הבית בכפר האורנים

מעצבת הפנים קרן ניב טולדנו מספרת על עיצוב הבית הפרטי שלה, בית בסגנון טוסקני תוך שימוש בחומרים טבעיים ופריטים שיובאו מאיטליה. 

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: גלעד רדט | עיצוב פנים: קרן ניב טולדנו - 27/06/2018

 380 מ"ר בנוי על מגרש של חצי דונם.

המבנה כולל מרתף, קומת קרקע וקומה ראשונה.

עיצוב פנים : קרן ניב טולדנו

אדריכלות: מירית שטרן אשוח ואיקה דוידס צלם: גלעד רדט

 

הבית בכפר האורנים

הבית בכפר האורנים

 

הסגנון

את הבית הפרטי שלנו בחרתי לעצב בסגנון כפרי טוסקני. כמי שמאוד אוהבת ומחוברת לחומרים, עשיתי שימוש בחומרים טבעיים ואלמנטים שיובאו מאיטליה: ריצוף בורגון, בריקים מפירוקים, פרקט אלון צרפתי מעושן,  חיפוי של עץ מפירוקים של סירות , פסיפס אם הפנינה השחורה, מדרגות חוץ מפירוקים, פונטנה אוטנטית, תריסי עץ ומרזבי נחושת.

כדי להפוך את העיצוב ליותר נועז ומעניין שילבתי בחלל גם אלמנטים קלאסיים כמו ספות מבדי קטיפה מהודרים שמשדרים הידוק ויוקרה לצד גופי תאורה ואביזרים מתועשים, השילוב הזה יוצר אקלקטיות מעניינת וגיוון רב במעבר בין חללי הבית.

זהו פרויקט בו בוצע רכש של כל חומרי התשתיות, הגמר והתכולה מאירופה ומהמזרח.

 

 

הבית בכפר האורנים

    

הבית בכפר האורנים

    

הבית בכפר האורנים

 

תכנון

הבית נבנה משני אגפים ויחידה המקשרת בניהם:

הכניסה ממוקמת בחיבור בין שני אגפי הבית, מבואת כניסה בעלת גובה כפול מזמנת מפגש חזק מול חדר האוכל המרכזי התחום בעמודי בריקים דומיננטיים כשבאופק ניצב עץ זית עתיק.

 

הבית בכפר האורנים

    

הבית בכפר האורנים

    

הבית בכפר האורנים

 

קומת קרקע: האזור הציבורי - באגף אחד ממוקם מטבח רחב ידיים, ובצמוד אליו חדר המשפחה, באגף השני אזור האירוח הסלוני והיציאה לבריכה ולאזור האירוח בחוץ.


קומה ראשונה: האזור פרטי - אגף הילדים הכולל שלושה חדרי שינה עם עליה לגלריות וחדר רחצה ומרפסת שירות, ואגף ההורים הכולל חדר שינה, גלריה, חדר רחצה , חדר ארונות, חדר נעליים ויציאה למרפסת.  בין שני האגפים מקשר מסדרון ארוך שנוצל לפינת טלוויזיה משפחתית.

 

הבית בכפר האורנים

    

הבית בכפר האורנים

    

הבית בכפר האורנים

גגות הרעפים שמעל שני אגפי החדרים אפשרו ניצול מרבית הגובה, לכדי יצירת גלריות גם כחלל פונקציונאלי וגם כאלמנט עיצובי. תקרות עץ  והקורות הגושניות נצבעו בלבן ונותנות מימד מודגש של גובה ועוצמה.

 

קומת המרתף: כוללת חדר כושר, חדר קולנוע ביתי, יחידת אירוח עם מטבח וחדר רחצה,ממ"ד ומשרד.

הנגרות הקבועה בבית נעשתה בהזמנה ושאר פרטי הריהוט כמו גם התאורה, הטקסטיל והאקססוריז יובאו ע"י המעצבת במסעותיה באירופה ובמזרח.

 

    

הבית בכפר האורנים

    

הבית בכפר האורנים

דגש מיוחד ניתן להכנסת האור והחוץ לפנים הבית, הבית עטוף בחלונות ודלתות מפרופיל בלגי, שמאפשרות שטיפה של אור יום וחיבור של החצרות והגינה פנימה מכל זוית בבית.

 

הבית תוכנן תוך שימת דגש על אלמנטים של בניה ירוקה: מערכת מיזוג גיאואנרגית  המבוססת על משאבות סחרור של מים וקידוחים לעומק של 100 מטר לעומק האדמה. אותם מים משמשים לחימום/קירור של הבית, הבריכה, הדוד והחימום הרצפתי.  בשל חיבתו של בעל הבית לטכנולוגיה, שולבו בבית מערכות שליטה ובקרה של בית חכם, מערכות אודיו וידאו ותשתיות מחשוב וטלפוניה מתקדמות.


הבית בכפר האורנים

 

עיצוב

כבר במבט מחוץ לשער הכניסה יש מפגש עם אלמנטים מאוד הרמוניים בסגנונם: תריסי העץ, גגות הרעפים, שער הברזל ומרזבי הנחושת שעברו תהליך חמצון נותנים תחושה של בית שמאוד מסקרן להיכנס אליו.

השפה העיצובית נשמרת גם כשנכנסים פנימה, גם בתוך הבית נעשה שימוש בחומרים טבעיים, והדיאלוג  הזה בין החוץ לפנים היה קו עיצובי מנחה עבורי.

 

הבית בכפר האורנים

    

הבית בכפר האורנים

אזור המטבח תוכנן כלב העשייה וההתרחשות של הבית, ופרט לאי רחב ידיים מיקמתי שולחן עץ עתיק עגול המותאם להסבה של 8 אנשים לארוחות יומיומויות. המטבח מקושר לחדר המשפחה ומופרד בשתי דלתות הזזה .שאר החללים בבית מרווחים גם הם אך תחומים במידה שתייצר אינטימיות והמשכיות.

 

הבית בכפר האורנים

    

הבית בכפר האורנים

 

דגש רב הושם על פונקציונאליות של כל אזור, חללי אחסון מרובים, ותשומת לב רבה לפרטים. כאשר פלטת הצבעים של הבית משדרת עידון, רוך ועל זמניות.