מהבית הזה לא תרצו לצאת!

דורית סלע התבקשה ליצור בית מודרני תוך שמירה על אופיו הישן. התוצאה - בית עם הרבה שיק ויחד עם זאת אותנטי ועל זמני

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: עודד סמדר | אדריכלות תכנון ועיצוב: דורית סלע | 23/08/2020

 

אדריכלות עיצוב ותכנון - דורית סלע | צלם עודד סמדר


"בבית באזור השרון גר זוג עם ארבעה ילדים. זהו שיפוץ של בית חד קומתי ישן באזור השרון שערכנו לו שינוי מבני עם תוספת בנייה לחדר שינה בקומה השנייה וכן מעלית. המטרה היתה לספק לבית תחושה מודרנית, תוך כדי שמירה על אופיו הישן. החלפנו מיקום של מטבח, שהיה בחלל כפול ומועד לפורענות מבחינת ריחות בישול, לאזור הקרוב לבריכה כדי ליצור קובייה מסודרת של האזור הפעיל ביותר בבית עם החוץ, ולנתק את שניהם מאזור החדרים והסלון" מסבירה דורית סלע, בעלת משרד לאדריכלות, תכנון ועיצוב פנים.

 

אדריכלות עיצוב ותכנון - דורית סלע | צלם עודד סמדר

חזית הבית מורכבת מחיפוי בריקים שהושאר ודלת עץ אלון ישנה שנצבעה בשחור, והדיירים לא רצו להחליף בגלל ערכה הסנטימנטלי. את קירוי הזכוכית מעל הדלת החלפנו בקורת ברזל וכך יצרנו חיבור בין האזור הישן לחדש. בריכת נוי עם חלוקי נחל מכניסה את הבאים לחצר, וחלוקי נחל שחורים בתוכה יוצרים השתקפות של מראה. עם פתיחת הדלת נשקפת בריכת השחייה האחורית דרך הפטיו הפנימי.  מעקה הזכוכית של המדרגות בגוון אפור מעושן שאינו לגמרי שקוף, מאפשר מידה של פרטיות ליורדים והעולים משום שהן ממוקמות מול ויטרינות ענקיות הפונות לרחוב. 

 

אדריכלות עיצוב ותכנון - דורית סלע | צלם עודד סמדר

המטבח הוא כמובן לב הבית, מכיל שני איים עם חזיתות בטון ומשטחי דקטון, המיועדים לבישול ועבודה, כשסביב אחד מהם ניתן גם לשבת. העבודה על האי וכן הישיבה מאפשרות מבט אל הבריכה. הרצפה מגרניט פורצלן דמוי בטון נמשכת גם לכיוון הסלון.

 

אדריכלות עיצוב ותכנון - דורית סלע | צלם עודד סמדר

זוהי משפחה שמארחת הרבה, כך שהגינה מהווה עבורה אזור אירוח משמעותי, הכולל סלון עם טלוויזיה , מטבח חוץ ופינת אוכל,  ברביקיו, פרגולה עם תריסים חשמליים, מחסן ו"קבאנה" (מקלחת עם סאונה) עם פסיפס ירוק. מאחורי דלת העץ הגדולה של מטבח החוץ מסתתרת החנייה של הבית, המאפשרת כניסה ישירה לאזור האירוח שבחוץ בלי לעבור בתוך הבית.

פינת האוכל כוללת  שולחן באורך  3 מטרים מעץ אלון מושחר וכיסאות עור. בסלון פינת רביצה ושתי כורסאות, הפעילות יותר בעונת החורף כשאי אפשר לשבת בחוץ.

 

אדריכלות עיצוב ותכנון - דורית סלע | צלם עודד סמדר

אל סוויטת חדר ההורים ניתן להגיע דרך המדרגות או המעלית, שדלתותיה נפתחות לתוך החדר. המעלית משמשת את ההורים בלבד באמצעות קוד. הסוויטה מכילה מיטה מרופדת, פינת עבודה וספה, עם יציאה למרפסת הצופה לבריכה וממשיכה למרפסת חדר הרחצה של ההורים. אמבטיה פרי סטנדינג עומדת במרכז חלל הרחצה, הכולל כיורים וחלק נוסף עם מקלחון ואסלה, הסגורים בזכוכית אפורה חצי שקופה כדי לשמור על פרטיות. מול האמבטיה חדר ארונות ללא דלתות.

חדרי הילדים פונים גם הם  לבריכה ומרפסת, ללא פתח יציאה, כדי לשמור על בטיחותם. בחדרים רצפת עץ אלון מושחר מעושן ושרוט שמוסיף חום, עניין וזיקה לחומרים טבעיים.

 

אדריכלות עיצוב ותכנון - דורית סלע | צלם עודד סמדר

המרתף הוסב לטובת  חדר קולנוע עם קירות אקוסטיים. המטבח לצידו מאובזר עם בר בעל מראה אנגלי בדוגמת פסים, והרצפה מאלון שחור שרוט. דקורציה של פקקי מותגי בירות שהבעלים הביאו איתם מחו"ל  תלויה בכניסה לחדר הרחצה.

 

אדריכלות עיצוב ותכנון - דורית סלע | צלם עודד סמדר
 
אדריכלות עיצוב ותכנון - דורית סלע | צלם עודד סמדר



 


רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי