בית מעוצב בשרון: נוחות עם נוכחות

 

המעצבת מיכל חן התבקשה לעצב בית, כך שיהיה קודם כל שימושי ונוח. עם כתמי צבע עזים, שילוב של פאטרנים וטקסטורות, וערבוב סגנונות שונים, היא הצליחה להגשים את חלומם של בני הבית - ולצקת לתוכו אסתטיקה נועם ושמחת חיים.

מאת: בית ונוי | צילום: שי אפשטיין | כתבת: תמי וינצברג - 18/04/2019

 

 

דלת הברזל האדומה המקבלת את פני הבאים לבית בתל מונד היא יותר מרמז לגבי מה שממתין מאחוריה:  תעוזה, שילובי חומרים מעניינים וצבעוניות מתפרצת לצד תכנון פרקטי ומדויק, וניצול מיטבי של כל אלמנט בחלל המרווח.

"הדבר הראשון שאמרו לי בעלי הבית כשנפגשנו בתחילת הפרויקט, היה שהם רוצים בית מאוד נוח לשימוש", מספרת מיכל חן, מי שתכננה ועיצבה את הבית רחב המידות לפרטי פרטים. "הדרישה השנייה הייתה שהמטבח יהיה חלק מרכזי ודומיננטי בחלל, משום שכל ההתנהלות של המשפחה היא סביבו".



 

ככל שנמשכו הפגישות, נגלו לחן, שעוסקת כבר 17 שנים בעיצוב ובאדריכלות פנים,  פרטים נוספים, ששימחו אותה, כמו למשל שבעלי הבית אינם חוששים משימוש בצבעים עזים ושהם רוצים עירוב של סגנונות - ובלבד שהכל יעמוד בדרישת הבסיס: נוחות ושימושיות.


שלושה מפלסים, ארבעה סגנונות

הבית, בו מתגורר זוג עם שלושה ילדים מתבגרים, ניצב בשכונת מגורים חדשה, על מגרש בן 370 מ"ר. הוא מתפרש על פני שלושה מפלסים, ששטחו של כל אחד מהם כ-100 מ"ר:

  • מרתף - בו נמצא חדרו של הבן הבכור, וכן חדר אמבט וחלל מרכזי, שהוא, למעשה, חדר משפחה וחדר הקרנה.
  • קומת כניסה, הכוללת מטבח, סלון, פינת עבודה, פינת ישיבה, שירותי אורחים ומבואה.
  • קומת חדרים, שבה נמצאת יחידת הורים עם חדר ארונות ואמבט, שני חדרי ילדים ואמבט נוסף.

 

חן, שמתמחה בתכנון ובעיצוב בתים, דירות ועסקים, נכנסה לפרויקט אחרי שהתוכניות של האדריכלית חנה אפרת אושרו, ולמעשה ליוותה אותו מהתחלה. כיוון שבעלי הבית החליטו שאינם מביאים אתם פריטים מביתם הקודם, עמד בפני חן דף חלק, ולתוכו יצקה את החזון העיצובי שלה: שילוב של סגנונות והתאמה למקום ולזמן, תוך שמירה על רמת אסתטיקה גבוהה, ניקיון והרמוניה. 



קומת הכניסה היא ברובה חלל פתוח, בו בולטת נוכחותו של המטבח בעיקר בזכות שני אלמנטים עיקריים: ריצוף בגווני שחור לבן עם אריחי Escher, (סטודיו ורדי), המעניקים מראה תלת ממדי משהו ואווירת רטרו, ואי בצבעי שחור אדום מבריקים. מעל האי תלויות מנורות ביליארד ירוקות ולצדו כיסאות מתכת מוגבהים, מרופדים עור.  ארונות המטבח, שגם אותם תכננה חן, נבנו בנגריה פרטית בהזמנה מיוחדת.

 





שאר קומת הכניסה מרוצפת בפרקט טבעי, שבו נעשה שימוש גם במדרכי המדרגות המשוננים, ומשולבים בה חומרים כמו אבן אפורה, המשמשת רקע לקמין העצים בחדר האורחים, צבע "ערבה" מבית "טמבור", המעניק מראה של בטון מעובד, זכוכית ועוד. משני צדי קיר האבן נמתח מדף, שחלקו עשוי עץ וחלקו נירוסטה מבריקה, חומר שחוזר גם בקוביית השולחן המרשימה הניצבת במרכז החדר, ובמחברים של מעקה הזכוכית, הנמתח מצדו האחד של גרם המדרגות. מצדו השני ניצבת ספרייה עשויה עץ ומתכת, המתנשאת עד לתקרה. הספרייה תוחמת את פינת העבודה, אותה מיקמה חן בקצה המפלס, מאחורי קיר מחופה טפט כחול, כך שהיא כמעט נסתרת מהעין.




 

לצד שירותי האורחים נבנה בקומת הכניסה ארון נעליים גדול וסמוי, המשמש לאחסון נעלי הספורט של בני המשפחה. בדומה למטבח, גם כאן נבחרו אריחי Escher לחיפוי הרצפה.




קומת המרתף כוללת, כאמור, את חדרו של הבן הגדול, שבו בולט טפט בעל פאטרן גברי וצעיר. סולם שעון על הקיר, משמש הן כקולב והן כאלמנט דקורטיבי. המפלס כולו מחופה פרקט למינציה, למעט האמבט שבו שולבו אריחים מצוירים ("נגב").




בקומה העליונה מצויים חדרי השינה של שאר בני הבית. יחידת ההורים מעוצבת בקו עכשווי, אוורירי ונקי, ומשלבת בין גוונים בהירים ופרקט למינציה באיזור השינה, לאמבט בסגנון לופט ניו יורקי עם משחק צבעים בשחור-צהוב-לבן. מחדר זה יש יציאה למרפסת דק, הצופה על חורשת אלונים עתיקה עמה גובל הבית.

בדומה לקומת המרתף, גם בחדרי הילדים נעשה שימוש בטפטים ובפרקט למינציה, ובחדר האמבט הכפול הצמוד אליהם הותקנו גם כן אריחים מצוירים, המוסיפים עניין וצבע לחלל, שהארונות בו אפורים בהירים.






את עיקר שטח החצר תופסת בריכת שחייה, "שבמקור הייתה אמורה להיות קטנה, אבל ככל שהתקדם התכנון ביקשו בעלי הבית להגדיל אותה", אומרת חן. לצד הבריכה נבנו פינת מנגל ומטבח חיצוני, שבו משולבים אריחים מצוירים בסגנון מרוקאי. פרגולה מעץ גושני מחברת בין הבית לחצר, והופכת אותה לחלק בלתי נפרד מחיי בני הבית, שמרבים לארח ולבלות בבריכה.



 

בבית כולו בולטת נוכחותם של פאטרנים וטקסטורות, שבאמצעות איזון עדין מאוד משלימים אחד השני, יוצרים הרמוניה ומקרינים תחושה ביתית וחמימה. החידוש של חן אינו בהכרח בחומרים שבהם היא משתמשת, אלא בעיקר בחיבור ביניהם, וביישום שלהם במקומות שהם לעתים בלתי צפויים ולכן מפתיעים ומעוררים עניין. חן מציינת שתקציב מכובד ושיתוף פעולה מלא בינה לבין בעלי הבית, אפשרו להגשים את חלומם לבית שמותאם בדיוק לאורח חייהם, כזה שכל מי שמגיע אליו ובעיקר בני הבית - מרגישים בו כמו... בבית.



 

השתתפו בפרוייקט:

תכנון אדריכלי: חנה אפרת

סטיילינג: לימור שמואל

אריחים, חיפויים וכלים סניטריים: "נגב"

אריחי  Escher: סטודיו ורדי, קיבוץ נען

נגרות: נגריית האמנים

ריהוט גינה : טרופיקאזה

 

 


לפרטים נוספים: מיכל חן, מעצבת פנים - www.michal-hen.com 

טל' 052-8395716, info@michal-hen.co.il




יצירת קשר - בית מעוצב בשרון: נוחות עם נוכחות