנים התבסס על שילוב של אסתטיקה חזותית, מבלי לוותר על נוחות, פונקציונאליות ומענה לצרכים. דירה שהיא בית לכל דבר ולא מוצג מוזיאוני, אלא מענה אמיתי לחלל שנועד לשרת זוג הורים, שלושה ילדים וכלבה. חדרי הילדים תוכננו ועוצבו כך שיתנו מענה לאהבות של כל אחד מהילדים, ישקפו את האופי שלהם ויתנו לכל זאת ביטוי חזותי. הבחירה בגוונים בהירים למטבח, לריהוט ולקירות הייתה המשך ישיר לאור הטבעי הרב המגיע מבחוץ.

לא מדובר על חלל מצוייץ ומפונפן, אלא על מרחב מחיה שנותן מענה אמיתי לאנשים אמיתיים. אהבת הבישול, למשל, באה לידי ביטוי בעיצוב המטבח המאפשר נוחות ופונקציונאליות לפעילות משפחתית משותפת. בהמשך לכך, את האוכל מותר, למשל, גם לאכול מול הטלוויזיה או בקומה השנייה בחדרי הילדים.

 

  

  
הקומה השלישית מוקדשת כולה להורים ומעוצבת כמעיין צימר נעים ושקט, כזה שבסוף יום עבודה מאפשר לעלות למעלה, להירגע ולהתנתק. חדר השינה פתוח ומאוורר וחלון רחב ידיים הופך לתמונה פנורמית של חוף הכרמל וואדי שיח. מיקומה העליון ורמת הפינוק שהיא מציעה יצרו את הכינוי המשפחתי 'אולימפוס' לקומה זו.