"אני הולך לכבוש את העולם"

בגיל 27, אביתר רפאל דהן הוא בעלים של משרד אדריכלים ברמת החייל ומנהל פרויקטים בארץ ובעולם. הישגיו מרשימים במיוחד לאור פציעתו הקשה במלחמת לבנון השנייה. 

מאת: שירה רייז משולם | צילום: | 05/06/2014

אביתר רפאל דהן - ארד אדריכלים
אביתר רפאל דהן - ארד אדריכלים


בשנים האחרונות מבקר אביתר רפאל דהן, מארד אדריכלים, באתרים רבים, בארץ ובחו"ל, לצורך מעקב אחר התקדמותם של פרויקטים שונים שתכנן. בין היתר הוא עובד באנגליה, מעצב סניפים חדשים לשתי רשתות fast food ומתכנן קומפלקס דירות לסטודנטים. אביתר הספיק לעבוד בצרפת, ארה"ב וגם היה שותף לתכנן מפעל טקסטיל בסין. 

נפגשתי עם אביתר במשרדי החברה לראיון אישי שהתרכז בעיקר בדרך שהוא עבר מהפציעה ועד ההצלחה של היום...

משרדי ארד אדריכלים, רמת החייל , ת
משרדי ארד אדריכלים, רמת החייל , ת"א | צילום : שי פרנקו | תכנון : אביתר רפאל דהן, נורית נייגר

כמו בכול סיפור טוב, בוא נתחיל מההתחלה...

אז ככה, אני בסך הכול בן 27, ואני חושב שיש לי את אחד המשרדים הכי צעירים בישראל. כשהייתי חייל עברתי פציעה מאוד קשה במלחמת לבנון, ובעקבותיה שנתיים וחצי של שיקום אינטנסיבי וקשה. בכול מהלך השיקום שלי אמרתי לעצמי שכאשר אני יוצא מכאן אני הולך לכבוש את העולם. 

לאחר השיקום הלכתי ללמוד עיצוב פנים ועם תום הלימודים פתחתי עסק עצמאי. 

Eat&joy  קרית ביאליק | צילום: שי פרנקו | תכנון : אביתר רפאל דהן נורית נייגר
Eat&joy קרית ביאליק | צילום: שי פרנקו | תכנון : אביתר רפאל דהן נורית נייגר


כלומר, כמעט בניגוד לכול מי שאני מכירה בתחום, לא היית שכיר בתחילת דרכך? 

לא! מיד התחלתי כעצמאי, פשוט הרגשתי שאני יכול לעשות את זה ובגדול. ואני יכול להגיד, ברוב חוצפתי, שיש לי לפעמים חשיבה הרבה יותר יצירתית מאשר לאדריכלים ותיקים. לאחר שעסקתי בעיצוב פנים הלכתי ללמוד "הנדסאי אדריכלות". בנוסף ללימודים ולעבודה השוטפת עסקתי, בהרבה מדינות, גם בהסברה, על מלחמת לבנון, על הפעילות של צה"ל וגם סיפרתי על הצוות ועל הפציעה שלי. 

איך אתה מקשר בין תהליך השיקום שעברת לבין ההצלחה של המשרד? 

אחרי הפציעה היה לי דחף עצום להוכיח לכולם לא רק שאני בסדר, אלא שאני גם הרבה יותר טוב ממה שהייתי לפני הפציעה. הכול נכנס אצלי לחשיבה אחרת, אני חושב שקבלתי יותר כוח ויותר אמונה בעצמי. התחלתי להאמין שאני יכול להגיע לפרויקטים גדולים. 

קפה קפה יקנעם | צילום: שי פרנקו | תכנון: אביתר רפאל דהן נורית נייגר
קפה קפה יקנעם | צילום: שי פרנקו | תכנון: אביתר רפאל דהן נורית נייגר

באלו פרויקטים עסק המשרד בתחילת דרכו? 

בתחילת דרכנו עצבנו הרבה מקומות בילוי גם באנגליה, גם בארה"ב, צרפת ובעוד מדינות. בסין הקמנו מפעל גדול של טקסטיל. יותר מאוחר עשינו בארץ את "לחם אבירים" וכמה מסניפי "קפה קפה". אנחנו עובדים גם עם בית הנשיא, בית חב"ד בקמבודיה, שהולכים לראות אותו מכול נקודה בעיר, ועם עוד הרבה מקומות שבדרך כלל אדריכלים צעירים מתקשים להגיע אליהם. 

אז מה, לא הייתה התחלה קשה? 

להיפך הייתה התחלה מאוד קשה, כדי להשיג עבודה תליתי שלטים באתרי בנייה ודחפתי את עצמי לכול מיני ועדות ופגישות.

סניף נוסף של מיסטר בייקר | הדמיות: אמיר פלק  | תכנון : אביתר רפאל דהן
סניף נוסף של מיסטר בייקר | הדמיות: אמיר פלק | תכנון : אביתר רפאל דהן

מה היה כתוב בשלטים?

בגדול היה כתוב "עיצוב פנים במחיר משתלם" וגם "ייעוץ ראשוני חינם". אפשר בהחלט לומר שעשיתי עבודות ללא תמורה כדי לצבור ניסיון והיום אני משתדל לתת במה למעצבים הצעירים. הפכתי את הגיל הצעיר, או יותר נכון את הראש הצעיר לכוח של המשרד. כשהייתי מגיע לפגישות הייתי אומר שבזכות העובדה שיש לי חברה צעירים אנחנו נעשה את העבודה הכי טובה. ואת יכולה לראות שבאמת העיצובים שלנו מאוד שונים ובעיקר צעירים. 

אז מעצבים צעירים, זה סוד ההצלחה של ארד אדריכלים? 

בהחלט כן, אבל בנוסף לכך הטוטאליות שלי והשאיפה לשים, בעשר השנים הקרובות, את המשרד שלי בין המשרדים המובילים בארץ... אני לא כאן בשביל הכסף אני כאן בשביל המטרה הזו שהצבתי לעצמי. יש למשרד הזה המון חזון ואנחנו כל הזמן משתדלים לקדם את עצמנו ולהגיע לעוד הישגים. 

בעוד חצי שנה אני מוציא ספר שמספר על תהליך השיקום שעברתי. הספר לא מדבר על הקרב בלבנון - שכתבו עליו בלי סוף בעיתונות - אלא על היום של אחרי השיקום, על הקרב האישי שלי, איך יוצאים החוצה לאחר פציעה עמוקה ומתחילים מאפס ולאן אפשר להגיע. והספר הזה בהחלט נכנס לרשימת המטרות שהצבתי לעצמי. בנוסף אני מתחיל בימים הקרובים את לימודי התואר באדריכלות. 

דירת פנטהאוז – ארנונה ירושלים | הדמיות : ניר לוי | תכנון: אביתר רפאל דהן נורית נייגר
דירת פנטהאוז – ארנונה ירושלים | הדמיות : ניר לוי | תכנון: אביתר רפאל דהן נורית נייגר
 

אני חייבת לשאול כמה שעות אתה ישן בלילה? 

אני יכול להסתדר מצוין עם 4 שעות שינה. אני מגיע בכול יום למשרד בחמש וחצי בבוקר, עד השעה תשע אני עובר על האימיילים ועל הסידורים המשרדיים השונים. אפשר למצוא אותי פה מחמש וחצי בבוקר עד עשר בלילה ולפעמים עד 11 בלילה. 

וזוגיות יש?

בהחלט, למזלי החברה שלי היא אנרגטית בדיוק כמוני.

אתה אוהב את הקצב הזה?

אני מאוד אוהב את הקצב וגם את הנסיעות ברחבי הארץ והעולם. 

מה בנוגע לשיווק ופרסום, יש לך תקציב מיוחד לכך? 

אני לא מאמין בפרסום ובשיווק ולכן אני לא משקיע בזה, אפילו לא שקל אחד. כשהמשרד התחיל לעבוד הייתי גם המזכירה, גם תולה את השלטים וגם יושב בועדות כדי לחלק כרטיסי ביקור ובנוסף הייתי פונה ללקוחות כדי שייקחו אותי על מנת שדברים יתחילו לזוז. הרצון שלי להשיג עבודות הוא זה  שבעצם הביא את העבודות ולא השיווק. ולמרות שהמשרד עובד ממש טוב עכשיו, אני מסתכל עליו בתור משרד בהקמה, משום שהוא עדיין לא נמצא במקום שאני רוצה להגיע אליו. בכול יום אני חושב איך המשרד הזה יכול להיות טוב יותר. 

קפה קפה יקנעם | צילום: שי פרנקו | תכנון: אביתר רפאל דהן נורית נייגר
קפה קפה יקנעם | צילום: שי פרנקו | תכנון: אביתר רפאל דהן נורית נייגר
 

מה מבחינתך היה הפרויקט הכי מאתגר? 

אני חושב שזה היה הפרויקט הראשון בלונדון. זאת הייתה רשת שנקראת "מיסטר בייקר" מבחינת פרויקט זה היה פרויקט דיי פשוט, היינו צריכים לרענן את עיצוב הפנים. הקושי היה לנסוע ללונדון ולהתמודד עם מנטליות אחרת בארץ זרה – זה בהחלט היה מאתגר ושונה. הכרתי שם המון אנשים ונכנסו לי עוד פרויקטים בעקבות הפרויקט הזה. 

והפרויקט הכי אהוב? 

קשה לי להגיד. אני מגשים את עצמי דרך כל פרויקט ודרך הלקוחות שלי. לפני שבוע סיימנו פרויקט של עיצוב חנות בלונדון לממכר קינוחי גורמה. הקונספט העיצובי שעלה לי בראש הוא ההתרגשות של ילד שנכנס למקום מלא בדברים מתוקים. ב"eat & joy" שנפתח בקריית ביאליק, השתמשנו המון בעץ ובחיתוכים של ברזל ועשינו גם חזית צהובה, כדי לשדר את השמחה של המקום. בפנים השתמשנו בלוחות גיר לתפריטים המשתנים. 

פרויקט נוסף שאני מאוד אוהב הוא בית קפה בקריית מוצקין שנמצא ממש על הצומת. חיפשנו חזית מעניינת משום שיש המון תנועה סביב המקום. לכן בחרתי בתריסים צבעוניים שזה בעיניי אחד מסימני העיצוב הבולטים של המשרד. אני מאוד אוהב תריסים ואני אוהב להשתמש בהם. כאן התריסים רצים על מסילות ולכן אפשר לשנות את המיקום שלהם בהתאם לשעות היום - החזיתות הופכות לדינמיות מאוד. בנוסף הכנסנו לשם ספסלים מעץ, בר מסגרות וריצופים מיוחדים. 

צוות המשרד מימין לשמאל: נתן ליכטר, רעות קטלב, אמיר פלק, נורית נייגר, אביתר רפאל דהן, נעם שוסטר | צילום: שי פרנקו
צוות המשרד מימין לשמאל: נתן ליכטר, רעות קטלב, אמיר פלק, נורית נייגר, אביתר רפאל דהן, נעם שוסטר | צילום: שי פרנקו

מה עוד מאפיין את סגנון העיצוב של המשרד?

אנחנו מאוד אוהבים להשתמש בחומרים. כמו לדוגמה ברזל חלוד שהוא מאוד יפה בעיניי. אני גם מאוד אוהב עץ. 

איך מתנהל הקשר בינך ובין הלקוח? 

כשאני פוגש לקוח בפעם הראשונה אני קודם כול מבקש ממנו לספר לי על החלומות שלו בנוגע לפרויקט. אני גם מבקש ממנו לרשום את כל החלומות שלו על דף ואני באמת אעשה הכול כדי להגשים אותם. 

אז אתה בעצם זורם עם הטעם של הלקוח?

אני מתאים את עצמי לחלום של הלקוח. יש מגוון רחב של סגנונות שאני עובד עמם, אמנם אפשר לזהות את הקו העיצובי שלנו, אבל אני מאוד משתדל לחשוב על הלקוח ועל הרצונות שלו. קורה לפעמים שיש דברים שהלקוחות רוצים ואני חושב שזאת שגיאה ואני מנסה להילחם נגד הטעויות האלו. 

יש לקוחות שאתה אומר עד כאן? 

נדיר מאוד, אנחנו קוראים לעצמנו "המשרד של המדינה" משום שאנחנו יכולים לבצע עבודות למוסדות הכי גדולים ויכולים גם לעצב דירה קטנה בדרום הארץ. אנחנו רוצים להיות "המשרד של כולם" זה מאוד חשוב לנו. 

אתם מוזמנים לבקר באתר של ארד אדריכלים

אולי תאהבו גם:

 



 

החומרים ומערכות שיצברו לכם ניקוד לבנייה ירוקה

שם המוצר
תאור המוצר
תו ירוק (ישראל/ חו''ל)
 
תכולת חומר ממוחזר במוצר
 
ייצור מקומי בישראל
 
תעודת LCA מחזור החיים של החומר
 
חומרים ממקור אחראי - תעודה של מדרג מעלה / או ISO 14001 / ISO 18001
 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי
אריחים Ecommerce Website Development