רוזן ליננברג אדריכלים - הדמיה, אדריכלות ותכנון (1)
שפי מור, מי שמנהל את פרויקטי התיירות של הקיבוץ, ועומד בראש המהלך הנוכחי מסביר "השטח שממוקם ביער אלונים בצמוד לקיבוץ, שימש כלול תרנגולים עם פוטנציאל לשינוי תב"ע לטובת פיתוח ענף התיירות".
עוד מסביר מור "יצאנו עם תחרות בהשתתפות 3 משרדי אדריכלים, משרד האדריכלים "רוזן ליננברג" זכה בתחרות בזכות הרעיון, הנראות וההשראה שלקח המשרד ממקומות בעלי ערך היסטורי מרמת הגולן".
רוזן ליננברג אדריכלים - הדמיה, אדריכלות ותכנון (2)
זהו פרויקט יוקרה, בסטנדרטים שטרם נראו כמותם בארץ ובטח ובטח ברמת הגולן. אנו מאמינים בתיירות בצפון ומאמינים שהפרויקט ימשוך וישרת תיירים רבים בעשרות השנים הקרובות – הרי אין כמו הקסם של רמת הגולן.
אדריכל רון רוזן מ"רוזן - ליננברג אדריכלים" שאחראי מטעם המשרד על הפרויקט, מסביר "הפרויקט ימוקם על שטח של 28 דונם, ויכלול מלון יוקרה עם כל השירותים HIGH END בהם אולמות כנסים, מסעדות, ספא, חדר כושר, 90 סוויטות הפרוסות על פני 3 קומות, חלקן עם בריכה פרטית, ומתחם נוסף של 10 סוויטות מנותקות מהמבנה העיקרי ולצידן מסעדה ואמפיתיאטרון".
רוזן ליננברג אדריכלים - הדמיה, אדריכלות ותכנון (3)
רוזן מסביר על הפן האדריכלי-תכנוני של המגה פרויקט "ההשראה לצורת המלון נלקחה מ"רוג'ום אל הירי", אתר פולחן פרהיסטורי הנמצא בסביבת המלון שסודותיו עד היום טרם התגלו. האתר הוא נקודה ארכיאולוגית שמקורה לפני עשרות אלפי שנים. אתר עם הרבה הסברים ופרשנויות, שנוטים להניח ששימש כפולחן דתי". עוד אומר "השראה עבורי עבור כל הפרויקטים של המשרד באשר הם, היא רעיון גולמי, זרע שאנו נוטעים, ותפקידו לספק לנו תחושות, רגשות וחיבור למקום. השראה עבורי באשר למלון היא חלק ממשהו גדול יותר ומחובר לרוח המקום".
עוד מסביר רוזן "אנו מעריכים שההיתר יתקבל בתחילת 2025, ומיד אחריו תחל הבנייה. כשנתיים אחרי אני מאמין שהמתחם יושלם וירקום עור וגידים".
רוזן ליננברג אדריכלים - הדמיה, אדריכלות ותכנון (4)
המלון כולו מבוסס על שפה עיצובית מחוספסת ואותנטית של רמת הגולן, כאשר שלוש החומרים המובילים הם: בזלת חשופה, עץ לא מעובד (כמו האקליפטוסים של האזור) ופלדה.
רוזן בהתייחסו לעיצוב: "בעת תכנון המלון הספציפי הזה, התכנון שלו שונה לחלוטין ממקומות ואתרי נופש רגילים באילת, תל אביב וכדומה. המאפיינים של האתר שונים לחלוטין. יער אלונים, סבוך ועשיר. המטרה שלנו בתכנון היא ליצור ערבוב בין המלון והיער. גם כאשר הלקוח נח במיטה הוא ירגיש שהוא בתוך יער. כל התכנון של המלון, על כל יחידותיו, פונה ליער החוצה. רק הפונקציות הציבוריות המשותפות, כמו הספא, הכנסים, וכדומה פונות פנימה."
הרעיון של המלון הוא שתי טבעות האחת בתוך השנייה. הטבעת החיצונית היא הטבעת עם החדרים שפונה אל היער. להבדיל מרוב בתי המלון בהם יש מסדרון ומשני צדדיו מתוכננים
החדרים, במלון הזה היחידות ממוקמות רק בצד אחד וכולן כאמור פונות לנוף הפראי.
רוזן ליננברג אדריכלים - הדמיה, אדריכלות ותכנון (5)
הטבעת הפנימית מתייחסת לפונקציות המשותפות במלון. הטבעת הפנימית מתוכננת סביב המעיין, שנמצא במרכזה. המעיין נובע ומסתובב כמו שבלול שמזכיר את הנחלים של רמת הגולן, עד שהוא נכנס חזרה לאדמה וממשיך את דרכו בטבע. המעיין הוא רצף של בריכות חמות עם מפלים, שהמשתמש עובר מבריכה לבריכה. הרעיון הוא שאדריכלות הנוף מתכתבת עם הנחלים והמעיינות של רמת הגולן.
בטבעת הפנימית כל הפונקציות פונות למעיין והיא כוללת את הלובי, בית הקפה והמסעדה כמוקד אחד, הספא מוקד שני והמוקד האחרון הוא מרכז הכנסים. כל הפונקציות "מדברות" באותה שפה. בין כל פונקציה ופונקציה, מתוכננים בוסתנים שמובילים את האורח לטבעת החיצונית. בוסתנים שיוצרים כמעין מבוך כפרי אותנטי שמתחבר לטבע".
אדריכל רון רוזן, צילום ליה גיל