"ARCHAGGELOS"- קפריסין

בית ב-ARCHAGGELOS"" ,קפריסין

אדריכלות-"Dias Architecture"

צילום- "CREATIVE PHOTO ROOM"

כתיבה והפקה מאת- לביניה


מאת: דוד מושלי | צילום: CREATIVE PHOTO ROOM | באדיבות אתר פרשהום - 08/06/2017

 


 

בית מודרני , שתכנונו הושלם על ידי האדריכלים בקו יצירתי, מקורי וייחודי. הבית ממוקם בניקוסיה, קפריסין. תמצית הדרישה ברציונל התכנון היה "בניתוק"  הקו המתמשך של הרעש המגיע מהרחוב הסמוך.

היצירתיות היא בעיצוב המקורי של הטיית קירות המבנה החיצוניים לכיוון ההפוך לכיוון מקור הרעש. ההטיה תוכננה כדי לשוות למבנה מראה שכביכול, "נדחף" המבנה מכיוון הרחוב הרועש, ומתנתק ממנו, ונוצר כדי "לבודד" את המבנה ו"לנתקו" ממקורות הזיהום והרעש.

הקיר בחזית הפונה אל מקור הרעש, הוא קומפקטי בעיקרו, עם חלונות צרים,  מה שמותיר את הפתחים הגדולים לקיר בחזית הדרומית, השקטה ו"הפרטית" יותר. את החלק העליון של הבית, מקיף מבנה, שלוחה דמוית מדף -עשויה עץ, המשמשת כאמצעי להצללה.


חללי הפנים אווריריים ומרווחים, עם סלון בגובה שתי הקומות, המשמש כמרכז החיים החברתיים של הבית. בכניסה למבנה בן שתי הקומות, פוגשים באחת את כל מרחבי החיים המשותפים בבית, בעיצוב "חצי פתוח". גם מרחב המגורים וגם המטבח, פתוחים לכיוון החזית "השקטה" .


בקומה הראשונה בקצה "גשר" החוצה את מרחב המגורים והמטבח, אנו מוצאים את שלושת חדרי המגורים של המשפחה. שתי הקומות מחוברות במעלה מדרגות עם מעקות זכוכית, המסייעות גם הן למעבר האור הטבעי פנימה.

  לקריאת הכתבה-               

   freshome.com/Original- Architecture-Fighting-neighboring-noise-house-in-Archaggelos


יצירת קשר