סטיילינג כחלק מעיצוב הבית

על קו תפר דק הנע בין עיצוב פנים במשמעותו המוכרת לבין בניית אסתטיקה / ליטוש סגנוני, התאזרח לו המושג "סטיילינג" בתחום עיצוב הבית. המעצבות מיכל אגם ודנה בנקי בעלת חברת "מידאסטייל", שופכות אור על מהותו של הכוכב החדש

מאת: עידית אסא | צילום: אלון בנקי | חברת "מידאסטייל" 03/04/2013
אחד המושגים שהתאזרח לאחרונה בתחום עיצוב הבית הוא "סטיילינג", ובעברית תקנית סגנון עם ו' שרוקה. אם בתחום ההפקות למיניהן, כמו טלוויזיה או צילום, משמעותו ברורה, ומתייחסת בעיקר לאבזור או בניית "מיני" תפאורה שנועדו לייצר אווירה לסט נתון ולהדגיש את הרעיון/מוצר העומד במרכזו, הרי שבעיצוב ביתי מהותו חמקמקה משהו, נעה על קו תפר דק בין עיצוב פנים לבין סוג של גימור והענקת טאצ' סופי של אבזור וצבע לחלל. "סטיילינג", מתייחס, למעשה, לכל מה שלא קבוע ומחובר לקירות הבית ולא לחלוקת חללים בתוכו. בתוך כך, יש שהוא אכן מהווה חלק בלתי נפרד מתהליך עיצוב פנים כולל, שיורד עד לאחרון הפריטים והפרטים המשולבים במרחב הבית (ו/או כל מרחב פנים אחר) ואף קובע את מיקומם צבעם וכד', ויש שהוא מתבצע כתהליך בפני עצמו, שתכליתו להשלים/ לרענן/לשנות חלל קיים ולבצע בו מעין "פיין טיונינג" ויזואלי, ולא מדובר רק באבזור כפי שנהוג לחשוב לא פעם", גורסות דנה בנקי ומיכל אגם, שלפני שנתיים הקימו את חברת הסטיילינג "מידאסטייל", עם רקורד עשיר של עיסוק בעולם העיצוב לגווניו השונים: בנקי, נכדתה של לאה גוטליב מייסדת חברת "גוטקס" המיתולוגית, היא דור שלישי לעיסוק בעיצוב, שזוקפת לזכותה לימודי אמנות, עיצוב תפאורה וחלונות ראווה, והרזומה שלה כולל עבודה בחנויותיהם של איסי מיאקי ורלף לורן בפריז. אגם היא מעצבת פנים שהתמחתה בעיצוב מטבחים, ובמהלך השנים שימשה כמעצבת בחברות כ"הביטאט" ו"רגבה". בחירתן להתמקד בסטיילינג, היא לדידן משום הרחבת היריעה של עיסוקן בעיצוב "הרגשנו שדווקא תחום זה של הלבשת חללים ואבזור שלהם עד אחרון הפרטים הקטנים, הוא המקום בו נוכל לבטא באורח הנכון והשלם ביותר את גישתנו לאסתטיקה ואת מלוא המשמעות שלה בעינינו כשמשהו טוטאלי" הן אומרות. "כמעצבת, תמיד חסרה לי התמונה המלאה" מוסיפה אגם "כל אימת שסיימתי לעצב חלל, רציתי לדעת גם מה ישולב בו ואיך הוא יסודר". 

 

 

 

 

 

חדר אמבטיה בבית בהרצליה. שילוב מיני סבונים ואביזרי רחצה כחפצי נוי. מקבץ פריטים מאותו חומר מייצר הרמוניה.
 

 

קבלת התמונה המלאה אליבא דה אגם ובנקי, נעוצה בכושר ובכישרון לחבר פריטי ריהוט, טקסטיל, צבעוניות וחפצי נוי לכדי מראה הרמוני ואמירה סגנונית שמשלימים את החלל ומייצרים את האווירה בו". סטיילינג יכול ללבוש פנים רבות - תלוי באמירה אותה מעוניינים לייצר, ובכל מקרה מדובר בתהליך כוללני ומובנה, בו כל שילוב כזה או אחר של צבע, חומר או פריט, קטן כגדול, הינו מתוכנן ונעשה בהתייחס לפריטים האחרים. במסגרת זו נכללים חומרים, צבעים, צורות ופרופורציות, שחיבורם הנכון/מאוזן הוא סוד העניין. התהליך משתנה, כמובן, מחלל לחלל, מסבירות בנקי ואגם "ישנם, למשל, חללים ש"סובלים" מעומס יתר של פריטים ומה שמתבקש בהם זה דווקא דילול, ישנם כאלה שהינם "חסרים" ובהם מתבקשת איזו תוספת שתשווה להם את הממד החסר, כמו רכות לדוגמה, וישנם חללים בהם מספיק רק שינוי מיקום של חפצים או שילוב כלשהו של צבע  על מנת לייצר מראה חדש ואווירה רעננה. זוהי, למעשה, גדולתו של הסטיילינג, שלעתים, באמצעות שינויים קלים בלבד או תוספות קטנות מאפשר לייצר חזות אחרת לחלל ולחדש אותו כשחשים צורך". בדיוק כמו שבאופנת הלבוש מתחשבים בממדי הגוף ובאופיו של האדם, כך גם סטיילינג נכון הוא כזה שמתחשב בממדי החלל ובאופיו הארכיטקטוני הן מוסיפות "הוא יכול לזרום עם החלל בהשלמה של צבע, צורה וחומריות, ולחלופין דווקא לבנות מתח של ניגודים היוצר עניין. ככלל, לא צריך לפחד מ"טוויסטים" או משילובים לא קונבנציונאליים, נהפוך הוא, הם אלה ששוברים את הבנליה ויוצרים ממד מפתיע ומגע מקורי, אך כן חשוב להישמר מ"רעש" ויזואלי". בראש ובראשונה, לפני כל פרויקט סטיילינג שהן מבצעות (בבתים פרטיים, דירות, משרדים או בתי מלון), עומד שיתוף הפעולה עם הלקוח- למידת טעמו והעדפותיו ובמקרים רבים סיוע לגיבושם, כשלעתים מדובר גם בקניינות ייעודית, לפי קונספט/רעיון וכמובן תקציב, שהוגדרו מראש. "טעם כידוע, אינו מהות אחת גורפת, ולמעשה, הוא אינו רלוונטי לעצם הסטיילינג. מה שכן רלוונטי הוא יצירת מרקם אסתטי ונעים במסגרת הסגנון המבוקש" מסבירות אגם ובנקי, שכל סיפור חלל מתחיל אצלן בסוג של סיעור מוחות אחרי שהתרשמו ממנו ולמדו אותו ואת דייריו "אנחנו יושבות יחד, מנתחות את תמונת המצב הקיימת וזורקות רעיונות שמהם מתגבשת בסופו של דבר התמונה החדשה שאנחנו מייעדות לו". בחללים ציבוריים כבתי מלון, למשל, מגיע הסטיילינג שהן מבצעות עד רמת צבען של המגבות ובחירת ספלי הקפה, אך מה עושים בבתים פרטיים של אספנים לדוגמה, שברשותם אביזרים וחפצים בעלי ערך סנטימנטאלי? "תוכן אישי הוא לעולם בונוס של כל חלל שהוא, ובשום אופן אינו עומד בסתירה לסטיילינג. יתירה מזאת, באמצעות קריאה נכונה של החלל וארגונו, אפשר רק להדגיש אותו".


 

שולחן חג בסגנון כפרי. את מקום סידור הפרחים הרגיל ממלאים ענפי כותנה בתפזורת ואף כקישוט סביב המפיות האישיות.
 

 

 צרור טיפים מבית "מידאסטייל"

צרו הפתעות קטנות, כמו למשל, קלחי תירס במקום התפוחים הצפויים מראש בקערת הפירות. - זר הפרחים נבל? צרור עלים ירוקים וגדולים בתוך אגרטל נאה, יעניק את אותו מופע טבעי ורענן. - ליצירת מראה כפרי עשו שימוש בחומרים חמים כעץ, והוסיפו לכך טקסטילים טבעיים. - מרקמים מבריקים וגוונים מתכתיים יוצרים שפה נקייה ומודרנית. - תנו מקום ליצירתיות ואל תפחדו מעירובים שיוצרים עניין, כל עוד האיזון נשמר.

מתוך מגזין 102: "הסטייל(ינג) שלהן"

 

 

החומרים ומערכות שיצברו לכם ניקוד לבנייה ירוקה

שם המוצר
תאור המוצר
תו ירוק (ישראל/ חו''ל)
 
תכולת חומר ממוחזר במוצר
 
ייצור מקומי בישראל
 
תעודת LCA מחזור החיים של החומר
 
חומרים ממקור אחראי - תעודה של מדרג מעלה / או ISO 14001 / ISO 18001
 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי
אריחים Ecommerce Website Development