סוגי ברזים
כיום נמכרים רק ברזים מסוג 'מיקסר', המערבלים את המים לפני יציאתם מהפיה.
בין אלה ניתן למצוא מספר סוגים:
ברז סוללה – מותקן על גבי הקיר. מאופיין בשתי ידיות הפעלה נפרדות למים חמים וקרים.
ברז עומד על משטח – מותקן על גבי המשטח. מאופיין בידית אחת לשליטה הן על המים הקרים והן על המים החמים.
ברז 'נשלף' – כולל צינור פנימי נשלף לצורך שליטה טובה יותר בעת עבודת הכנת הבישול והניקיון באזור הכיור במטבח. לעיתים רק הפיה נשלפת ולעיתים כל החלק העליון של הברז נשלף.
ברז 'מפרקים' – הצינור המסורתי מורכב ממפרקים המאפשרים שליטה טובה יותר בתהליך הניקוי והכנת המזון.
סגנונות עיצוביים
גם בתחום הברזים ניתן לערוך הבחנה בין סוגים שונים של עיצוב הברזים: סגנון עתיק, סגנון מודרני ועכשווי, סגנון קלאסי וסגנון 'תעשייתי'.
חומריות
באופן כללי הברזים מתחלקים מבחינת חומרים לברזים העשויים מפלסטיק או ממתכת. בדרך כלל ברזי המתכת יקרים ועמידים יותר מברזי המתכת.
רוב הברזים העשויים ממתכת מורכבים מפליז (60% נחושת ו- 40% אבץ), כאשר זה עובר תהליכי גימור שונים של פני שטח הברז, לאחר יציקתו. גימור ניקל, ניקל מוברש וכרום הם הגימורים הנפוצים ביותר, למרות שניתן למצוא גם גימורי נחושת.
חידושים וטיפים שיעזרו בתהליך בחירת ברז למטבח:
- |
בעת בחירת ברז בדקו באולם התצוגה את נוחות האחיזה/שליפה.
|
- |
הברז צריך להתאים למבנה הכיור והמשטח וכן לגובה המשתמש. לכן, את הבחירה הסופית של הברז השאיר לאחר בחירת הכיור ולרכוש לפני התקנת המשטח, על מנת להתאימו אליו.
|
- |
זכרו שבכיור שוטפים לעיתים כלים גדולים ולכן רצוי שהברז לא יהיה מותקן נמוך מידי.
|
- |
התאימו את סגנון הברז לסגנון הנבחר של המטבח.
|
- |
כיום קיימות טכנולוגיות חדשות בתחום הברזים המאפשרות הן חסכון במים (על ידי וסתי זרם) והן שילוב של מערכות טיהור.
|
- |
ברזים חדשניים גם משולבים בטכנולוגיות חשמליות ודיגיטליות המאפשרות הפעלה במגע ('Touch'), וסתי טמפרטורה, צביעת המים באמצעות נורות LED על פי טמפרטורת המים.
|
כיורים למטבח
על הכיור במטבח מוטל תפקיד לא פשוט. כלים מלוכלכים, סירים, שטיפת פירות וירקות, שאריות מזון, שומנים – כל אלה חולפים מידי יום ביומו בכיור המטבח. לכן, בהגדרה, מדובר על אלמנט של 'Heavy Duty' – שאמור לשמש אותנו לאורך זמן ומבלי להיסדק, להישרט, או להישבר. מכאן החשיבות הגדולה של בחירת כיור מטבח איכותי, עשוי מחומרים עמידים וכמובן גם מעוצב. כי בלי עיצוב במטבח, הרי לא ניתן.
המלצות ושיקולים בעת בחירת כיור למטבח:
- |
כיורי המטבח מגיעים במגוון גדלים, החל מגודל סטנדרטי של כ- 50 ס"מ. את גודל הכיור כדאי להתאים לתרבות הבישול המשפחתית ולגודל המטבח (ובעיקר המשטח שסמוך לכיור, שהוא משטח העבודה העיקרי).
|
- |
החומרים העיקריים מהם עשויים הכיורים הם: נירוסטה ו-סילי-גרניט משודרג העמידים לשריטות ולשימוש לאורך זמן. בנוסף כיורים העשויים מהחומר החדשני 'קריסטדור' ('Cristadur') – חומר קשיח במיוחד, עמיד בפני פגעים אפשריים בעת השימוש, אנטי בקטריאלי, קל לניקוי ודוחה כתמים. בכיורים מסוג זה ניתנת אחריות לכל החיים כנגד שריטות.
|
- |
משטחים העשויים מאבן טבעית ומקוריאן מאפשרים ליצור כיור אינטגרלי של משטח-כיור, בהזמנה פרטנית.
|
- |
כיורים חדשניים כוללים לכלול גם יותר מאגנית אחת ולשלב משטחי בוצ'ר (שיכולים להסתיר אגנית), רשתות וסלסלות לייבוש כלים ושטיפת ירקות ואביזרי נוחות שונים.
|
חשוב להתייחס לברז לכיור ולמשטח כאל יחידה משולבת אחת שיש צורך להתאים את כל חלקיה ובעיקר ליצור 'משטח קו אפס' בין הכיור למשטח.
מתוך "מדריך מטבחים" 2012