עיצוב עם ערכים


תכנון ועיצוב: נעמי שחר אדריכלות ועיצוב פנים | צלם: ברי אראל 

מעצבת הפנים נעמי שחר תכננה ועיצבה את משרדי חברת "באייר ישראל" בהוד השרון

בכניסה שולב אימג' המייצג את החברה ונותן לחלל צבע ודינמיות.

מאת: מעצבת הפנים נעמי שחר | צילום: ברי אראל | - 08/06/2014

הקונספט העיצובי 

הקונספט העיצובי שהנחה אותי בתכנון עיצוב הפנים למשרדיי חברת באייר ישראל הושתת על ערכי החברה. חברת באייר ישראל היא חברה בת שנמצאת בבעלות מלאה של באייר העולמית. המשרדים בהוד השרון משמשים את הנהלת החברה ובנוסף הם מרכזים את תחום הבריאות.

שימוש בחומרים קלאסיים ריצפת שיש ורצפת עץ, ושילוב חומרים בטכנולוגיה מתקדמת | צילום: ברי אראל
 

לאחר שהכרתי את החברה ולמדתי את ההיסטוריה שלה, כמו גם את החזון שהיא מייצגת, חברת באייר נתפסה בעיניי כחברה שבאה מתרבות קלאסית/מודרנית, מאוד שקטה ומדויקת.

על תקשורת נוחה וחדרי ישיבות

הצורך בקשר הדוק  בין המחלקות השונות ובתקשורת נוחה בין צוותי העובדים הכתיב חלק מהאפיון העקרוני. בנוסף הלקוח ביקש שאתכנן  2 חדר ישיבות:

בחדר הישיבות הגדול תוכנן שולחן "הגשה" קבוע המשמש למספר פונקציות | צילום: ברי אראל


חדר ישיבות מרכזי וגדול שיאפשר ישיבה נוחה של כמות משתתפים גדולה, וחדר ישיבות נוסף קטן יותר.

חדרי הישיבות מוקמו לצד המשרדים והם מהווים חלק בלתי נפרד מעיצוב המעבר הראשי - חדר הישיבות הגדול מתכתב עם המעבר באמצעות  שימוש בחומרים זהים כגון: פסי תאורה, טפט תלת מימדי ומחיצת זכוכית שקופה, הגורמת למעבר, או יותר נכון לאנשים שנמצאים בו, להיות מעורבים במתרחש בחדר הישיבות.

וילון בד אקוסטי ואטום חוסם את הוויטרינה במידה ויש צורך לשמור על הפרטיות בפגישות מסוימות.  בנוסף לפונקציונאליות שלו, הוילון מוסיף נופך רוך לחלל.

חדרי הישיבות תוכננו במערכת חשמל חכם ועל פי תרחישי תאורה שונים | צילום: ברי אראל

מחיצה אקוסטית לגמישות בין החללים

מחיצה אקוסטית ניידת מפרידה בין חדרי הישיבות ומעניקה גמישות לחללים, כאשר המחיצה נכנסת (לתוך נישה ו"נעלמת" בתוכה) החלל הופך לפתוח ומרווח. 

הקפדתי הקפדה יתרה בתכנון חדר הישיבות בשל הרצון ל"העלים" את השולחנות כאשר יש כנס בחברה או יום עיון רב משתתפים.

תכנון חדרי הישיבות יצר פונקציונאליות למשתמש, כאשר השולחן המרכזי מתוכנן להפוך לשולחנות קטנים יותר הניתנים לפרוק ולניידות קלה מאוד. 

בחדר האוכל שולב אימג' המעניק לחלל תחושה של רוגע | צילום: ברי אראל
 

שולחן המשמש למספר פונקציות

בחדר הישיבות הגדול תוכנן שולחן "הגשה" קבוע המשמש למספר פונקציות:

משטח אלגנטי: כאשר יש כינוס רב משתתפים - השולחן הופך להיות משטח אלגנטי לכיבוד ולשתייה. 
פונקציה עיצובית: השולחן משמש כמעין קישוט לקיר הראשי. 
פונקציה פרקטית: כאשר מפרקים את השולחן הגדול לשולחנות קטנים, השולחנות "מתגלגלים" מתחת למשטח ההגשה ונעלמים בחלל כלא היו.

האלמנטים המיוחדים בחדרי הישיבות יוצרים מענה נכון לדרישות הלקוח, ומתכתבים עם שאר האלמנטים בחלל.

תאורה יוצרת דרמה

מלובי הכניסה אפשר לחוש בפרטים מיוחדים של פרופילי גבס שיצרו מסגרת תאורה מאוד עדינה וברורה לגופי תאורה עגולים שתוכננו רנדומאלית.

פס תאורה עדין מאוד בתקרה מייצר אלמנט ורטיקאלי כ"מסלול הליכה" לכל אורך המעבר | צילום: ברי אראל


מכיוון שרציתי ליצור דרמה מסוימת במעבר ולפתוח אותו לפונקציות הציבוריות שהם חדרי הישיבות. החלטתי שהמעבר הראשי ישתתף בחוויית התאורה, כאשר פס תאורה עדין מאוד בתקרה מייצר אלמנט ורטיקאלי כ"מסלול הליכה" לכל אורך המעבר. פס התאורה יורד על גבי הקיר ובסופו מתחבר ללוגו החברה. אלמנט מאוד דרמתי שמדגיש את האורכיות.

גושי קירות להכנסת קצב

חיזוק נוסף ל"אורכיות" בא לידי ביטוי על ידי הכנסת "קצב" באמצעות "גושי" קירות שחופו בטפט תלת מימדי. השימוש בטפט תלת מימדי נבע מהרצון שלי להדגיש את המקצב שיש לאורך המעבר מחד, ולשמש כפונקציה מאוד פרקטית לניקיון החלל מאידך. העוברים לא נוגעים בקיר ובכך הוא שומר על אסתטיות.

המעבר יוצר בו-בזמן מבנה אצילי ופואטי, כאשר "קצב" ו"צליל" מתון וממוקד של תאורה עדינה - יוצרים שלמות מחד ודרמה מאידך בחלל.

הקונספט לעיצוב ותכנון הקפיטריה היה להוסיף מימד של בריאות ומחזור כחלק מהאג'נדה של חברת באייר | צילום: ברי אראל

תרחישי תאורה שונים למיצוי הפוטנציאל

גם בחדרי הישיבות יש חשיבות לתאורה: כדי למצות את כל סוגי התפעול, חדרי הישיבות תוכננו במערכת חשמל חכם ועל פי תרחישי תאורה שונים, כגון: תאורה לשיחות וידאו, תאורת רקע למצגות, תאורה לישיבה רבת משתתפים ולכנסים.

שני חדרי הישיבות זהים מבחינת תכנון התקרה כך שכשפותחים את החללים לחלל אחד קווי התקרה והתאורה מתחברים ויוצרים המשך רציף והגיוני.

שימוש בחומרים קלאסיים כגון: ריצפת שיש ורצפת עץ, ושילוב חומרים בטכנולוגיה מתקדמת, כגון: טפט תלת מימד, פרטי גבס מיוחדים לתאורה - הם אלו שנתנו לפרויקט מימד אלגנטי ועכשווי.

בכניסה שולב גם אימג' המייצג את החברה ונותן לחלל צבע ודינמיות.

שולחן "משפחתי" תוכנן ומוקם באמצע החלל ומסביבו יש רחש של פכפוכי מים

פכפוכי מים בקפיטריה לעובדים

במסגרת הפרויקט התבקשתי לאפיין מחדש את חדר האוכל, שנמצא בקומה אחרת במבנה, ולהגיע למצב שכשהעובד יוצא להפסקת צהריים, הוא באמת מתנתק מהמשרד. חלל נוסף צורף לקפטריה והמרפסת נסגרה לטובת המשימה.

הקונספט לעיצוב ותכנון הקפיטריה היה להוסיף מימד של בריאות ומחזור כחלק מהאג'נדה של חברת באייר. התקרה היא תקרה ממוחזרת של שבבי עץ וכך גם התאורה.

בנוסף שילבתי בחדר האוכל אימג' שמעניק לחלל תחושה של רוגע.

שולחן "משפחתי" תוכנן ומוקם באמצע החלל ומסביבו יש רחש של פכפוכי מים. כך נוצרה תחושה של טבע שעוזרת ליצירת שקט נפשי אפילו לחצי שעה של הפסקת צהריים – שלאחריה העובדים חוזרים בכוחות מאוששים לעבודתם. 

אולי תאהבו גם:

 

 

 

 
 

השאירו הודעה ונציג החברה יחזור אליכם בהקדם