בראיון עם בני לרון, מנכ"ל חברת גומא, הוא מסביר מדוע בחר להפוך את הבישול בוואקום, ל"מנת הדגל" של החברה.
מכיוון שהמגזין עוסק ביצירתיות, ויצירתיות היא גם היכולת לפתור בעיה בדרך חדשה ומקורית, רציתי לשאול מה הייתה "הבעיה" שגרמה לך למצוא את הסו-ויד?
"לא הייתה בעיה, אלא רצון להביא ללקוחות פתרונות קצה בתחום המטבחים. כאשר למדתי עד כמה הבישול בוואקום נותן מענה לצרכים רבים, החלטתי שאני רוצה להביא אותו גם לגומא".
מהי טכניקת הבישול בוואקום?
"כדי לשמור על הטעם ועל הערכים התזונתיים של הבשר, הדגים או הירקות, צריך לבשלם בטמפרטורה נמוכה ומדויקת. אם למשל אני רוצה להכין דג, כדי שהתוצאה תהייה מושלמת אני זקוק לטמפרטורה של 60 מעלות, התנורים הבייתים הרגילים לא יכולים לעשות זאת.
לכן אני לוקח את הדג ושם אותו עם התבלינים בשקית ואקום. לאחר מכן, אני מכניס את השקית למגירת ואקום ששואבת את כל האוויר ממנה. את השקית מכניסים ל"אמבט" מים או לתנור אדים עם תכנית ייעודית לבישול בטמפרטורות נמוכות ברמת דיוק של מעלה בודדת. אם נרצה להקפיא חלק מהאוכל, נשתמש במכשיר ה"שוק פריז" שמגיע במהירות לטמפרטורה נמוכה מאוד ששומרת על הערכים של המזון."
האם הקהל הישראלי מודע לטכניקה הזו?
"הקהל הישראלי הוא קהל שאוהב אוכל ומבין בו, לא רק מבחינת האיכות והטעם אלא גם מבחינת הבריאות. מה שהיה בעבר נחלתם של השפים, הופך למקובל גם בבתים הפרטיים. אנחנו מקיימים סדנאות "סו-ויד" שמאפשרות ללקוחות ללמוד על הטכניקה ולטעום את התוצרים הסופיים. במקביל לידע המקצועי, אנחנו משתדלים לתפור לכול לקוח פתרונות שמתאימים לתקציב שלו."
אלו עוד פתרונות יצירתיים גומא מציעה?
"יש לנו כיורים מעוצבים שמותקנים בהתקנה שטוחה שמונעת מלכלוך להצטבר. יש משטחי עבודה מפורצלן שעמידים בפני חום, קור ושריטות, יש ברז שמספק מים מטוהרים רותחים וגם מצוננים, יש קולטי אדים פינתיים... בקיצור, יש לנו אינספור פתרונות מעוצבים שהם המילה האחרונה בתחום הטכנולוגיה. מומלץ להגיע לכאן ולראות אותם".
אז אם חשקה נפשכם להשתתף בסדנת בישול בוואקום או לבקר באולם התצוגה החדש,
התקשרו אל: 074-7001981
מובטח לכם, שתמצאו לפחות פתרון אחד למטבח שלא חשבתם עליו.