לכל חלון דרוש פרופיל

 

לכל חלון דרוש פרופיל תכנון פתחי הבית כולל מגוון רחב מאוד של אלמנטים שיש להביא בחשבון בעת קבלת ההחלטות, דוגמת גודל, כיוון, סוג זיגוג וכד'. אחד החשובים שבהם הוא סוג הפרופיל. הן לחלונות בגודל סטנדרטי והן לפתחים גדולים יותר, דוגמת ויטרינות, הפרופיל מהווה הן אלמנט אסתטי-חזותי והן אלמנט פונקציונלי בעל משמעות לאורך זמן.

מאת: | צילום: | 11/12/2013

 

כיום מקובל לעשות שימוש בפרופילים מארבעה סוגים עיקריים: ברזל, עץ טבעי, שילוב של עץ ואלומיניום ואלומיניום. 

 


סוגי פרופילים


פרופיל אלומיניום החומר הנפוץ ביותר כפרופיל לחלון או ויטרינה הוא כיום האלומיניום וזאת בעיקר בשילוב תכונות:

 

♣ קלות החומר

♣ עמידות גבוהה לאורך זמן

♣ יכולת לצבוע במגוון גוונים רחב

♣ מחיר נוח

 


משקלו הקל של פרופיל האלומיניום מאפשר לעשות בו שימוש הן בחלונות בגודל סטנדרטי ועד לפתחי ענק, כפי שמקובל באדריכלות העכשווית.



פרופילים מאלומיניום מגיעים כיום במגוון רחב מאוד של סגנונות, החל מכפרי (פרופיל בלגי), עבור דרך פרופיל ישר ונקי קווים בגוונים מסורתיים של לבן או כסוף וכלה בפרופילים צבעוניים המוספים לפתחים מסגרת חזותית מעניינת.



פרופיל ברזל



פרופיל עשוי ברזל הוא פחות נפוץ כיום ומעט חברות עוסקות ביצירתו. ייצור הפרופיל הוא חרשות ברזל הדורשת מיומנות וידע ואת הפרופיל מצפים במגוון ציפויים אשר יוצרים עמידות לאורך זמן (על מנת להימנע מחלודה). מטבע הדברים, פרופילים אלה גם כבדים הרבה יותר. היתרון העיקרי של פרופיל ברזל טמון בחזות הייחודית שלו וב'רוח' החומר שהוא מציע.

 

idea הידעת ?


'פרופיל בלגי' מתייחס במקורו לפרופיל עשוי מברזל, שאין לן כל קשר לבלגיה, אלא דווקא לאנגליה ממנה הגיע לארץ עם תחילת המנדט הבריטי. פרופילים מעץ החליפו במהלך השנים את הפרופילים מברזל ולאחריהם הפרופילים מאלומיניום. המונח 'פרופיל בלגי' מתייחס כיום לעיצוב ולא לחומר שכן בדרך כלל הוא עשוי מאלומיניום, אך מעוצב בסגנון כפרי ובגימור דמוי ברזל.

 


פרופיל עץ


בעבר היה העץ החומר העיקרי לייצור פרופילים. פרופילים אלה הפכו להיות חלק קטן משוק הפרופילים בגלל מספר גורמים: מחיר גבוה יחסית, צורך בתחזוקה לאורך זמן, בעיקר בכל הקשור לחלק החיצוני של הפרופיל החשוף לפגעי מזג האוויר, אדריכלות עכשווית שסגנונה אינו תמיד תואם לסגנון כפרי, משקל כבד יחסית של הפרופיל. יחד עם זאת חשוב לציין שפרופיל עץ יוצר בידוד טוב יותר ובדומה לפרופיל הברזל, יש שיעדיפו את החומר הטבעי ליצירת חזות מקורית ושונה.




פרופיל משולב עץ ואלומיניום



חלונות המותקנים עם פרופיל משולב כוללים פרופיל עץ טבעי הפונה לפנים הבית ופרופיל אלומיניום הפונה כלפי חוץ. שיטה זו מאפשרת לשלב את חזות העץ הטבעי בעיצוב חלל הפנים, אך ליהנות גם מיתרונות חומר האלומיניום, על עמידותו הגבוהה, בחלק החשוף לפגעי החוץ. מאחר ובארץ כל הפרופילים מסוג זה הם מיובאים, החלונות המותאמים להם הם בעלי זיגוג כפול המעצים את הבידוד (התרמי והאקוסטי).החיסרון העיקרי של הפרופיל המשולב טמון במחירו הגבוה יחסית.

 

 


סוגי פתיחות



ההחלטה על סוג הפרופיל מתחברת, בסופו של דבר, גם לצורת פתיחת החלון ו/או הויטרינה. ההחלטה על סוג הפתיחה קשורה הן להקשר האסתטי-חזותי המבוקש, אך גם לצרכים פונקציונאליים של מיקום הפתח וגודלו.



סוגי הפתיחות העיקריות הן:

 


♣ ציר – חלון או ויטרינה הנפתחים באמצעות ציר כלפי פנים או כלפי חוץ. החיסרון העיקרי של סוג פתיחה זה הוא בכך שכנף החלון/ויטרינה עלולים להוות גורם מפריע בחלל.

 


♣ הזזה ללא כיס – חלון או ויטרינה הנפתחים על ידי הזזה של חלק אחד על גבי החלק האחר. החיסרון המרכזי – הפתח לעולם פתוח רק במחציתו.


♣ הזזה לתוך כיס – חלון או ויטרינה הנפתחים על ידי הכנסת הכנפיים לתוך כיס פנימי. היתרון של שיטה זו כפול – גם מבחינת אי הפרעה בחלל וגם פתיחה מלאה של הפתח.


♣ פתיחת ציר תחתון (קיפ) – לחלונות בלבד,החלון נפתח כלפי מעלה. יוצר קושי בניקוי ואינו נפתח לחלוטין.


♣ פתיחת ציר עליון – לחלונות בלבד. החלון נפתח כלפי מטה. יוצר קושי בניקוי ואינו נפתח לחלוטין. 


♣ פתיחה משולבת של ציר והרמה (דריי קיפ) – החלון יכול להיפתח הן כלפי חוץ והן לצד. מאפשר ניקיון קל יותר. 


♣ שילוב חלקים קבועים וחלקים נעים – הן בחלונות והן בויטרינות ניתן לשלב כנפיים קבועות וחלקים שנפתחים. שילוב זה מאפשר יצירת מפתח אור גדול יותר.

 



סקיילייט 



ה- SkyLight הוא סוג של חלון, קבוע או בר הזזה, הממוקם בתקרה, בגודל משתנה המאפשר כניסת אור טבעי למבנה מחלקו העליון. למרות שבמקורו פותח הסקיילייט במדינות קרות וחשוכות, על מנת להעצים את חדירת האור והחום הטבעיים, הוא הפך להיות פופולארי גם בארץ.חשוב לציין שהאקלים הישראלי מחייב תכנון מדוקדק של אלמנט הסקיילייט על מנת למנוע אפקט חממה בחלל הפנים. שימוש בזגוגיות מבודדות, שילוב של הצללה מתאימה והתקנה במקומות נכונים – יכולים לשמר את האפקט החזותי מבלי לחוות צריכת אנרגיה מוגברת ו/או היעדר נוחות אקלימית.
 




>> ריהוט חכם - המענה לריהוט בדירות קטנות

 

>> בתים פרטיים מעוצבים 

 



החומרים ומערכות שיצברו לכם ניקוד לבנייה ירוקה

שם המוצר
תאור המוצר
תו ירוק (ישראל/ חו''ל)
 
תכולת חומר ממוחזר במוצר
 
ייצור מקומי בישראל
 
תעודת LCA מחזור החיים של החומר
 
חומרים ממקור אחראי - תעודה של מדרג מעלה / או ISO 14001 / ISO 18001
 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי
אריחים Ecommerce Website Development