עיצוב סובב עולם - 122

עיצוב סובב עולם - תערוכות עיצוב ואדריכלות. גליון 122, ינואר - פברואר 2012      

מאת: אביטל מאור | צילום: | 03/04/2013

פרנקפורט – גרמניה 
WOHA. Breathing Architecture 
עד ה- 29 באפריל 2012
Deursches Architekturmuseum DAM  

 
במסגרת תערוכה זו מוצגים פרויקטים של סטודיו 'WOHA' הסינגפורי המצליח, שזכה בפרס גורדי השחקים לשנת 2010. בעלי הסטודיו הם האדריכלים Mun Summ Wong ו- Richard Hassel שכוכבם דרך בשנות התשעים כאשר תכננו באסיה בתי מגורים המתאימים לאזור טרופי. כיום הם מתכננים בעיקר גורדי שחקים ומבנים גדולים דוגמת אזור מגורים ענק בהודו, מגדלי מגורים ומלון בסינגפור (המשלבים 'קירות ירוקים'). עקרונות של בניה ירוקה עומדים בבסיס העשייה של משרד זה – המבנים בנויים באופן שהם יוצרים קירור עצמי, גינות אנכיות משולבות כחלק מהמבנה, אור טבעי, מודולים סולאריים ליצירת חשמל, מחזור מים ועוד, הם רק חלק מהדברים המיושמים על בסיס קבוע בעבודתם. נדמה כי הם מבקשים להטמיע את המבנים כחלק אינטגראלי של הטבע הסובב (הטבעי או המלאכותי) ובנוסף לשלב ערכים כמו מבנים קהילתיים, רווחת הציבור, פארקים וכד'. כל אלה הם חלק אינהרנטי ממשנתם האדריכלית. בתערוכה מוצגים פרויקטים שהסתיימו כמו גם פרויקטים בתכנון באמצעות תמונות, תכניות, מודלים וטקסטים.  

 

ניו יורק – ארה"ב

Beauty is All Things: Japanese Art and Design 
עד ה- 19 בפברואר 2012 
MAD – Museum of Arts and Design  

Cabbage Chair prototype Nendo, 2008 REQUIRED PHOTO CREDIT: Museum purchase with funds provided by proceeds from works donated by the American Craft Council, Michael Zagaris, Graham and Taylor Palusky, Barry Friedman Ltd., Donald Trump, Donna Schneier-Goldberg
 

Struggling Form Harumi Nakashima, 1997 REQUIRED PHOTO CREDIT: Museum purchase with funds provided by the Horace W. Goldsmith Foundation, 2004. Photo: Ed Watkins, 2007
  

תפיסת היופי בתרבות היפנית מורכבת ושונה מאוד מהתפיסה המערבית. היפנים מוצאים את היופי באובייקטים מעודנים, כמו גם באובייקטים מחוספסים וגסים, כשהם פעמים רבות 'מקלפים' את הקליפה החיצונית לראייה פנימית ועמוקה יותר, או מתייחסים למימד הזמן החולף הניכר בחפצים ובפריטים שסביבנו. בתערוכה זו אמנים ומעצבים יפניים יוצרים עבודות חדשניות במסגרת תפיסתית זו. חלקם מאמצים טכניקות וחומרים מסורתיים, אך מיישמים אותם בכיוונים חדשים ואחרים מתנסים בטכנולוגיות וחומרים חדשים במסגרות יישומיות מסורתיות. שלושה מושגי יופי יפניים בסיסיים באים לידי ביטוי במסגרת התערוכה. 'Shizen' – הערכה ליופיים של הדברים הנמצאים בטבע (טקסטורות, זמניות). 'Wabi-Sabi' – מושג יפני המתייחס ליופי שבעדות לחלוף הזמן באובייקטים (פריטים משומשים, מהוהים, לא אחידים). 'Datsuzoku' – מושג המציין את תחושת ההפתעה של יצירתיות רעננה.   

פריז – צרפת 
ADVERTISING – Stefan Sagmeitster, Another exhibit about promotion and sales materials 
עד ה- 19 בפברואר 2012 
Les Arts Décoratifs  

Mur de bananes, Deitch Projects, New York, USA, 2008 – קיר הבננות
  

האמן והמעצב סטפן סגמייסטר חי ב- 17 השנים האחרונות בניו יורק והפך להיות אחד המעצבים הגרפיים העכשוויים הבולטים והמקוריים ביותר. פעילותו היצירתית כוללת עבודה מול כמה מהשמות הגדולים ביותר בתעשיית המוסיקה ('ראשים מדברים', לו ריד, 'האבנים המתגלגלות' ועוד) וכן עם חברות בינלאומיות כמו 'ליוויס', 'BMW' ועוד.  על מנת ל'סדר' את התערוכה מבחינה רעיונית, העבודות בתערוכה מוקדו על ידי חלוקה לארבע טיפולוגיות שונות, המותאמות למטרת העבודה: קידום תרבות, קידום ארגונים, קידום חברים וקידום עצמי. בהתחשב בכך שכיום האבחנה בין מה שנחשב 'תרבותי' או 'אמנותי' לבין עיצוב גרפי לצרכים מסחריים, הולכת ומטשטשת מעניין לראות כיצד עבודתו של מעצב זה, לצרכים מסחריים, ב- 17 השנים האחרונות, מצליחה לייצר שפה חזותית חדשנית וייחודית שהופכת בתורה לאמירה תרבותית וחברתית. בעבודותיו – כרזות, קטלוגים, סמלילים, עטיפות דיסקים ועוד - מצליח סגמייסטר לשלב בין אומנות לאומנות שימושית בשפה חזותית עשירה ונדיבה.  

ניו יורק – ארה"ב 

The Great Designers, Part One 
עד ה- 8 במאי 20112 
FIT – Fashion Institute of Technology  

Gianni Versace, suit, multicolor cotton and silk, rhinestone buttons, 1991, Italy, museum purchase
  

במסגרת תערוכה מקיפה זו, הראשונה מבין שתיים, מוצגים דגמים של מיטב מעצבי העל בתחום האופנה, דוגמת: שאנל, דיור, ווסטווד, בלנסיאגה, ורסצ'ה, זוראן, אוסקר דה לה רנטה, פראדה ועוד רבים. מדובר בדגמים אייקוניים של המאה ה- 20 והמאה ה- 21, כאלה שיכולים לחסות תחת 'היכל התהילה' בתחום עיצוב האופנה. הדגמים נעים על צירים מרובים - קלאסי ואוונגרדי, מלכותי וצבאי, מינימליסטי ומלא הוד הדר – כל הטעמים, הזרמים והיכולות של מעצבי על אלה באים לידי ביטוי בתצוגה מקיפה זו. כל הדגמים הפכו, מסיבה כזו אחרת, למייצגים, לאבן דרך ולאמירה בתחום עיצוב האופנה. באביב ילוקטו כל הדגמים הללו (גם אלה שיוצגו בחלקה השני של התערוכה) לספר שייקרא: "The Great Designers: Fashion's Hall of Fame from A to Z" בהוצאת 'Taschen'.   

גנט – בלגיה 
Kaj Franck – Finnish design icon 
עד ה- 26 בפברואר 
2012 Design Museum – Gent  
Tableware “RNA - Sointu”, Glazed porcelain, Kaj Franck, 1949 (design), Arabia, Photo: Rauno Träskelin, © Designmuseo Helsinki
 
שנת 2011 מציינת 100 שנה להולדתו של פרופסור קאז' פרנק, מי שככל הנראה היה המעצב הפיני שהשפיע את ההשפעה הגדולה ביותר על תרבות העיצוב הפינית. פרנק שימש כמעצב ראשי החברות 'Arabia Porcelain Factory' ו- ' Nuutajärvi Glassworks' משנת 1940 ועד 1970 כשתוצרי שתי חברות אלה הופכים לנכסי צאן ברזל של עיצוב בכל בית פיני. בתחום הקרמיקה והזכוכית יצר פרנק טביעת אצבע ייחודית, שהיא חלק מתחביר העיצוב הפיני. גוף העבודות המקיף המוצג בתערוכה זו ממחיש את פילוסופיית העיצוב והאסתטיקה של פרנק, שלעיתים מתכתבת גם עם תפיסת האסתטיקה היפנית.  

וינה – אוסטריה 
Michael Wallraff – Looking up. Vertical Public Space 
עד ה- 4 במרץ 2012 
MAK – Applied Art | Contemporary Art  

Landesberufsschulzentrum Graz-St. Peter, erster Bauabschnitt, Visualisierung Michael Wallraff Architekten
 

Verticity A, Hong Kong, Zwischenraum - Perspekrive, Visualisierung Michael Wallraff Architekten
  

זו פעם ראשונה שהאדריכל הוינאי מיכאל וולראף מוזמן להציג בתערוכת יחיד במוזיאון את חזונו הקונספטואלי. העבודות מייצגות שנים של עבודה אדריכלית בהקשר של המציאות העכשווית הכוללת פיתוחים טכנולוגיים, תקשורות, ניידות, אקולוגיה ועוד. וולראף תופס את העיר כמבנה דינאמי עם פוטנציאל יצירתי עצום. הוא שואב את רעיונותיו מתכנון אורבאני אוונגרדי של שנות ה- 60 שכלל קונספט חדשני של מגה-מבנים ארכיטקטוניים המתוכננים לניידות וגמישות. בנוסף חוקר וולראף משאבים אנכיים שניתנים לניצול במסגרת המבנה האורבאני. לשיטתו התפתחות אורבאנית הופכת לתלת ממדית כאשר נעשים שימושים חדשים במבנים ישנים, שימושים מולטי-פונקציונאליים במבנים ובמרחב ועוד. בתערוכה מוצגים פרויקטים אדריכליים קיימים כמו גם פרויקטים תיאורטיים הכוללים התערבות במבנים היסטוריים קיימים. 

מתוך כתבה "עיצוב סובב עולם". גליון 122, ינואר - פברואר 2012 

 

החומרים ומערכות שיצברו לכם ניקוד לבנייה ירוקה

שם המוצר
תאור המוצר
תו ירוק (ישראל/ חו''ל)
 
תכולת חומר ממוחזר במוצר
 
ייצור מקומי בישראל
 
תעודת LCA מחזור החיים של החומר
 
חומרים ממקור אחראי - תעודה של מדרג מעלה / או ISO 14001 / ISO 18001
 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי
אריחים Ecommerce Website Development