ההוויה והחוויה

 

מחזית המבנה המפתיעה על רקע סביבתה, דרך חללי הפנים, ועד בריכת השחייה על הגג: עיצובו של מלון אינדיגו תל אביב מוהל שיק אורבאני, קלאסיקה אירופאית ותכנים של מיקומו לכדי חוויה מלונאית משולבת בתחושת ביתיות

מאת: מיה אור | צילום: איתי סיקולסקי | אדריכלות: אדר' טלי כהנא, "כהנא אדריכלים בע"מ" , עיצוב פנים: סטודיו מיכאל אזולאי - 24/12/2014

על רקע הסביבה האפרורית למראה בה הוא ממוקם, אין ספק שאת נוכחותו של מלון הבוטיק אינדיגו לא ניתן להחמיץ: מבנה המתנשא לגובה עשר קומות ומחופה בלבני סיליקט ובטון אדריכלי בתבניות, המקיימים ביניהם דיאלוג אסתטי-צורני רב עניין. האמת היא, ש"על פניו" הבחירה למקם את המלון במתחם הבורסה ברמת גן, אכן יכולה להתקבל כתמוהה משהו. ואולם, מסתבר כי מאחורי הבחירה הלא צפויה/מצופה עומדת כוונה מוצקה שעיקרה הוא אמונה שהמלון הינו בבחינת סנונית ראשונה באזור אשר עם הזמן יהפוך לנחשק ואופנתי, בדומה לתהליך שעבר על אזור ה"סוהו" בניו יורק.


חלל הלובי: ססגוניות ועושר חומרי-צורני.

 

אינדיגו תל אביב, בבעלות משפחת פישמן, הוא אחד מ- 60 סניפים של מותג מלונות בוטיק השייך לרשת המלונות "אינטרקונטיננטל" (IHG) שפזורים ברחבי העולם, וחולקים קונספט רשתי של התמקמות מכוונת באזורי דאון טאון ועיצוב הנובע ממקומו וחובר לסיפור השכונתי. במקרה זה, מסבירה לירון מילשטיין נציגת הבעלים והמנהלת המסחרית של החברה "הסיפור השכונתי הוא הקרבה לבורסה ול"שנקר", על כל הרבדים הנקשרים לעולמות התוכן שהם מייצגים, כסגנון, אופנה, יוקרה, קלאסיקה- מהויות התואמות את קהל היעד של המלון, המוגדר כאנשי עסקים בעלי תודעה גבוהה לאיכות חיים ורצון לשלב עסקים עם הנאה".

 

מבנה המלון המתנשא בנוף סביבתו. דיאלוג של לבני סיליקט ובטון אדריכלי בתבניות מייצר עניין.

 

במקום בו שוכן המלון ניצב בעבר מבנה ישן בן ארבע קומות ששימש את חברת "מבטחים"- אחד מתוך מבנים נוספים דוגמתו הממוקמים גם היום ברחוב הצר. מטבע הדברים, ההחלטה להפוך את הנכס המיושן למלון הייתה כרוכה בשיפוץ רחב היקף ובעיקר בתוספת משמעותית ביותר של בנייה חדשה.

 

"למעשה, כל שנותר מהמבנה המקורי הוא עמודים ותקרות, והפרויקט התנהל כמעט "מבראשית", ככל פרויקט חדש. המטרה הייתה למקסם כמה שניתן את שטחו הלא גדול של המגרש - 800 מ"ר- תוך היצמדות לדרישות הרשת ובתוך כך לשילוב כל הפונקציות שהוכתבו על ידה" מספרת האדריכלית טלי כהנא שבידה הופקד התכנון. "במסגרת זו" היא מוסיפה "התכנית כללה תוספת בנייה חדשה שהוסיפה למבנה המקורי 6 קומות, והרחיבה את נפחו להכלת כל הפונקציות שהוגדרו בפרוגראמה: חללים ציבוריים ואזורי שירות, מסעדה כשרה, חדר כושר, חדר ישיבות, ספא, בריכה ובר בקומת הגג, ו- 91 חדרי אירוח".


כניסה מזמינה.


החזות החיצונית המטופחת שנראית מהרחוב מתבררת כספתח הולם לחלל המקדם את פני הנכנסים אליו וכמו מעביר אותם לעולם אחר. על עיצוב הפנים ניצח המעצב מיכאל אזולאי, שטווה אותו כשפה רב ממדית בה נמהלים שיק אורבאני, קלאסיקה אירופאית ותכני הסביבה לכדי מרקם המשלב חוויה מלונאית עם תחושת ביתיות עוטפת- שילוב שחופף את תפיסתו הרעיונית של המלון, אשר לדברי מילשטיין "שמה דגש מרבי על קיום קשר אישי חם עם האורחים כחלק בלתי נפרד מחוויית האירוח".

 

פינת ההסבה בלובי מעוצבת כסלון ביתי לכל דבר. הספרייה ה"מטפסת" לכל גובהו של החלל חוצצת בינו לבין אזור הסבה נוסף המעוצב כבית קפה אינטימי.


 

תהליך העיצוב בוצע "יד ביד" עם חברת המיתוג Studio Roof, בבעלותו של אלון דראי, כאשר מוטיב היהלום שנולד מהסביבה ומהווה חלק מהמיתוג מהדהד ברקע, שזור באלמנטים ובגימורים המאזכרים את תצורת פני שטחו האופייניים, ובדיגומים המוטבעים בפריטים כטפטים או שטיחים. אלה, כמו מרבית הפריטים והאלמנטים המשמשים במלון, עוצבו ייעודית ובוצעו כ"קאסטם מייד", תוך הקפדה על ספקים מקומיים.


מסעדת BlackStone Bistro & Lounge: אווירה חמימה ועיצוב אלגנטי כיאה למסעדת שף.



לשיטתו של אזולאי "ההוויה היא היוצרת את החוויה", ובתוך כך עיצוב חוויית אירוח הוא אתגר מיוחד עבורו- "הקצנה של המושג בית תוך ירידה עד אחרון הפרטים הקטנים" הוא מגדיר את מה שאכן קרם כאן עור וגידים.

 

הלובי המזמין הוא חלל ססגוני ועשיר המשלב חומרים, צבעים, גימורים ופרטים, ושטחו נחלק לאזורים: אזור קבלה, אזור הסבה, אזור ישיבה נוסף כעין בית קפה אינטימי, ואזור המסעדה הממוקם מהלך חמש מדרגות גבוה ממפלס הכניסה. ריצוף החלל בוצע באריחי אבן שיש עשירה למראה, וגון כחול כהה המשמש במשטחים אנכיים מייצר לו מעין מסגרת מלכותית- קלאסית. כך, לדוגמה, גרעין המעלית העשוי מזכוכית מט כחולה, או הקירות התוחמים את אזור הקבלה.

 

בקומת הספא: מארג עיצובי רגוע, נשען על גוונים בהירים עם נגיעות ירוקות המעניקות תחושה של טבע רענן.


 

אחד הקירות נושא דיגום שבוצע בחריטת לייזר, השני מעוצב במעין תצורת "מקטעים" המאפיינת קלאסיקה אירופאית, ואת חזיתו הקדמית של הדלפק מחפה קריצה מקורית- שטיח פרה הגולש מטה ומחפה גם את הרצפה שבקדמתו, תוך שהוא מגדירו כ"שטח קבלת פנים".

 

סוויטה במלון: כוללת מטבחון, חדר ארונות, חדר רחצה מפנק ומרפסת. ריצוף בפרקט פישבון, חיפוי קיר בבטון, ופריטי ריהוט, תאורה וטקסטיל מובחרים.


אזור ההסבה בלובי עוצב כסלון ביתי לכל דבר עם שולחן קפה, כורסאות שמזמינות להתרווח בתוכן, שטיח בצבעוניות עזה ווילונות עוטפים, כאשר ספרייה מרשימה ה"מטפסת" לכל גובהו של החלל חוצצת בינו לבין אזור בית הקפה העוטה גוונים זהובים.


חדר דה לקס: עיצוב חמים ומסוגנן כאחד עם שילוב קריצות צבעוניות.

 

 

עיצובה של המסעדה- BlackStone Bistro & Lounge הולם את היותה מסעדת שף משובחת (הפתוחה, אגב, גם לקהל הרחב) ומשלים אותה באווירה של יוקרה ראויה הנרקמת מריצוף פרקט חמים, מראות שמעטרות את הקירות, וגופי תאורה הנושאים את חתימתו של המעצב טום דיקסון.


חדר הרחצה בחדר מעוצב כעין "קובייה" הנוצרת ממחיצות עץ ומראות המהדהדות את מוטיב היהלום של המיתוג.

 

הקומה הראשונה היא קומת ספא שעיצובה הלבן נסוך הרוגע משובץ בנגיעות ירוקות המדגישות תחושת טבע ורעננות, והקומות האחרות מאכלסות את חדרי האירוח הנחלקים לקטגוריות שאף מכתיבות את שטחם: סטנדרטי קלאסי; דה לוקס וסופריור (סוויטות הכוללות גם מרפסות המשקיפות אל הנוף). המטרה להנעים לאורחים את שהותם, מוצאת את ביטויה בעיצובם המוקפד עד אחרון פרטיו ומאובזר למשעי בכל ה"פסיליטיס". חדרי הסטנדרט, למשל, מרוצפים בפרקט עץ עליהם פרושים שטיחי טלאים מסוגננים, וחדרי הרחצה הנכללים בשטחם מעוצבים כעין קוביות: בנויים ממחיצות עשויות עץ ומראות, אשר בתוך כך מעניקות תחושת מרחב ואף מהדהדות באורח כלשהו את מוטיב היהלום. בסוויטות כמו בסוויטות, נכללות פונקציות כחדר ארונות ומטבחון, וחזותן המגלמת הידור משלבת ריצוף פרקט בסגנון עצם דג, חיפוי קיר באריחי בטון ופריטי ריהוט אנינים.


הדובדבן שבקצפת: בריכה על הגג מוקפת דק עץ ותחומה במעקה שקוף החושף את מלוא תמונת הנוף האורבאני. כורסאות שיזוף וריהוט חוץ מסוגנן משלימים את ההפתעה.



גג המלון מזמן הפתעה מרשימה ביותר, עם בריכת שחייה הממוקמת בשטחו כסוג של "דובדבן בקצפת". הבריכה, המוקפת דק עץ, תחומה במעקה שקוף החושף את הנוף האורבאני הקרוב והרחוק, כאשר הגג החורג מקו המעטפת של הבניין מייצר תחושת ריחוף המעצימה את החוויה הייחודית. מספר מדרגות המובילות ממפלס הבריכה למפלס נוסף ממשיכות את ההפתעה, כשהן חושפות טאפאס בר המזמין לבלות בשטחו גבוה מעל העיר, באוויר הפתוח ועם בונוס הנוף העוטף אותו. כבר היה מי שאמר שאלוהים נמצא בפרטים הקטנים, אך אין ספק שכאן במלון אינדיגו הוא נמצא גם בכל הפרטים "הגדולים", כמכלול חווייתי של אסתטיקה ואיכויות אירוח במיטבן.