נסתר וגלוי- בית חלומות ברמת השרון

המשפחה המונה ארבע נפשות- זוג ושני ילדים, חזרה לאחר שהות ממושכת בבלגיה ובחרה באדריכל צבי גרש לתכנון ואדריכלות ביתם ברמת השרון. התוצאה, בדמות בית יפהפה במשחק של נסתר וגלוי, חוץ ופנים, מואר ומוצל, מבהירה ששווה היה לחכות.

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: עמית גירון | תכנון ואדריכלות: פז גרש אדריכלים - 22/02/2018

 הבית מתפרש על פני 450 מ"ר בשטח מגרש של כחצי דונם. כמה אלמנטים דומיננטים תוכננו על מנת ליצור ניגודים בים הפנים לחוץ.

האלמנט הראשון- חזיתות זכוכית במחצית ממעטפת החיצונית של הבית, הפונה אל הבריכה ומוקפת בעצי אקליפטוס. חלונות הזכוכית הפונים לכיוון דרום מערב, עם מפתח רחב שמתפרש על פני כמעט 18 מטרים, אינם מופרדים על ידי עמודים או גורם ארכיטקטוני אחר – ויוצרים חזית שקופה שמזמינה את החוץ אל הפנים.

נסתר וגלוי

השני- שלושה גנים בסביבת הבית: גינת גג פרטית, חצר אנגלית נסתרת וגינה שמקיפה את הבית ומשתקפת מתוכו באלגנטיות.

    

נסתר וגלוי

השלישי והאחרון הוא יצירות האמנות שמפארות את קירות הבית ומתחרות ביצירתו הגדולה של האדריכל גרש.

  

נסתר וגלוי

גרש מציין כי הקונספט העיקרי היה תכנון בית מודרני שצורתו חצי "ח", אשר מכיל בריכה ושלושה איזורי גן בסגנון ים-תיכוני. העיצוב הייחודי מבקש לבחון מחדש את הגבולות שבין החללים הפנימיים בקומת הכניסה, לעשות שימוש במחיצות מסוגים שונים – החל ממחיצות בלתי-נראות בדמות חלונות זכוכית ענקיים שמחדירים לקומת הכניסה הרבה אור, וכלה במחיצות עץ בדמות תריסי ענק עשויים מעץ, שמסננים את קרני השמש החודרות לקומה העליונה ולסוויטת ההורים. תכנון חדרי שינה בקומה העליונה, עבור ההורים, ובקומת המרתף, עבור הבנות, הופך את קומת הכניסה למעין קומת ביניים היוצרת חיץ בין חדרי השינה של בני המשפחה.

 

נסתר וגלוי
 

נסתר וגלוי

    

נסתר וגלוי

שטח הפנים ושטח החוץ חופו באריחי טרצו ליצירת מראה הומוגני והרמוני. קומת הקרקע תוכננה בצורה דו-מפלסית, הקומה כוללת את החדרים הציבוריים דוגמת מבואת הכניסה, המטבח ופינת האוכל הפונים לעבר הבריכה, ובנוסף את הסלון, הספרייה ופינת הקריאה. על עיצוב הפנים של הבית אחראית מעצבת הפנים והטקסטיל מיכל קינן-סיני.

חלל המטבח נקי וחף מכל בלגן, וכמעט שאי אפשר לחשוד בו שהוא מטבח, אלמלא אי עבודה שניצב במרכזו ושולחן פינת אוכל וכיסאות לצדו. ארונות קיר גבוהים וסגורים בגוון מבריק בירוק-אפור מסתירים באלגנטיות משטחי עבודה ומכשירי חשמל.


נסתר וגלוי

 

נסתר וגלוי

נסתר וגלוי

 

מספר מדרגות מובילות למפלס העילי של קומת הכניסה, בה נמצא חדר המגורים, פינת קריאה וקיר ספרייה רחב עם ספת קריאה נוחה. לצד אלה נמצא גרם מדרגות המוביל לקומת מרתף שבה מבואת כניסה, מטבחון וחדרי הבנות. האור חודר לקומה התחתונה דרך פתחים עיליים הקבועים בגינה שממעל.

נסתר וגלוי

    

נסתר וגלוי

המדרגות שעשויות מפלדה ומעץ מובילות אל הקומה העליונה ובה ממוקמת יחידת ההורים. קומה זו תואמת את קומת הכניסה, אך חורגת משטחה באופן שיוצר עניין ארכיטקטוני למבנה הבית כולו, ומצל על הכניסה. בקומה העליונה ישנו אלמנט יפהפה- רפפות עץ גדולות, שמשמשות כעין וילון חכם המצל על פנים הקומה. בקומה זו נמצא גם חדר עבודה וחדר רחצה. מחדר העבודה ניתן לעלות דרך מדרגות מתכת, אל גינה אינטימית על הגג, המחופה בשיש, בשילוב חצץ, ובה צמחים סוקולנטיים שהונחו בתוך אלמנטים עשויים מפלדה.

נסתר וגלוי

נסתר וגלוי

נסתר וגלוי

נסתר וגלוי

 
 

השאירו הודעה ונציג החברה יחזור אליכם בהקדם