זוהי הכתבה השניה בסדרת הרומן האנגלי שלי, החיבור שלי לאנגליה נולד עם החשיפה לאמנות של וויליאם טרנר והכרות עם ההיסטוריה של הממלכה. אלו שבו את ליבי, והביאו אותי לאנגליה בהיותי בת 18 לטיול בין טירותיה של ווילס.
כעת, כאשר אנו עומדים לפני החגים וכולם חושבים היכן לבלות, אני רוצה להציע לכם לחשוב על חופשה באזור הקריר והתרבותי של אירופה והוא האי האנגלי. מבחינה מלונאית התגמול של אירוח במלונות הידועים בעיצוב ייחודי מייצר חוויות בלתי נשכחות ואף מנתק אותנו מהמציאות ממנה הגענו, ממש כמו להכנס לרגע מהעבר ולהרגיש חלק מההיסטוריה.
את הביקור הפעם נתחיל בלונדון, עיר ומופת של תרבות אמנות ועיצוב. אל העיר הזו הגעתי כדי להגשים חלום של חיים וחוויות במקום אחר. בהיסטוריה של האמנות מרכזי האמנות נדדו בתקופות שונות. המרכז האמנותי בעולם ששכן באיטליה בימי הרנסנס עבר לצרפת בימי האימפרסיוניזם ומשם לניו יורק בתקופת המודרניזם. היום בעיני המרכז האמנותי והעולמי שייך לאנגלים וללונדון בפרט. כור ההיתוך בין תרבויות מייצר מגוון קוסמופוליטי ומצע נפלא של תרבותיות ואמנות.
במרחבים שונים החיבור בין ישן לחדש בא לידי ביטוי בעיצוב פנים בצורה שונה, כל מעצב מעניק פרשנות אישית שלו למורשת היסטורית, למקומיות ולחוויה אותה הוא רוצה שהאורח יעבור בעיני רוחו.
לתוך המקום הזה נכנס שחקן מוביל בלונדון בדמות קבוצה מלונאית בשם Firmdale hotels אשר יוצרים מלונות בוטיק יצירתיים על בסיס העיצוב האנגלי, תוך פרשנות מרעננת ועבודה עם מוטיבים המפגישים בין מזרח למערב, ישן וחדש, אמנות עכשווית ואמנות היסטורית.
המלונות שאסקור מעוצבים על ידי המעצבת Kit Kemp שהיא ובעלה הם בעלי הרשת, בבעלותם 8 מלונות בוטיק בלונדון ואחד נוסף שנפתח לאחרונה ביו יורק.
בחרתי לשתף אתכם במלון הראשון שהכרתי בעיצובם בשם Haymarket Hotel ובמלון האחרון בו ביקרתי שנפתח לאחרונה בשם Hem Yard Hotel, שניהם הקסימו אותי כל אחד בדרכו.
Haymarket Hotel
מלון Haymarket ממוקם בלב ליבה של לונדון, בסמוך לתאטרון רויאל שנבנה ב-1720 והיה מהתאטראות הראשונים בממלכה אשר נבנה על ידי האדריכל John Nash בסמוך לכיכר טרפלגר, ולפיקדילי . חזית מבנה המלון נבנתה בסגנון ג'ורגיאני שרווח בין 1720-1830 התכנון שמר על פרופורציות סימטריות מדוייקות, דלת במרכז המבנה, חלונות גדולים, עיטורי אבן מסותתים, וגגות משופעים. עיצוב הפנים של המלון מבטיח הרפתקה עיצובית.
מבט כלפי חזית המלון הבנוי בסגנון אדריכלות קלאסיתPhoto credit: Simon Brown
מבט כלפי חזית המלון הבנוי בסגנון אדריכלות קלאסיתPhoto credit: Simon Brown
עם הכניסה לחלל הלובי נראה שני אזורי ישיבה, האחד בסגנון מסורתי עם ציור גדול בשחור לבן של אמן בשם John virtue וממול אזור ישיבה אשר מתכתב עם סגנון עכשוי יותר : עם ספה בעיצוב שוודי מהמאה ה-18 יצירת אמנות אהובה עלי במיוחד של אמנית בשם Sue Lawty יצרה מארג של חלוקי אבן מודבקים בשתי וערב על פני קיר ברוחב 6 מטרים אשר מחברת בין עבר להווה באמצעות חומר.
במרכז החלל פסל פלדה בגמר ניקל מבריק של הפסל Tony Cragg, בחירת האמנות בחלל הלובי מרשימה ביותר ומאפשרת הכרות מעמיקה עם עולם האמנות העשיר של היוצרים האנגלים העכשווים.
Kemp נוהגת לבחור מוקד מרכזי שמושך את העין Focal Point ומצידיה מייצרת סימטריה הרמונית, ראו את יצירת האמנות בשחור לבן ומצידיה שני קונזולים עם כדי פרחים ייחודיים אשר תופסים את כלל הקיר ומייצרים עניין בחלל הלובי.
#fids434- 2#
החדר המציג את העיצוב האהוב עלי במיוחד. Photo credit: Simon Brown
אזור הישיבה בלובי המשקף סגנון עכשווי אמנות פרי יצירה של Sue Lawty . צילום: Simon Brown
הלובי ממשיך כלפי דלפק הקבלה ואל סדרת חדרים המעוצבים שונה אחד מרעהו חלל אחד מוביל לחלל שני ובכל אחד מהם עיצוב שונה. החלל האהוב עלי עוצב בסגנון חממה מבלי שיש בה צמחייה, המעצבת הצליחה השתמשה בטפט בוטני נהדר והאור שחודר מהתקרה מיצר תאורה טבעית. שימוש בעצי סחף התלויים מהתקרה והשימוש החוזר בהם בשולחנות הקפה, החומריות של הכדים הנראים שנעשו חימר בחירות הגוונים בחלל כולם מתכתבים עם עיצוב טבעי ובוטני.
הספרייה. Photo credit: Simon Brown
החדר המציג את העיצוב האהוב עלי במיוחד. Photo credit: Simon Brown
עיצוב חדר טיפוסי מבין שלל החדרים המעוצבים באופן שונה. Photo credit: Simon Brown
הספרייה. Photo credit: Simon Brown
חדרי השינה בעיצובה של קיט קמפ נשענים על הקלאסיקה, הדרך שלה להעניק פרשנות משלה לעיצוב מושתתת על בחירת טפטים עם הדפסים יחודיים, כמו למשל יצירת גב מיטה שצורתו קלאסית מרופד בבד עם רקמות.
"Every room is like a canvas, it has to tell a story”… kit kemp
לוח חומרים לדוגמא. Photo credit: Ruth Arad
עיצוב חדר טיפוסי מבין שלל החדרים המעוצבים באופן שונה. Photo credit: Simon Brown
דרך העבודה של קיט קמפ בנויה על המסורת הטובה והישנה שבה בוחרים כל פרט ובד הכולל גימורים, עיטורים ועורכים אותם בצורה של מכרז מקצועי, היא נוהגת לתלות את לוחות ההשראה של כל חדר במסדרונות המלון אשר מציגים לאורח את תהליך העבודה שנעשה על מנת להגיע לתוצאה שונה בכל חדר.
אין ספק שמדובר במלאכה דקדקנית עם הרבה אהבה למקצוע ולתהליכי עבודה.
הגלריה הרב תכליתית, Photo credit: Simon Brown
לוח חומרים לדוגמא. Photo credit: Ruth Arad
הגלריה הרב תכליתית, היא חדר פרטי זוהר למסיבות וארועי קוקטייל חדר זה שימש היסטורית לעריכת מסיבות של חברי מועדון של ג'נטלמנים ששכן בעבר בבניין בעיצוב ג'ון נאש . אולם רחב ידיים באורך 18 מטרים עם תקרה בגובה 6 מטרים. הקירות מכוסים בטפט דרמטי מהמיתולוגיה בגווני אפור ,המעצבת רצתה לייצר אווירה של האור לפני עליית השחר. החלל בנוי מאוסף אקלקטי של רהיטים כולל שולחנות פייברגלס משנות ה- 70 מנורות ויצירות אמנות שיוצרו על ידי האמן הבריטי Oliver Messel , חלל זה יכול להפוך בקלות מחדר אוכל פרטי מפואר על מקום למסיבה או השקת קוקטייל מפואר .
אזור הישיבה בלובי המשקף סגנון עכשווי אמנות פרי יצירה של Sue Lawty . צילום: Simon Brown
הגלריה הרב תכליתית, Photo credit: Simon Brown
Ham Yard Hotel
מלון נוסף של בעלי הרשת המכובדת נפתח ב-2014 והחדש מבין כולם הוא ה-Hotel Hem yard הממוקם במפגש בין Regent Street לבין הסוהו, המעצבת רצתה לייצר חצר שתהווה מקום מפגש כמעין כפר אורבני, לשם כך בחרה למקם חנויות בוטיק קטנות בהיקף הכיכר. במרכזה של הכיכר פסל מרשים של Tony Cragg זוכה פרס טרנר היוקרתי לאמנות עכשווית, זהו אמן שראינו את עבודתו במלון הקודם Haymarket Hotel
החצר האורבנית עם פסלו של Tony Cragg צילום: Simon Brown
החצר האורבנית עם פסלו של Tony Cragg צילום: Simon Brown
Ham Yard מונה 91 חדרים המעוצבים כולם באופן שונה, כמו כן ישנן 24 דירות להשכרה לטווח קצר.
המסעדה וחללי הסבה שונים נמצאים בקומת הקרקע , למלון יש חלל תת-קרקעי עם ספא , חדר כושר ומספר מקומות השמורים לאירועים פרטיים. ישנו חדר הקרנה כחול עם 176 מושבים כתומים, חלל באולינג בגודל מלא עם תעלת באולינג מכנית מ-1950 להחזרת כדורים שנשלחה מטקסס.
חלל הבאולינג הכולל תצוגת נעליי באולינג היסטורית Photo: Simon brown
חלל הבאולינג הכולל תצוגת נעליי באולינג היסטורית Photo: Simon brown
כאשר נכנסים לאזור הקבלה במלון מקבלים כבר הבטחה להמשך, שלל פרטי אמנות, כדים מסורתיים שיובאו ממדינות רחוקות, ושילובי אמנות עכשוויים. החלונות עם מסגרות האלומיניום השחורות מהוות מיקוד דומיננטי לעבר החצר המרכזית שממנה הגענו.
#fids434- 11#
עיצוב המסעדה נפלא, מדובר בחלל ארוך ורחב עם תקרה בגובה של 6 מטרים. סקיילייט מרכזי מחדיר אור טבעי לחלל. בתכנון חללים גדולים האתגר הינו יצירת חללים אינטימיים אשר מבוצעים בדרך של יצירת מחיצות וייחוד חללים פרטיים בעיצובם כחלק מחלל גדול.
היצירה של קמפ כללה חללים אשר מהווים חלק נפרד מהחלל הגדול ומבלי לסגור אותם בדלת. כך לדוגמא בחלל שבו קיר עם כלי פורצלן עליהם פרטי עלים אשר מוארים ויוצרים עלומות אור נעימות ומזמינות.
קיר עלומות האור הנובעות מכדי פורצלן עדינים. Photo credit: Simon Brown
קיר עלומות האור הנובעות מכדי פורצלן עדינים. Photo credit: Simon Brown
בר מרכזי מחלק את החלל לשניים, מאחוריו מתפרשים שולחנות המסעדה ומטבח החשוף לכל וניתן להציץ בכל מנה פרי יוצר של השף. ומנגד אזור הבר התוסס. תצוגת הבר עצמה נבנתה מארגזי עץ פשוטים שנצבעו בצורות אבסטרקטיות בשחור ולבן המקנות לו מראה אוריינטלי ומתחברות נפלא לשפה העיצובית האקלקטית של קמפ.
הבר ועבודת הקופסאות הנפלאה כמקום תצוגה למשקאות וחלוקת החלל. Photo credit: Simon Brown
הבר ועבודת הקופסאות הנפלאה כמקום תצוגה למשקאות וחלוקת החלל. Photo credit: Simon Brown
קירות המסעדה מכוסים בד ווילו בצהוב אפור וחום יצירתו של Christopher Farr ומעניקים תחושה תלת מימדית בחלל וטיפול מוקפד עד הפרט האחרון.
מבט אל המטבח וחלל המסעדה המחופה בבד Willow צילום: Simon Brown
מבט אל המטבח וחלל המסעדה המחופה בבד Willow צילום: Simon Brown
Drawing Room. צילום: Simon Brown
Drawing Room. צילום: Simon Brown
חדר נוסף המציג את עבודת בחירות הבדים הייחודית עם דוגמאות אבסטרקטיות, עבודות קדרות אלכימיות, ארון נשואים עתיק משוודיה מעוטר פרחים. כוונת המעצבת היתה לייצר תחושה שהמלון על חלליו נמצאים כבר שנים בשימוש ומספרים פיסת היסטוריה, היא נמנעת מלייצר תחושה של משהו חדש שגורמת לנו אפילו באופן לא מודע להרגיש לא בנוח, ריחוק או צורך להזהר בשימוש במתקני המלון.
האזור האהוב עלי ביותר בו בחרתי לשבת אחר הצהריים של יום אביבי הוא הפטיו הפנימי בו נעים במיוחד לשתות את התה של שעת אחר הצהריים. גופי התאורה התלויים הנראים כמו סלסילות קש הפוכות, עבודתם של Lamp Pet התכתבו באופן מושלם עם הכורסאות הוורודות.
פטיו קסום בלב המלון המגיש את טקס ה- Afternoon Tea. צילום: Simon Brown
פטיו קסום בלב המלון המגיש את טקס ה- Afternoon Tea. צילום: Simon Brown
המלון כולו מלא באמנות עולמית, מפגש בין פולקלור, פסלים שבטיים וארונות עתיקים, בכל מקום יש משהו שמושך את העיין ושבו נרצה לגעת. חוויה מיוחדת של עיצוב על זמניי. עיצובה של Kit Kemp ייחודי לה, ואינו מתכתב עם עיצוב בסגנונות אחרים אלא מייצר עצמו תוך איסוף בלתי פוסק אחר ריהוט אקלקטי, אמנות שבטית ממחוזות רחוקים וחיבור מופת לאמנות ועיצוב אנגלי קלאסי ועכשווי גם יחד.
כעת רגע לפני החגים יש מזג אויר נהדר באנגליה, שבוע העיצוב מתרחש בין ה-17-25 לספטמבר וב-17-18 לחודש יש פסטיבל בתים פתוחים שמהווה אלמנט מסקרן ביותר לאוהבי העיצוב.
כתבות נוספות בסדרה האנגלית בקרוב.
ניתן ליצור קשר בכתובת מייל: info@rutharad.com או דרך אתר אינטרנט: www.rutharad.com