פרויקט לאונרדו

מעצבת הפנים הישראלית רינה קורל פותרת את בעיית הפרשי הגובה באמצעות יצירת במות קטנות.

הלקוחות, זוג רופאים מדענים בני 50 פלוס, ביקשו מקורל שתכניס קצת סדר לבית פרטי שגודלו 100 מטר רבוע, שבו למרות החללים הפתוחים יש תחושה של ניתוק.

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: | - 28/02/2019
מעצבת הפנים
רינה קורל

 

 

 

"כשנכנסתי לבית בפעם הראשונה, מיד שמתי לב שלא רק שהמטבח והסלון אינם מדברים באותה שפה, הם גם מתנגשים אחד בשני וההתנגשות הזו יוצרת הרגשה לא נוחה". מספרת קורל. "כדי למצוא את הפתרון הטוב ביותר לאתגר הזה שוחחתי עם הלקוחות שלי בנוגע לצרכים שלהם. מתוך השיחה הזו נולד הקונספט העיצובי שהוא חיבור בין החללים באמצעות הפיכת המדרגות הצרות בין הסלון למטבח לבמות רחבות שמשמשות לתצוגה ויצירת פרטי ריהוט לתצוגה ולאחסון".

 

 

 

 

בהשראת משלח ידם של הלקוחות - רופאים שמבלים זמן רב במעבדות מחקר, הבית בכלל והמטבח בפרט עוצבו בסגנון מודרני נקי, כאשר הצבע הלבן הוא הצבע הדומיננטי ביותר. במטבח, אריח אחד, גדול ומדוקק של גרניט פורצלן, מקשר בין הארונות לבין משטח העבודה והמכשירים החשמליים. הצבע השחור שבא לידי ביטוי בכיסאות האי ובמדפי העציצים שעל השיש, יוצר שבירה אלגנטית של הבוהק המסנוור. האי משמש גם כמקום ישיבה לקפה של הבוקר וגם כמקום אחסון נוסף.

 

 

 

לביטול ההפרדה הוויזואלית בין המטבח לסלון, שלושת המדרגות הצרות שהובילו למטבח הורחבו והפכו לבמה שמציגה לראווה גופי תאורה אמורפיים. הוסר מעקה הביטחון מזכוכית חלבית שחצץ בין המטבח לסלון, ובמקומו ישנו מעין מעקה נמוך ורחב המשמש כמשענת לספה. המעקה עשוי מאותו פרקט שמחפה את הסלון ואת המטבח. השטיחים ושאר הטקסטילים שנבחרו הם גוונים מתונים ורגועים שיוצרים המשכיות עיצובית למרות הבדלי הגובה. 

 

 

 

 

אוסף בובות הבבושקה והמיניאטורות של בני הזוג מוצג לראווה, באמצעות מחיצה בין החדרים שהפכה לספרייה שמזכירה את משחק הקובייה בולגרית. מראה ותאורה נסתרת בתוך הספרייה, מדגישות את פרטי האספנות ומכניסות נגיעה של קלילות לאזור. מתחת למדרגות שמובילות לקומת חדרי השינה, נבנתה יחידת אחסון נוספת. העיצוב הייחודי הכולל פתחי תצוגה הופך את יחידת האחסון לאלמנט עיצובי שמשלים את המדרגות.

 

 

 

 

פינת האוכל המשמשת לאירוח הוכנסה לסלון שעוצב כך שכול תשומת הלב תופנה לעבר החצר הפנימית הרחבה. גוף תאורה מודרני מעל פינת האוכל מתכתב עם יצירת האמנות שתלויה על הקיר. מעל הספה תלויים ספוטים שמאפשרים משחקי תאורה בהתאם לצורך של הדיירים.

 

 

 

למרות שבבית יש מספר גדול מאוד של פרטי אספנות, בזכות התאורה העדינה והמדפים הלבנים, העומס הופך לנגיעות של חן.

 



יצירת קשר - פרויקט לאונרדו