מתיחת פנים

סוג המבנה- וילה משפחתית
שטח בנוי - 230 מ"ר
מיקום - הרצליה פיתוח
עיצוב פנים - סקוט טלמון
הלקוחות - משפחה צעירה בת 4 נפשות

מאת: דוד מושלי | צילום: עידן גיל | - 30/10/2016


האתגרים:

שיפוץ כולל , למבנה בן 30 שנה, בתקציב נתון  ומוגבל. 

יצירת חלל פתוח בין המטבח, פינת האוכל ופינת הטלוויזיה.

שימור המטבח הקיים ועדכונו העיצובי.

שימור רצפת השיש המקורית.

קיר אלכסוני בסלון.

שימור מקסימום מהארונות הקיימים ועדכונם העיצובי.

החלפת מעקה המדרגות הפנימיות למעקה זכוכית. 

הקונספט העיצובי:

קו נקי, מודרני, משדר משפחתיות.


סלון – הקיר האלכסוני בסלון, היווה אתגר בסידור הרהיטים. 
ההחלטה לפתיחת החזית מקיר לקיר, נועדה לשימור היציאה לגן שבחלקו הצפוני של הסלון והחדרת מקסימום אור יום. במקור היה שם פתח קטן יותר, עם יציאה לגינה. 
הבחירה בפרופילים השחורים נעשתה ליצירת מעין מסגרת יפה לנוף הירוק. נוצר צורך מבני ל"קורה תומכת" מעל הפתח, והבחירה הייתה לצבוע אותה בשחור ולהשאירה חשופה למראה מודרני. 
 
מערכת הספה וההדומים, עוצבו בהתאמה, במיוחד  ע"י מעצב הבית, סקוט טלמון.
 
יישרתי את שני החלונות בין הסלון למבואה (היו קשתות) ושמנו מעקה זכוכית לבטיחות. ציור הקיר הובא ע"י דיירי הבית, מארצות הברית. נבחרה לו מסגרת עבה מעץ. המנורות מנייר, נרכשו ב"איקאה" ומוסיפות חן ייחודי.
מעקה פנימי- המשפחה רצתה להחליף את המעקה הקיים, מעץ, במעקה מזכוכית, דבר שהיה יוצר פגיעה בריצוף השיש. לאחר שנבחנו מספר חלופות הוחלט להותיר את המעקה הקיים ולעדכן את מראהו ולהתאימו לקו העיצובי באמצעות צביעה מחדש בצבע אפור ולבן.


שירותי אורחים-  שיפוץ מלא כולל החלפת צנרת, ריצוף, חיפוי וכלים סניטרים. 
נבחרו צבעים ניטראליים לריצוף וחיפוי הקירות. החומר הנבחר- גרניט פורצלן. המראה הינה בצורה אמורפית שהוזמנה מצרפת. הנישה בה ממוקמת האסלה מעוגלת, שהותאמה לשילוב אסלה תלויה עם מנגנון סמוי.


מטבח-  הארונות המקוריים נצבעו בלבן, הסידור הפנימי עודכן והותאמו כיווני הפתיחה בגלל סגירת פתח והרחבת קיר. המקרר מוקם בנישה שנותרה מפתח דלת  שהועברה.  ארון ה'עמוד', עם התנור, עבר מהקיר ממול. משטח וחיפוי קירות שיש מקוריים. השולחן יוצר מפלטת עץ ומוצב מאונך לקיר המקורי.  המנורה מעל שולחן האוכל, של המעצב Tom Dixon.


פתח קיים בין המבואה ולמטבח נסגר ולעומתו הורחב הפתח בין פינת האוכל והמטבח. לא ניתן היה לשבור את הקיר עד הרצפה מחשש לפגיעה ברצפת השיש המקורית ללא אופציה להחלפת אריחים. הפתרון היה להותיר את חלקו התחתון של הקיר (עד גובה 70 ס"מ) ושימוש ביתרה כמסד, "רגלית" לשולחן "שירות" ופינת אוכל בתוך המטבח. לאחר התאמת הסידור הפנימי בארונות, עדכון כיווני הפתיחה, נצבעו כל הארונות בצבע לבן התואם את הקו העיצובי הכללי וכמובן, הוחלפו כל הידיות.


פינת האוכל – שולחן מעץ ממוחזר, הובא מארה"ב מאסם ישן.  שתי מנורות מעל השולחן של Flos. הכסאות פלסטיק של Eames וכסאות בראש השולחן של Hans Wegner.  הוילונות נשפכים על הרצפה להוסיף רכות וקצת דרמה.
 

חדר שינה הורים – ההורים לקחו לעצמם חדר קטן ונתנו לשתי הבנות הצעירות את יחידת ההורים. בחדר, כמו בכל הקומה, הוחלפו השטיחים הקיימים ברצפת פרקט. עיצוב החדר מינמליסטי וגרפי עם פלטה צבעים מונוכרומטית. כריות הנוי והצילומים על הקיר נועדו להכניס צבע. המנורות לצדדי המיטה הובאו מצרפת.


 
 
שירותי ילדים– בוצע שיפוץ מלא. גם כאן האסלה מוקמה בנישה מעוגלת שנסגרה באמצעות מחיצה ודלת זכוכית. חיפויי הקירות הם בשני דגמים – אחד עם פסים ותלת ממד והשאר עם אבן חלקה. 






יצירת קשר