שיתוף פעולה בין אומן העץ שרון סהר ומעצב הפנים ניר קיסר

 

יצאתי לחפש חדר הדרכות ומצאתי גן קסום

 

צילום: ברונו שרביט

מאת: שירה רייז משולם | צילום: ברונו שרביט | 26/01/2014


כל מי שמכיר אותי יודע שאני וקור לא מסתדרים, ואני לא מדברת על קור אירופאי חסר רחמים בשיאו של חורף, אלא על קור ירושלמי טיפוסי ביום חורף רגיל. אפשר לומר שאם עולה בי ולו צל של חשש שאני והקור עומדים להיפגש בחוץ, אני עושה כל מאמץ להתחמק מאירוע כזה, או לפחות לנחות מהר ובשלום בחדר מחומם היטב, ורצוי שתהיה שם גם מכונת אספרסו. 

 


בביקורי האחרון בירושלים, הסכמתי לעזוב את חדר ההדרכה שעיצב מעצב הפנים ניר קיסר ולצאת עם ד"ר מני נוימן, מנהל הגן הבוטני בהר הצופים (ולא זה שבגבעת רם), לסיור במרחבי הגן ואפילו נהניתי מכול רגע - למרות הקור הירושלמי ולמרות מגפיי, בעלי עקבים גבוהים מדי לסוג כזה של פעילות. 

 


הכול התחיל כאשר מני, שלח לי תמונות של חדר ההדרכה החדש והזמין אותי לבקר אותו בירושלים. וכך יצא ששבועיים לאחר הסופה הגדולה, אני והתרמוס שלי היינו בדרכנו לאוניברסיטת ירושלים – השלג נמס זה מכבר, אך הקור, לדאבוני, עדיין נשאר. 
 
 
 

חדר הדרכה שמנהל דיאלוג עם הגן

בניגוד לכול הירוק שבחוץ - חדר ההדרכות הקודם היה חדר פשוט, ואפשר אפילו לומר מכוער, מעוטר מכף רגל ועד ראש בפורמייקה ירוקה. החדר הכיל מספר ארונות ישנים שולחנות משרדיים והוא נראה ממש כמו חדר טיפוסי בקריה, רק ללא חיילים ומפקדים. מני שחלם מאז ומתמיד להפוך את חדר ההדרכה לנקודת מפגש חמה לאוהבי הטבע, חיכה להזדמנות לבצע את השינוי. 
 
 
 


ואכן ההזדמנות הזו הגיעה באמצעות שיחת טלפון משרה וישראל ויסנשטרן. שרה (לבית טודר) רצתה להנציח את זכר אחיה שמואל צבי טודר ז"ל שנפל ב: 6 בפברואר, 1959, בשטח הגן הבוטני, בפעילות מבצעית להגנת הר הצופים. 

לבטא גם את הכאב

שלושה אלמנטים עיקריים השפיעו על העיצוב החדש של חדר ההדרכה: טבעיות, אטרקטיביות ועובדת היותו גם ואולי בעיקר חדר הנצחה ללוחם שנפל בקרב. 
 
 
 
 

טבעיות: בעיצוב הפנים של חלל החדר נעשה שימוש בחומר עיקרי אחד – גזעים של עצים שנפלו בסערות. מני וניר הקפידו על כך שחלילה לא ייכרתו עצים בריאים, ולכן כחלק מהאג'נדה של השמירה על הטבע, גזעי העצים נקנו מקבלנים של חברת החשמל. 
 
 
 


גזעים וענפים של אשל, ברוש, אקליפטוס אורן, זית וחרוב הפכו למדפים מקוריים, לפינות אחסון יעילות ואף לפסלים. 

אטרקטיביות: חדר ההדרכה מכיל כיום אוסף גדול של ספרים שעוסקים בצמחי ארץ ישראל, כך שכול מי שחשקה נפשו בידיעת הטבע והארץ מוזמן להגיע, לעיין בספרים וכמובן שגם לסייר בגן הבוטני שבעצם מרכז בתוכו את כל צמחיית ארץ ישראל, כגון: צומח החורש הים-תיכוני, ערבות באזורי ספר, הר הנגב, חולות מישור החוף, מקווי מים וחלקת בוסתן, תוך שימור חזותם הטבעית המשתנה במהלך עונות השנה. הצגת אזורים פיטוגאוגרפיים רבים מתאפשרת בזכות מיקום הגן בהר הצופים - מקום מפגש של אזורי אקלים שונים.
 
 
 
 

חדר הנצחה: החיבור המוצלח בין מעצב הפנים ניר קיסר לבין האמן שרון סהר, הצליח להכניס את כאב המשפחה השכולה פנימה - העץ השרוף מסמל את הכאב של המשפחה. וגדמי הגזעים מסמלים את האחות שהצליחה, למרות הכול, לצמוח מאותו גדם שנכרת בטרם עת. 
 
 
 


סיור בגן הבוטני

נכון שהיה לי קר, אך פינות החמד הרבות שמסתתרות בגן הבוטני, גרמו לי לשכוח לשעה קלה שאני עדיין נמצאת בתוך ירושלים, בלב לבו של מפעל ענק לציונים. 
 
 


אם תגיעו לגן הבוטני, ואני מאוד ממליצה על כך, תוכלו לגלות בין השאר גם את קבר ניקנור, מערות קבורה מבית שני, לתצפת על מדבר יהודה, להסתובב ביער הפתוח ואולי אפילו לראות את האירוסים בפריחתם היפה... 

ואל תשכחו להתיישב על ספסל העץ ופשוט ליהנות מהטבע שסביבכם.
 
 


החומרים ומערכות שיצברו לכם ניקוד לבנייה ירוקה

שם המוצר
תאור המוצר
תו ירוק (ישראל/ חו''ל)
 
תכולת חומר ממוחזר במוצר
 
ייצור מקומי בישראל
 
תעודת LCA מחזור החיים של החומר
 
חומרים ממקור אחראי - תעודה של מדרג מעלה / או ISO 14001 / ISO 18001
 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי
אריחים Ecommerce Website Development