עיצוב שנותן בחזרה

משחקי גבריות-נשיות, כפריות-מודרניות ובגרות-ילדות הובילו את שיפוץ המבנה הישן לקהילה הטרוגנית במושב כפר ברוך בעמק יזרעאל. נוסטלגיה וכלים תעשייתיים שזורים ברקע ורוד פודרה במועדון הוותיקים, וילדות וטבע נטמעה בטבעיות בצהרון לצעירים

מאת: לימור קלר | צילום: הילה גלעדי | תכנון ועיצוב: הילה גלעדי | 15/12/2020

תכנון ועיצוב: הילה גלעדי | צילום: הילה גלעדי
  

גם בזמן הקורונה, כשסגרים ופרויקטורים היו חלק מהלקסיקון במושב כפר ברוך בעמק יזרעאל, לא שקטו הוועד המקומי וועדת חינוך על שמריהם ופנו אל המעצבת הילה גלעדי, תושבת המקום, כדי לתכנן ולעצב מחדש שני חללים עבור הקהילה. שניהם ממוקמים בבניין ישן אחד - הראשון הוא מועדון ותיקים שמשמש למטרות חברתיות וקהילתיות, והשני צהרון לילדי כיתות א'-ב' במושב. 

תכנון ועיצוב: הילה גלעדי | צילום: הילה גלעדי
  

"התקציב היה מזערי, אבל אחרי שהעברתי לחברי הוועד את החזון האסתטי, הוא גדל", אומרת המעצבת על תקציב שהסתכם בסופו של דבר בכעשרות אלפי שקלים. גלעדי, עד לא מזמן עורכת דין, סיימה את לימודי החוץ בתכנון ועיצוב פנים בטכניון, והקימה בשנה האחרונה את הסטודיו שלה. שני החללים האלה היו בין הפרויקטים הראשונים שביצעה עם פרוץ הקורונה, כחלק ממתן חזרה לקהילה. "עיצוב ליווה אותי שנים כתחביב ואני שמחה שיכולתי ללכת אחרי הלב ולהגשים חלום לי ולאחרים בעיצוב פנים", היא אומרת.

תכנון ועיצוב: הילה גלעדי | צילום: הילה גלעדי
  

המבנה הישן במושב, ששטחו כ-140 מ"ר, נצבע מחדש וכל החלונות הוחלפו. בפנים הודבק ריצוף פי.וי.סי דמוי פרקט, החולש על שני החללים החדשים. במועדון הוותיקים הוביל קונספט כפרי ומודרני, נשי וגברי, ותיק וצעיר, כדי להתאים את החלל ליישוב הגדל בשל ההרחבות, בהן מתגוררות משפחות צעירות. החלל נצבע בוורוד פודרה ושולבו בו אלמנטים חקלאיים "גבריים" כמו ידית תעשייתית לדלת הכניסה, שהוכנה מצינור שנמצא אצל אחד התושבים, רשתות תוכים המשמשות לגדרות במשקים וחביות. הרשתות הוצמדו לקירות ונתלו עליהן מסגרות ותמונות מימיו הראשונים של המושב. 

תכנון ועיצוב: הילה גלעדי | צילום: הילה גלעדי
  

תכנון ועיצוב: הילה גלעדי | צילום: הילה גלעדי
  

אזור הכניסה יוחד לפינת שתייה ושיחה לצד החביות, ומעליו נתלה שעון נוסטלגי וסביבו חישוקי רקמה עם השם "כפר ברוך". לצידם מדפים המעוטרים ספרים שהוצאו על ידי המושב ומספרים את סיפורו ההיסטורי. אזור אחר קיבל נופך אינטימי עם שלוש פינות ישיבה נפרדות למפגשים אישיים. 

בצהרון נשברו כל הקירות למעט קיר שחוצץ בין אזור האכילה של הילדים לאזור המשחקים והלמידה. "הוספנו פינת אגרוף עם לוח ספוג שחור, שתי עמדות אישיות של מחשב ופינת זולה, כדי שהילדים יוכלו לשהות שם אחרי הלימודים, לאכול, להכין שיעורים או לנוח".

תכנון ועיצוב: הילה גלעדי | צילום: הילה גלעדי
  

תכנון ועיצוב: הילה גלעדי | צילום: הילה גלעדי
  

צבעוניות אחידה בצהוב מחברת את קירות שני האזורים בצהרון, לצד קיר טפט של צורות גיאומטריות וקיר אחר שנעטף בדשא מלאכותי. "המושב נמצא בשדות העמק, בין גידולים ופרחי בר שמרביתם לבנים. מכאן נבחרו הצבעים החזקים למעטפת, הגוונים הניטרליים בשחור, אפור ולבן לרהיטים ולאביזרים, והחומרים הטבעיים כמו שעם, קש ויוטה", היא מסבירה. הצורות הגיאומטריות בטפט ובאביזרים התכתבו עם עולם הילדים.

תכנון ועיצוב: הילה גלעדי | צילום: הילה גלעדי
  

"הייתה התלהבות גדולה של כל הגילאים, גם של הגדולים יותר, ואני יכולה להעיד שקיר הדשא הפך לרקע פופולרי לסרטוני הטיק טוק של הילדים", מספרת גלעדי. "אין יותר מספק מלראות ילדים ומבוגרים, שהם המשתמשים הסופיים בחללים שעיצבתי, חווים אותם ונהנים מהם. קיבלתי חיבוק גדול בחזרה".

תכנון ועיצוב: הילה גלעדי | צילום: הילה גלעדי
  

ליצירת קשר- הילה גלעדי:
נייד: 054-6654451 
לפנייה ישירה >> לחץ כאן

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי