הושט היד וגע בה

גם כשהיא נמצאת בנסיגה, הכינרת, על נופיה הקסומים, נחשבת לאחת האטרקציות המרהיבות בישראל. כמעט במרחק נגיעה ממנה, תכננו האדריכלים הילה ודן ישראלביץ את אחד הבתים המרשימים באזור המשלב בין ארכיטקטורה מודרנית במיטבה למוטיבים קלאסיים הנאמנים לאקלים הים תיכוני.

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: עודד סמדר | אדריכלים: דן והילה ישראלביץ' - 22/03/2018

על שטח של 650 מ"ר המשקיף ישירות אל מימה התכולים של הימה כנרת, נסתיימה לאחרונה בנייתו של בית מיוחד במינו. בעלי הבית, הפקידו את תכנון המבנה והשטח במושבה כנרת בידיהם הנאמנות של האדריכלים דן והילה ישראלביץ, מהמובילים בתכנון ועיצוב בתי היוקרה בישראל.


תוואי השטח והנוף הייחודי היוו כר מושלם ליצירת בית שטרם נראה באיזור, שעולה בקנה אחד עם משנתם האדריכלית של השניים כמו גם לצרכיהם ומאווייהם של בעליו. עם הגיעם לחוש ולהבין את האיזור הם ידעו בדיוק איך הפרויקט על אגפיו השונים הולך להראות.


הושט היד וגע בה

המבנה הארכיטקטוני הפיסולי תוכנן בכמה מפלסים אותם מקשרות מדרגות פנים. בכך, הצליחו השניים להעצים ולהציג את הנוף בצורה המיטבית ובד בבד להיטיב עם חלל הפנים וליצור בניהם מערכת הרמונית של קשרים.


החזית הקדמית, המקבלת את פני הבאים, מסקרנת ואינה חושפת מה פנים הבית טומן בחובו. השניים, שמאמינים כי תפקידו של כל פרט ארכיטקטוני הוא לשרת פונקציה תוך ניצול  מיטבי של השטח הנתון, הקפידו כבר בשלבי התכנון הראשוניים, לבחון ולפתח את הפרוגרמה של הבית בהתייחס לכלל המשתנים אותם רתמו כמוטיבים קונספטואליים שמטרתם לנצל את המגרש בצורה המיטבית.


הושט היד וגע בה

קדמת המגרש שימשה ליצירת פטיו המהווה מבואה חיצונית. הפטיו חוצץ בין המרחב הציבורי למימד  לפנים הבית- כך מחד הוא מגונן על השוהים בבית ומאפשר אינטימיות ובד בבד יוצר דרמה ועניין לאלה הבאים מבחוץ. הפטיו מהווה אתנחתא בין הכניסה מהרחוב לחלל הציבורי ומאפשר את חשיפת החללים עם הזמן ובשלבים מתוזמנים היטב . על מנת לא להתחרות בנוף, יצרו חזית סימטרית ומוקפדת אותה מקיפה מעטפת שנראית כקוביית בטון ענקית, ומשלבת בתוכה אלמנטים מברזל וחרכים מוארים בגופי תאורה מיוחדים שבשעות החשכה מאפשרים הצצה פנימה.


    

הושט היד וגע בה

בעוד שבהרבה בתים בסטנדרט שכזה בוחרים בעליהם לתכנן אלמנטים ייחודיים כמו מרתף יינות או מכון כושר להעצמת חווית הלייף סטייל, בחר בעלי הבית להדגיש ולהמחיש את אחת מאהבותיו הגדולות- הים והדגים. כך תוכנן אקווריום גדול ומרשים במיוחד שמתחיל כבר במבואת הכניסה ומוביל פנימה את הבאים. אורכו 3.5 מטרים והוא מתחבר בהרמוניה לכנרת הנגלת ממול.


הושט היד וגע בה

בתכנון המבנה בחרו השניים ליצור שטחים גדולים ופתוחים כך שמכל כיוון ניתן יהיה ליהנות מהמרחב כמו גם מאור השמש והבריזה שמציע האיזור. הגימורים בכל חלל ופינה מוקפדים, גיאומטריים וישרים ומעל הכל מינימליסטים ויוקרתיים אך עם זאת פשוטים ונטולי עיטורים ופיתוחים. הצבעוניות בחלל היא  מונוכרומאטית ומונוטונית על טהרת השחור והלבן ומאפשרת לנוף להיות הכוכב הראשי במכלול.


הושט היד וגע בה

בקומת הכניסה לבית תוכננו הפונקציות הציבוריות- סלון, פינת אוכל, מטבח מאובזר שכל אביזריו מוטמעים מבעד לחזית כהה ודרמטית ובמרכזו אי ופינת אוכל מרשימה. בקומה העליונה מוקמה סוויטת ההורים ובמפלס התחתון ממוקמים חדרי הילדים ושני צימרים לחברים ואורחים.


המרפסת שבקומת הכניסה מובילה לברכת שחייה מרשימה שאורכה 9 מטרים ורוחבה 3. היא תחומה במעקה זכוכית שקופה זאת בכדי לא להסתיר את הנוף המופלא. מעליה פרגולה בנויה מבטון הכוללת אלמנט משרביה בדמות עיגולים ומאפשרת הצללה ומשחקי אור וצל מרתקים שמשתנים בכל שעה ושעה. הפרגולה נאמנה לתפיסת העיצוב המדברית בה דוגלים השניים תוך שהם משמרים אינטרפרטציה עדכנית.

 

הושט היד וגע בה

    

הושט היד וגע בה

על אף שהבית ממוקם בצפון הארץ, במהלך האביב והקיץ השמש שוטפת במלוא עוצמתה את המבנה. כך הם יוצרו עבור הלקוחות מעין נווה מדבר עדכני המותאם לימנו אנו ואינו מתעלם מהאקלים הים תיכוני, אלא רותם אותו ליצירת אדפטציות והתאמות עבור הצללות וקירור טבעי של המבנה. המשרביה משרתת את הבית לא  רק ברמה האסתטית אלא גם כערך פונקציונלי אמיתי.ממש כמו בבניה המזרח תיכונית הקדומה, אלמנט הסבכה יוצר חשיפה מאוזנת של אור השמש וסירקולציה של אוויר טבעי שמכניס משב רוח ומקרר ולו במעט את חללי הפנים.