מה זה עיצוב פנים טוטאלי?

עיצוב פנים טוטאלי מתייחס לשילוב בין מגוון תחומים הכוללים: עיצוב פנים, עיצוב תעשייתי, הנדסת חומרים, עיצוב תאורה ועוד. ככלל, העיסוק בעיצוב סובב סביב שלושה פרמטרים מרכזיים, בקשר וביחסים שביניהם:


1.פונקציה - FUNCTION
2.צורה - FORM             
3.הנאה/כיף - FUN            

מאת: זהבית גולד | צילום: | 07/09/2015
עיצוב מוצלח תמיד יכלול את השלושה כך שהצורה תתאים לפונקציה ולהיפך, ובנוסף, לתוצר הסופי יהיה ערך מוסף של "הנאה/כיף”, הן ברמה הויזואלית והן ברמת השימוש. על המעצב להבין לעומק את עולם החומרים, את תכונותיהם, וכן את צורות ותהליכי העיבוד והייצור השונים. כמו כן, עליו להבין את הקשר שבין תכונות החומר הנבחר לויזואליות, התחושה והפיזיות של המוצר המוגמר. עליו להבין מושגים טכנים והנדסיים לצורך תכנון ועיצוב הפריטים הנדרשים, ולעיתים אף לייצר אותם בעצמו. חלק ממעצבי העל העולמיים המספקים השראה למודל זה הם פיליפ סטארק, קרים ראשיד ומרסל וונדרס. 

דוגמא: ברז בעיצובו של פיליפ סטארק
שימוש בחומר המאפשר צורניות וויזואליות התואמת לפונקציה. 


מעצב טוב, הוא קודם כל כזה המכיר את החומרים איתם הוא עובד – יתרונותיהם, חסרונותיהם, השימושים והיישומים השונים של החומר. נדרשת הבנה במאפייני החומרים בהקשר של השתלבות ומיזוג עם חומרים אחרים, ובעיקר, בקיאות בתכונות ההנדסיות, הפיסיקליות והכימיקליות. הידע והניסיון שצובר המעצב בהכרת החומרים, עוזר לו לחשוב על פתרונות חדשניים ויצירתיים מחוץ לקופסא העושים שימוש בחומר הנכון במקום הנכון.  קחו למשל את הפלסטיק - למרות תדמיתו כחומר "נחות" וסינתטי, היופי בו הוא ביכולת ליצור ממנו מוצרים ה"תפורים" עפ"י דרישה. עצם היותו חומר סינתטי המיוצר בתהליכים כימיים, פותח אינסוף אפשרויות. שימוש בחומרים פלסטיים בעולם העיצוב החל עוד בתחילת שנות ה- 50, במקביל להתפתחותו בעולם הכימיה והתעשייה. המעצבים למדו להכיר את התכונות הייחודיות ותהליכי העיבוד בחומרים אלה בכדי לעצב ולייצר מגוון מוצרים ופרטי ריהוט. ראו למשל, מה מעצב העל קארים ראשיד מצליח לעשות עם פלסטיק


כאשר מעצב הפנים מעורב בכל שלבי התכנון והביצוע הכוללים- סקיצות ראשוניות, הדמיות בתלת-ממד, תכניות לביצוע, ליווי בשטח, תכנון עיצוב וייצור הפריטים, עד לגיבושו המלא של המוצר המוגמר (דירה, בית, משרד), ניתן להגדיר את תחום עיסוקו כ'עיצוב פנים טוטאלי'. מעטפת השירותים הרחבה חוסכת מהלקוח את הצורך בעבודה מול אנשי מקצוע נוספים, ומלווה אותו לכל אורך הדרך. תהליכי עבודה מובנים ומתודולוגיים, בשילוב עם יצירתיות וחדשנות, מספקות ללקוח נקודת מבט רעננה וחדשה, וערך מוסף משמעותי בעיצוב ובתוצאה המתקבלת.  

כאשר מעצב פנים מתבונן בפרויקט בתחילתו, כבר אז עליו לדמיין כיצד יראה בסופו, עד הפרט האחרון. ההתייחסות היא לכל ההיבטים הנדרשים, החל ממעטפת הקירות, חלוקת פנים ומחיצות, פתחים, מעברי אור טבעי ומלאכותי. בריהוט המותאם ומעוצב באופן אישי דרך שרטוט דגמי ריהוט ייחודיים (ראו דוגמאות), ועד לפרטי גופי תאורה ואבזור משלים. חשיבה מדוקדקת ומוקפדת על כל הפרטים שיהיו אפקטיביים, נכונים ואסתטיים, תקפיץ את תהליך העיצוב כבר בתחילתו, כמה מדרגות קדימה. 

תהליך העבודה מתחיל במחקר מעמיק, הנועד להבין את רצונות הלקוח, הפונקציות הדרושות, העדפותיו וחלומותיו. בעזרת המחקר המקדים, ניתן לחזות מראש את האתגרים בתהליך המקיף של התכנון. תהליך המחשבה המעמיק והמחקר המקדים מובילים לזהות כמעט מוחלטת בין התכנון למוצר הסופי. תהליך שיטתי זה, מבוסס על 'משנה סדורה', ליצירת תיאום ציפיות מלא ומעורבות מלאה של הלקוח בתהליך קבלת ההחלטות. מהשלב הראשון מיושמות הדמיות ממוחשבות בתלת ממד, בכדי להציג בפני הלקוח עיצוב מלא ו"מוצר" מוגמר בהתאמה אישית. התהליך נשען על קונספט מגובש ומוגדר המוצג ללקוח בעזרת סקיצות והדמיות המומחשות באופן ריאליסטי, כבר בתחילת העבודה, המספקות תמונה מדויקת כיצד יראה הפרויקט בפועל. ברמה הטכנית וההנדסית, מתבצע תהליך מובנה של תיאום ציפיות מול הגורמים המבצעים (קבלן ובעלי המקצוע), בו מוצגות התכניות במלואן. זאת כדי לקבל חוות דעת מקצועית על מידת היישומיות של התוכניות, וכדי להציף יחד את הקשיים והאתגרים העלולים להופיע בהמשך. 

מתוך הצעה לעיצוב פנים למשרד פרסום:

הקונספט – דינמיות. הביטוי בחלל הנתון: יצירת משטחי עבודה ניידים היכולים להתחבר ליצירת "חדר ישיבות" ולנוע בחזרה לעמדות עבודה נפרדות (משרד 'זהבית גולד – עיצוב פנים')
  

דוגמאות - השוואה בין הדמיות ממוחשבות למציאות, בעיצוב משרדי ספנות בחיפה (משרד 'זהבית גולד – עיצוב פנים'). עיצוב ותכנון פרטי ריהוט, עמדות עבודה ומחיצות הפרדה בהתאמה ייחודית ללקוח.
צילום (אמיר דיב)הדמייה – משרד זהבית גולד - עיצוב פנים
  
 



 
 

  
*'זהבית גולד' הוא משרד לעיצוב פנים בחיפה, המתמחה בעיצוב פנים למגזר הפרטי והעסקי. זהבית גולד היא בוגרת בית הספר שנקר לעיצוב והנדסה, בעלת תואר ראשון בהנדסת פלסטיקה וגומי ובוגרת הטכניון בעיצוב פנים וריהוט. בנוסף, למדה לימודי תואר שני בהנדסת חומרים בטכניון וכימיה אורגנית באוניברסיטת תל אביב. תחומי לימודיה המגוונים קשורים לתחום עיצוב הפנים, ברמת הידע שרכשה בתחומי הכימיה והחומרים, הנדסת פלסטיקה וגומי, וכמובן בעיצוב פנים וריהוט, שהעניקו לה ידע נרחב והשכלה מקצועית ומעמיקה המספקים ראייה מקיפה וכוללת על תחום עיצוב הפנים.   http://www.zehavitgold.co.il

 

 

החומרים ומערכות שיצברו לכם ניקוד לבנייה ירוקה

שם המוצר
תאור המוצר
תו ירוק (ישראל/ חו''ל)
 
תכולת חומר ממוחזר במוצר
 
ייצור מקומי בישראל
 
תעודת LCA מחזור החיים של החומר
 
חומרים ממקור אחראי - תעודה של מדרג מעלה / או ISO 14001 / ISO 18001
 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי
אריחים Ecommerce Website Development