אדריכל: דני אייל

למד בטכניון, עוסק בתחום 25 שנה. המשרד, המונה 15 אנשי צוות, מתמחה באדריכלות ותכנון ערים, מבני ציבור ושכונות מגורים בהיקף גדול.

מאת: מערכת אתר 'בית ונוי' | צילום: | אדריכל דני אייל 03/04/2013

מהם המרכיבים לשכונת מגורים מוצלחת בעינייך?

 

כמובן- שהדירות תהיינה טובות, והסביבה – החללים בין הבניינים שמשמשים את הקהילה, יהיו משמעותיים. התכנון צריך לעודד חיי קהילה.

 

 
  

איך אתה מיישם את זה בתכנון? 

 

ע"י יצירת יחסים נכונים בחללים בין המבנים לבין הרחוב ופיתוח השטח – למקם את הדברים כך, שתהיה גישה נוחה ונגישה של שטחים ירוקים ושטחי התכנסות, למשל שהחניות לא יהיו בדרך, אלא בצד או מוצנעות.

 

איזו שכונת מגורים שתכננת היוותה אתגר מיוחד עבורך?

 

שכונות מגורים בפרויקט 'חלומות כרכור', כיוון שבפרויקט זה היו מרכיבים רבים ומעניינים של בנייה ירוקה שהתוו את התכנון. זה גם הפרויקט הראשון בישראל שקיבל תקן 5281 ממכון התקנים של בניה ירוקה.

 

 

חלומות כרכור
  

אלו מרכיבים למשל?

 

זו רשימה של עשרות פרטים, הרבה מאד מרכיבים חדשים, בעיקר מבחינת חסכון במשאבים ואנרגיה. הגורם המשמעותי הוא שיפור הבידוד. הדירות בפרויקט חסכוניות באנרגיה, מה שאומר שצריך לחמם או לקרר, הרבה פחות מכל דירה ממוצעת אחרת. השתמשנו במעטפת של איטונג לבידוד, שהיא הרבה יותר מבודדת, וטיפלנו ביסודיות בגשרים התרמיים, בבידוד כלפי פנים, חוץ, למעלה ולמטה, וקבלנו תוצאה טובה מאד.
השתמשנו בעוד אמצעים לחסכון בחשמל, כמו בקרות מרכזיות לכיבוי חשמל בדירה, שימוש בונטילטורים בחדרים, בזכוכית שמקטינה את כמות הקרינה, טיפול באוורור טוב של הדירה – כך שיהיה אפשר לחיות בדירה בלי להפעיל מיזוג ברוב הזמן.
השתמשנו בצמחייה מתאימה לאקלים ובמערכות לחסכון ושימור מים. 

 

מהן 2 ההמלצות המרכזיות שלך למתכנן בראשית דרכו, לבניית שכונת מגורים?

 

-

 

 

 

הנושא המרכזי הוא המרחב בין הבניינים. צריך לשאול מה נוצר בין הבניינים. בסופו של דבר, מעבר לדירה, לאנשים חשוב איפה הילדים שלהם ישחקו כשהם יורדים מהדירה, מה הם יראו מהמרפסת, איפה באה לידי ביטוי הקהילתיות.

 

-

 

 

 

 

 

 

דבר נוסף זה המגוון. חשוב לייצר מגוון גדול של דירות בתוך הבניינים. דווקא היום, בגלל שאנחנו חלק מתהליך של ייצור ותיעוש, בו האחד דומה לשני, חשוב לספק בפרויקט מגורים הרבה דגמים מיוחדים ומגוונים של דירות.
לא כל המשפחות דומות. יש אמצעים שונים, צרכים שונים וצריך לדעת לתת מענה למגוון זה. שיהיו כמה שיותר דירות מיוחדות, עם מרפסות גדולות, עם גינות, שיהיה איזשהו חוץ משמעותי. זה מוכח גם שיווקית, שהדיירים מאד מחפשים את האזורים האלה של החוץ, הופכים אותם למין 'סלון שני' לבית, עם אקלים נוח.


 

 

חלומות נתניה
   

 

בית ספר רמת פולג
    

מהם הדגשים שהיית ממליץ לדייר לשים לב אליהם לפני קניה בפרויקט?

 

 

 

להבין ממי הוא קונה את הדירה - מי הוא היזם, האדריכל, שעומדים האחורי הפרויקט. שיבדוק מה הם עשו עד עכשיו ואם יצא להם טוב. כמו כן לראות איך יראה העיצוב הסופי של הבניין, באיזה חומרים ישתמשו. 

 

 

להעדיף בנייה ירוקה – אני מקווה שגם המודעות האקולוגית של קוני דירות  תעלה, שאנשים יעדיפו דירות ירוקות יותר -שאנשים יבינו שהם הולכים לגור בבית חסכוני יותר ובריא יותר. זה ישתלם להם, גם אם הם ישלמו יותר עבור המוצר הראשוני. 

-

 

 

 

מעבר לכך מאד חשוב שגם הדייר יראה את התמונה הכוללת של השכונה. מה יש מעבר לדירה שלו, ברמת הבניין, השכונה, שטחי ציבור, חנויות, חינוך – יש חשיבות מאד גדולה למכלול. בסופו של דבר, הכי חשוב זה המיקום - החל מאיזו מדינה אתה גר, ודרך איך נראית השכונה, עד הדירה ומה אתה רואה ממנה. 

 

    

 

החומרים ומערכות שיצברו לכם ניקוד לבנייה ירוקה

שם המוצר
תאור המוצר
תו ירוק (ישראל/ חו''ל)
 
תכולת חומר ממוחזר במוצר
 
ייצור מקומי בישראל
 
תעודת LCA מחזור החיים של החומר
 
חומרים ממקור אחראי - תעודה של מדרג מעלה / או ISO 14001 / ISO 18001
 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי
אריחים Ecommerce Website Development