אדריכלית: ויקטוריה קרייס

למדה במכון הגבוה לאמנות פיסול וארכיטקטורה בסנט פטרסבורג. עוסקת במקצוע כ- 23 שנה ומתמחה בעיקר בבתים פרטיים ועיצוב פנים של משרדים, עם דגש על נגישות.

מאת: מערכת אתר 'בית ונוי' | צילום: | ויקטוריה קרייס – קו אדריכלים 03/04/2013

אלו דברים חשוב לקחת בחשבון מראש, בתכנון בית פרטי לאנשים עם מוגבלויות?

כמובן שכל מקרה לגופו, אבל באופן כללי לתכנן בית שיהיה נגיש, זה תהליך מורכב. תהליך שמצריך פנייה לועדות ולמוסדות תומכים, לקבלת אישורים לשינויים נדרשים ולעמידה בתקנים. אני מורשת נגישות ועובדת לפי התקנים הקיימים.

תני דוגמא לדברים שחשוב לבדוק במקרה כזה, עוד לפני שמתחילים לתכנן

יש דברים שצריך לחשוב ממש בהתחלה, אפילו עוד לפני שקונים את המגרש, כמו למשל הפרשי גובה. לקוח שלי מתמודד עכשיו עם בעיה לא פשוטה. הוא רכש מגרש והבית שהוא רוצה לבנות צריך להיות מותאם לכסא גלגלים. 
ראינו את השטח ומצאנו שיש הפרש בין הגובה של הבית לכביש ולתשתיות. מה שאומר שיש בעיה להתחבר לקו ביוב, והוא צריך לפרק  את כל קו ביוב. זו הוצאה של עשרות אלפי ש"ח שהוא לא תכנן. 

 
זה דבר שאפשר לברר מראש?

 

זה התברר אחרי התכנון, רק בביצוע. אנשים קונים את המגרש ולא יודעים מה המצב שלו, לא מכירים את הפרטים. אלו דברים שרואים רק כשעולים לשטח. 
זה קורה הרבה שיש כל מיני התאמות שצריך לעשות לבתים נגישים, להתקין ראמפות, להרחיב פתחים. לרוב יש התמודדות עם בעיות תכנוניות ורישוי וצריך למצוא פתרונות יצירתיים.

  
באלו פתרונות לנגישות, את נעזרת לתכנון אזורי פיתוח ציבוריים?

אני משתמשת במוצרים מיוחדים שעונים על התקנים בנושא, כמו למשל מוצרים של איטונג לפיתוח סביבה ונוף: אריחים מיוחדים לעיוורים ששמים לפני מעברי חציה, כאלה שיש להם גבשושיות, המסמנות לעיוור את קו גבול המדרכה. 
יש פתרונות כמו פסי אזהרה, שמתאימים לאנשים כבדי ראייה. מרצפים את כל השטח באבנים משתלבות בצבע כהה, ובקו הקרוב לכביש שמים 2 שורות של אבנים בהירות, כדי שיווצר קונטרסט ואותם אנשים עם לקות הראייה, יוכלו להבחין היכן עובר הגבול. זה גם פתרון שנותן מענה עיצובי מאד טוב.

   
מה המבנה ה כי מעניין שתכננת?

 

גן ילדים בכרמיאל. את הגן עצמו תכננתי לפי מפרט קבוע של משרד החינוך, אבל שיחקתי עם העיצוב, ששם אין הגבלה. יצרתי מבנה שמבחוץ מייד מזהים שהוא גן ילדים, דרך שימוש בצבעים ובצורות גאומטריות. הכניסה לגן נראית כמו כניסה לארמון מהאגדות ומבט מלמעלה, ולמבנה כולו יש צורה של פרפר.

 

   

 

מה הנחה אותך בתכנון?

 

ישבתי עם הגננות, שמעתי מה הצרכים שלהן. הן למשל הדגישו עד כמה חשוב שיהיה חלל מרכזי אחד שיהיו בו נישות מסביב לכל מיני 'פינות' – פינת יצירה, קוביות, משחקי קופסא. מבחינת בטיחות ואחריות לילדים, היה חשוב להן שמכל מקום בחלל המרכזי יהיה ניתן לראות את אותן פינות, שלא תהיה פינה נסתרת.לקחתי את הבקשה הזאת בחשבון ומפה התחלתי את התכנון.

 

מה את הכי אוהבת בתחום?

 

לתכנן בית שהלקוח יהיה מרוצה ממנו לאורך שנים. 

החומרים ומערכות שיצברו לכם ניקוד לבנייה ירוקה

שם המוצר
תאור המוצר
תו ירוק (ישראל/ חו''ל)
 
תכולת חומר ממוחזר במוצר
 
ייצור מקומי בישראל
 
תעודת LCA מחזור החיים של החומר
 
חומרים ממקור אחראי - תעודה של מדרג מעלה / או ISO 14001 / ISO 18001
 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי
אריחים Ecommerce Website Development