ניגודים יוצרים הרמוניה

בני הזוג ההייטקיסטים ושלושת ילדיהם בחרו לעזוב את דירתם במרכז אחת מערי השרון לטובת בית פרטי מרווח, מואר ואוורירי הממוקם בשולי העיר וצופה לעבר שדות חיטה ומרחבים פתוחים. על המהפך בבית, שחלליו  טרם השיפוץ היו מסוגרים וחשוכים, אחראי האדריכל בועז שניר שהשכיל לייצר מרחב מגורים בהיר ומרענן עם נגיעות כפריות, אורבניות ותעשייתיות שעושה כבוד לחומרים טבעיים ומכניס את החוץ פנימה הודות למפתחים הגדולים ותכנון פנים פתוח ואוורירי. 

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: ולרי זיוז | אדריכל: בועז שניר | 16/10/2020

 

צילום: ולרי זיוז | אדריכל: בועז שניר
  

זהו ביתם של בני זוג הייטקיסטים בשנות ה-40 לחייהם להם שלושה ילדים- בת בוגרת, בת מתבגרת ובן צעיר. על המעבר הם החליטו אחרי שנים של מגורים בדירה בלב העיר זאת על מנת לזכור במרחב מחיה גדול יותר שנמצא בשולי אותה עיר, שמותאם לצרכיהם העכשוויים ונהנה מסביבה פסטורלית שמשקיפה לשדות הפתוחים. 

הבית הדו משפחתי נבנה במקור עבור זוג אחים בשנות ה-80 והתכנון הפנימי של שני האגפים היה זהה. "בחרנו לשמור על השלד ההיקפי של המבנה המקורי למעט במקומות בהם האופי האדריכלי אינו תאם את רוח התקופה. כך למשל, פינות רבות בבית היו קטומות ב-45 מעלות, כפי שהיה נהוג לתכנן באותה העת", מסביר האדריכל. "כעת קווי המתאר בחזיתות הם ישרים, כך יצרנו פתחים שמשתלבים היטב עם תכנון הפנים, מכניסים לבית שפע של אור ואוויר ומחזקים את הקשר בין החוץ לפנים. כל זאת מבלי לפגוע בנראות של חלקו השני של המבנה הדו משפחתי. הקפדתי לשמר ולכבד גם אותו". 

צילום: ולרי זיוז | אדריכל: בועז שניר
  

הבית בנוי על מגרש של כחצי דונם ושטחו כ-300 מ"ר הנפרשים על פני 4 מפלסים- מרתף עילי מאוורר ומואר המשמש כיחידת מגורים עצמאית ומאובזרת של ביתם הבוגרת, קומת כניסה, קומת מגורים ועליית גג עתידית שנמצאת עתה בשלבי היתר ועתידה לשמש כיחידת מגורים עבור ביתם המתבגרת. 

צילום: ולרי זיוז | אדריכל: בועז שניר
  

חללי הפנים בתצורתם הישנה בוטלו ונהרסו כליל ובמקומם בוצעו חלוקות חדשות ומושכלות בכל הקומות שמייצרות בפועל חדרים מרווחים, פונקציונליים ומוארים. "אחד הדברים שחסרו בתכנון הישן הוא העזר הקשר בין חללים אסטרטגיים כמו הסלון למשל לגינה. פתחתי לגמרי את קומת הכניסה כך שתהיה פתוחה ומרווחת ותאפשר קשר עין של השוהים בחלליה השונים ובתוך כך גם החוצה לגינה הירוקה והמלבלבת". מסביר שניר. "על שני אלמנטים שמרנו מהתכנון המקורי- פינת הקמין בסלון והחלון במטבח שעשוי פרופיל בלגי ואת הפרופילים עבור הפתחים החדשים ייצרנו בסגנון ובגוון זהים לו. 

 

צילום: ולרי זיוז | אדריכל: בועז שניר
  

צילום: ולרי זיוז | אדריכל: בועז שניר
  

את עיצוב הפנים התאים שניר למאווייה של בעלת הבית שביקשה לשלב בבית החדש ניואנסים דקורטיביים עליהם גדלה ואותם היא אוהבת. ההשפעות הטוסקניות והפרובנסיות בחללים השונים בולטת עם כי באדפטציה מודרנית קלילה ומונוכרומטית בגוונים של שחור, לבן, חום ואפור לתוכה השכיל האדריכל לצקת נגיעות מודרניות ותעשייתיות כדוגמת מדרגות הפלדה המרחפות, גופי התאורה, המקלחונים, השערים ונוספים. "הברזל נוכח בכל הבית, הוא שובר את המסה הבהירה ומכניס נופך קליל ועדכני לחלל. הקפדתי להשתמש בכל חדר בחומרים שהחלל יקבל בברכה ולא יתנגח איתם", הוא מסביר. 

ניכר כי סוויטת השינה של בני הזוג תוכננה בקפידה תוך ניצול מקסימלי של נפח החלל. שניר השכיל לייצר עבורם מסדרון מרווח ובו ארון גדול בגוון בהיר שמוביל לחדר רחצה גדול ומרווח ומעברו השני לחדר השינה מרווח נטול ארונות ממנו יציאה למרפסת שמשקיפה לעבר האופק הפתוח ולשדות החיטה.

צילום: ולרי זיוז | אדריכל: בועז שניר
  

צילום: ולרי זיוז | אדריכל: בועז שניר
  



 


 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי