פרויקט שנתפר על פי מידות הלקוח


מעצבת הפנים דורית פינס מספרת על הפרויקט עיצוב פנים.

מאת: | צילום: יוסי אלוני | - 27/01/2014

 

 

ביטחון פסיכולוגיה, עיצוב ואנלוגיה...

תחילת דרכי המקצועית הייתה בתפקיד בטחוני, תפקיד  שדרש שימת לב מרבית לפרטים הקטנים והשתלבותם בגדולים. 

משם עברתי לחברת כ.א.ל  כראש מדור במחלקת ניהול סיכונים.

ומתוך ראיית הפרקטיקה, הסיכוי, הסיכון והשילוב ביניהם, הגעתי ללימודי הפסיכולוגיה. 

אסטטיקה, כדרך חשיבה נשית, הגיונית מפוכחת, הייתה חלק מהפסיכולוגיה להבין כי השילוב האולטימטיבי, הוא בהבנת צרכיו של האדם, החיפוש אחר הביטחון, הביתיות ושילובו ביופי, באסטטיקה, בחומר וברוח. 

מכאן, הדרך ללימודי העיצוב הייתה טבעית. 

תפיסת האדם, המרחב, הבנת צרכיו והשימוש בפסיכולוגיה, הובילו ליצירתיות בפרוייקטים מסוגים שונים, החל במשרדים, דרך בתי קפה, לופטים,בית מלון , דירות וכלה בבתים גדולים ומורכבים. 
 
 
מבט מהרחוב

בית פרובנס עם קווים נקיים

האתגר בתכנון הבית הנדון, היה ההתמודדות עם החומרים שנבחרו זה מכבר על ידי מתכנן אחר ושלמעשה לא תאמו את הקונספט התכנוני . נדרשה יצירתיות בהתאמת החומרים והכנסת טוויסטים עיצוביים על הקיים. 
 
 
 
מבט נוסף


כך למשל רצפת האבן שהוזמנה בחיתוך ישר, עברה עיבוד ידני בשוליים ורוצפה בפוגות רחבות למתן מראה כפרי אוטנטי.

בתכנון המקורי  תוכננו משרביות בפתחים במעטפת הבית .במקומם החלטתי לשים פרט נפחות שסימנתי לעצמי לפני שנים רבות בעבודה של  גאודי .ובהתאמה לו המשכתי עם עבודת הנפחות בשערים ובמעקות .
 
 
 
 חדר רחצה הורים


אהבנו מאוד חיפוי קיר לחדרי הרחצה המדמה חיפוי עץ בסגנון אנגלי . על מנת לחסוך בהוצאות השתמשתי באריך לבן באורך 1 מטר ,אותו חיפיתי אנכית לרצפה ובקצהו סיימתי בפרופיל מוקצף של חברת ש.יר.ן . כך קיבלנו את אותו מראה בעלות שליש מחיר .
 
 
 
חדר רחצה ילדים


חומרים כגון עץ, בריקים וטפטים, הוספו אף הם למתן המראה הפרובנסי, תוך שימוש נכון ומושכל בתקציב ובחומרי הגלם שלא ניתנו להחלפה.  

פנים הבית שונה במה שניתן ,על מנת לאפשר חללים מרווחים יותר וחללי אחסון נוספים וכן עבודה צמודה עם 2 נגריות לתכנון כל הנגרות בבית . (נגרית עידן ובוטיק העץ ).
 
 
מבט לעבר המטבח
 
 

תכנון ועיצוב בית הינו דיאלוג מורכב עם הלקוח. 

הלקוח שבוי בתוך פנטזיה על בית החלומות, אני כמעצבת צריכה  להביא את הפנטזיה לידי מציאות ממשית, פרקטית ואפשרית. בבית הנדון הדיאלוג יצר הרמוניה עם הלקוחה ורצונותיה. וזה ניכר בכל פינה ופינה בבית. 
 
 
 
מבט מהסלון לגלריה


אהבת הבישול והניחוחות ממעשיי ידי הלקוחה, יוצרים אף הם את האווירה הכפרית בתוך  העיר, כפי שרצתה הלקוחה. 
הבית לדברי הלקוחה, הינו נקודת חן בתוך השכונה. עוברי אורח, נעצרים, מתבוננים וממשיכים בחיוך.
 
 

עיצוב חדר ילד בן 10 
 
 
 

עיצוב חדר ילדה 
 
 

מצב שלד 
 
 
 
יחידה חיצונית לפני 
 
 

יחידה חיצונית אחרי
 

 
הגדולה בהבנת הצרכים, היא ליצור דרך אותו דיאלוג את הנעים, הפרקטי והביתי. 
 


דורית פינס
אדריכלות פנים ועיצוב
054-8004787
צילום – יוסי אלוני 



יצירת קשר - פרויקט שנתפר על פי מידות הלקוח