הבית שתפור למידותיהן המדוייקות של הילדים

המגרש בן כ 300 מ"ר – דו משפחתי. המשפחה זוג + 4 ילדים קטנים.

תוכנן בית שמטרתו למקסם את המגרש בצורה מיטבית. הבית יושב על מרתף ו 2 קומות. כל קומה זהה בגודלה, כ 80 מ"ר.

מאת: בית ונוי | צילום: רגב כלף | אדריכל רון שפיגל - 26/02/2020

 

הבית בקווים מודרניים, החומרים משחקים בין קרים לחמים וכפריים – מצד אחד הקיר בטון וקווים ישרים ומצד שני החלונות בלגיים בלבן, הרצפה החמימה. משחק בין חם לקר. 

המרתף הוא בעיקר לצורכי פנאי, כולל פינת משפחה, פינת עבודה, מעין ג'ימבורי קטן לילדים וכמובן המרחב המוגן.

 

 

אדריכל:רון שפיגל צלם:רגב כלף


קומת הכניסה תוכננה בצורה שפתוחה לחלוטין, במיוחד לצד הגינה ולצד הכניסה , כדי לייצר תחושה של מרחב. המגבלה העיקרית היא קיר ארוך דו משפחתי ללא פתחים. האלמנט הזה נוצל ליצירת קיר בטון חשוף גדול שמלווה את כל אורך הבית ועליו המדרגות, שהם אלמנט עיצובי מרכזי. הציר האנכי שמחבר בין כל הקומות, בין המרתף עד לקומה העליונה. זהו קיר דומיננטי ומשמעותי שנותן עומק לבית ויהווה רקע נפלא למדרגות. המדרגות עשויות פח בעובי 12 מ"מ, עם ציפוי עץ אלון, שנראה כאילו העץ "נבלע" במתכת. מעקה מרכזי שעשוי ממיתרי נירוסטה. 

 

אדריכל:רון שפיגל צלם:רגב כלף

 

בנוסף , תוכננה ספרייה עצומה שמלווה את כל גובה הבית, כ 10,5 מטר אורך. כאשר הספרייה בכל קומה משמשת את הדיירים לטובת צרכים שונים – במרתף את הילדים, בכניסה משמשת לאחסון ספריית בישול וספרי נוי ובקומה העליונה כספריית פנאי. 


כל הבית רוצף בריצוף פרקט אלון בהיר מבוקע שמספק הרבה חום לחלל. החזית שפונה לגינה ולבריכה עם חלונות מינימליסטיים ועל התקרה בחלל המרכזי פוזרו גופי תאורה אמורפיים שמייצרים עניין והומור בתקרה.

 

אדריכל:רון שפיגל צלם:רגב כלף

המטבח הינו שילוב בין סגנונות מודרניים לכפריים. מימין קיר לבן גדול המחביא את מוצרי החשמל הלבנים ומולו אי בסגנון כפרי. המטבח יחסית מאוד גדול, אולם הוא חולק לאזור "נעלם" ואזור נוכח. בצידו השני ממוקמת פינת משפחה קטנה לגרעין המשפחתי, עם ויטרינה עצומה הפונה לגינה. מקום בו הילדים שוהים בו, והוא מספק רגע אינטימי לבני הבית. 

 

אדריכל:רון שפיגל צלם:רגב כלף

 

בסלון ממוקמת ספה מרכזית ודומיננטית עם משענת גב שמאפשרת לשכב, לארח, לשבת ולרבוץ, ולצידה כורסאת טלוויזיה והדום, כך שהישיבה לא פורמאלית, אלא משפחתית. מהסלון יש יציאה לבריכה ולגינה. הבריכה תוכננה באופן בטיחותי, עם כיסוי מתרומם על מנת לסגור את הבריכה בקו אפס כשהיא לא בשימוש, פינת ישיבה לאירוח ובית עץ שמהווה תפאורה נפלאה ומקום משחק נהדר לילדים.

 

 

אדריכל:רון שפיגל צלם:רגב כלף


הקומה העליונה כוללת שני חדרי ילדים גדולים ומרווחים, משמשים את שני  האחים, כל ילד בחדר משלו. חדר מסטר גדול לטובת בני הזוג, עם אופציה לחלק אותו לשני חדרים בעתיד (לטובת ילד נוסף). חדר המאסטר כולל פינת ארונות, מיטה מרווחת שפונה לחלון גדול ומשקיפה לנוף וחדר רחצה מפנק. החיבור בין החדרים פונה למדרגות שמחברות בין כל החללים בבית. אפשר לצפות מהקומה העליונה ועד למרתף.  

 

אדריכל:רון שפיגל צלם:רגב כלף


יצירת קשר - הבית שתפור למידותיהן המדוייקות של הילדים