ה"קונטיינר"

בית קפה נייד תוכנן ועוצב ע"י ליאת אליאב מעצבת פנים בוגרת המכון הטכנולוגי חולון. 

מאת: | צילום: | - 22/03/2016
ההדמיות שנשלחו לתחרות
 
עיצוב הקונטיינר זכה בתחרות עיצוב בית קפה במכולה עבור עיר הנדל"ן 2015 ביוזמתם של מרכז הבניה הישראלי וחברת גל מרין בע"מ. בתחרות השתתפו למעלה מ-40 משרדי אדריכלות ועיצוב. 

הקונטיינר נבנה בתוך 5 שבועות בלבד! במפעל החברה באשדוד  והובל בשלמותו לעיר אילת במטרה לקדם רעיון של הסבת מכולות מסע לצורכי מסחר ומגורים, תוך שימוש חוזר בקונסטרוקציה זמינה המייצרת אדריכלות בת קיימא.

האפשרות לייצור בתים, בתי קפה, מרכזים מסחריים ועוד במפעל והובלתם לאתר מוכנים, מקצרת את זמן הייצור ביחס לבניה קונבנציונלית ומאפשרת דיור בר השגה בתקציב נמוך יחסית. עם זאת האדריכלות ועיצוב הפנים ניתנים לתכנון ברמה גבוהה ואסתטית מבלי להתפשר על איכות ונראות חומרי הגמר.

התכנון והביצוע נעשו כך שתהיינה האפשרות לשנע את בית הקפה לכל מקום שידרש כאשר כל ההכנות כבר בוצעו במפעל והתשתיות מוכנות, שכל שנותר הוא להתחבר לנקודת חשמל ונקודת מים ללא צורך בשום עבודה נוספת בשטח.

השימוש בחזיתות שקופות ורחבות מאפשרות את החיבור בין הפנים לחוץ וממקסמות את כניסת האור הטבעי פנימה.

קירות הפנים של המכולה חופו בגבס כולל שכבת בידוד, כאשר חזיתות החוץ נשארו במראה התעשייתי המקורי שלהן ורק נצבעו בגוון אפור כהה.

ניצול מכולת 20 רגל עבור כל הצרכים הדרושים לבית קפה. דלפק עבודה ומכירה, חיבור למכונת קפה, חיבור לברז מים וכיור, מקררים ואיחסון מתחת לדלפק העבודה, מדפי תצוגה דקורטיביים וישיבה בשולחן בר מול ויטרינה הפונה החוצה.

ריצפת העץ המקורית של הקונטיינר חופתה בלוחות צמנט להשלמת המראה המודרני של בית הקפה.

הקונטיינר בלילה כ"קופסאת אור"

המטרה הייתה לייצר בית קפה אינטימי ונעים תוך שמירה על קווים נקיים ומודרניים. שילוב של גווני אפור ועץ אלון מבוקע בדגש על תאורה חמה.

תקרת עץ נבנתה על מנת להעצים את תחושת החום והנעימות בחלל

שולחן בר מול החזית שקופה הפונה החוצה


למידע נוסף והשראה בנושא בניה ממכולות, מומלץ לקרוא ולראות בכתבה הבאה: מכולת מגורים

יצירת קשר - ה"קונטיינר"