שיפוץ בית פרטי בשכונה בצפון תל אביב

הרחבת חללי הבית, מפתחים גדולים יותר, "הכנסת" הגינה פנימה ועיצוב מחדש לתחושת בית חמים וחי. צפו בפרוייקט שתיכננה ועיצבה אירה גפני- שריג בצפון תל אביב.

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: גלית דויטש | תכנון ועיצוב: אירה גפני-שריג - 14/03/2018

זוג צעיר עם שתי בנות רכש את בית החלומות בשכונה שקטה ונחשקת בצפון תל אביב. הרחוב השקט משך את תשומת ליבם עוד כשגרו בדירה קטנה בקרבת מקום, וכשעמדו לפני הרחבת המשפחה החלו לחפש בית פרטי ורחב ידיים.

הבית שמצאו היה בן ארבעה מפלסים: מרתף, שתי קומות וגג רחב עם חדר, שטחו הכולל כ 250 מ"ר. הפוטנציאל הרב הקיים במבנה והגינה הפונה לגן ציבורי ירוק ושקט קסמו לבני הזוג, אך הבית היה חשוך, החלונות והחללים היו קטנים, הגינה הייתה מוזנחת, והמשימה הייתה לחולל מהפך.

שיפוץ בית פרטי בשכונת דן

בדיאלוג צמוד הוחלט על חלוקת החללים, וכמו כן, נפרסו צרכיהם וחלומותיהם של בני הזוג. המוטו היה נוחות, תחושה של בית חי ,חם, מארח ונושם והכללת הגינה כחלק בלתי ניפרד מהבית.

מבחינת חומרי הגמר והקונספט העיצובי, הכיוון היה חומרים עמידים ונוחים לתחזוקה, לא מודרני וסטרילי מדי, אך גם לא כפרי וכבד. לחוץ המבנה נבחרו פרופילי אלומיניום בגוון טבעי והטיח בלבן –אפרפר כרקע לגינה הרעננה שתוכננה מחדש.

שיפוץ בית פרטי בשכונת דן

המרתף תוכנן כחלל פתוח ללא חלוקות. החרך הצר שהיה הורחב על מנת להכניס אור טבעי. החלל כולו יועד לשלושת הבנות (במהלך השיפוץ הצטרפה למשפחה הבת השלישית), למשחקים, הכנת שעורי בית ולאחסון כללי של בני המשפחה. ריצפת למינציה חמימה והריהוט בגווני שמנת עם נגיעות צבעוניות של פופים ספה וכריות נוחים ונעימים הופכים את החלל לפונקציונלי ונח, הממלא את מטרתו.

בקומת הכניסה ממוקמים הסלון ,המטבח, פינת האוכל ופינת הטלוויזיה המשפחתית, שרותי אורחים וארון פונקציונלי המשמש לאחסון מעילים, תיקים, נעליים, דואר ומפתחות.

המפתחים הורחבו לחלונות גדולים, כשהחזית הפונה לגינה דומיננטית ונשקפת מהקומה כולה. המטבח והסלון מוקמו סמוכים ליציאה לגינה, מתוך מחשבה שאם יהיה נוח להשתמש ולארח בגינה. נפתחה גם חזית משנית מפינת הטלוויזיה לחצר משחקים קטנה וחלון גדול מעל שולחן האוכל, כך שהתחושה היא שהגינה עוטפת את פנים הבית מכל הכיוונים.

דלת הכניסה היא  כמו שדלת צריכה להיות: דומיננטית, רחבה ומזמינה, עשויה עץ אלון מיושן ועיבוד גס.

הקומה כולה חופתה בפרקט שחור בדוגמת "פיש-בון" עדכנית המהווה רקע לכל השאר. המדרגות חופו מחדש באבן "בלו סטון" בגימור התזת חול.

המטבח פתוח ורחב ובו אי גדול המשמש כמרכז הקומה. הארונות הגבוהים בפורניר אגוז ואילו האי והמשטח מאבן קיסר הם בגוון לבן שבור. גופי תאורה מפליז וזכוכית, ומאוורר תקרה תעשייתי משלימים את המראה למרענן.

  

שיפוץ בית פרטי בשכונת דן

בסלון הסמוך נבחרו ספה, כורסאות, שטיח וכריות בגוונים טבעיים: פשתן, בז' וגוונים חומים, המהווים קונטרסט לרצפה השחורה .זוג שולחנות וקונסולה מברזל ועץ מוסיפים למרקם המגוון והמזמין להתרווחות.

  

שיפוץ בית פרטי בשכונת דן

בפינת הטלוויזיה הוחלט 'לצאת מהקופסא' עם טפט במראה רטרו בצבעוניות מרעננת ולכן הריהוט והשטיח, הם  בגווני לבן שבור רגועים כהשלמה לטפט.

 

שיפוץ בית פרטי בשכונת דן

ארון מעילים בהזמנה מיוחדת תוכנן לאחסון כשנכנסים הביתה ומולו שרותי אורחים עם אריחי בריקים בגוון מוקה וריצוף מצויר תואם.

   

שיפוץ בית פרטי בשכונת דן

גופי התאורה בבית כולו הם שילוב בין תאורה פונקציונלית לדקורטיבית, שני סוגי תאורה המשלימים זה את זה.

קומת המגורים חופתה בפרקט תלת שכבתי אלון מעושן, הריהוט בחדרי השינה הינו בגווני שמנת.

בחדר השינה של ההורים אמבטיה מפנקת בסגנון בית מלון. הקירות והרצפה חופו באבן טבעית שחורה ודרמטית ולאיזון ניבחר ארון בפורניר אלון.

 

שיפוץ בית פרטי בשכונת דן

    

שיפוץ בית פרטי בשכונת דן

    

שיפוץ בית פרטי בשכונת דן

 

אמבטיית הבנות חופתה בריצוף אפור והקירות בבריקים לבנים, כשארון בגוון מנטה מרענן את המראה.

שיפוץ בית פרטי בשכונת דן

החדר על הגג משמש את האב כחדר עבודה הצופה על נוף עצי השכונה השלווה.

 

    

שיפוץ בית פרטי בשכונת דן

 

לצפייה באתר של אירה גפני-שריג- 

http://www.irasarig.co.il/


 
 

השאירו הודעה ונציג החברה יחזור אליכם בהקדם