הבית לחובבי הגאדג'טים

עיצוב בית חכם למשפחה אוהבת גאדג'טים. יצירת תנועה בחלל בית הבנוי על שתי קומות ששופץ מחדש. 

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: אסף פינצ'וק | תכנון ועיצוב: גדי פרידמן - 02/11/2017

הדיירים: משפחה בת 6 נפשות. זוג הורים, 4 ילדים בגילאים קטנים.

 

הדירה: הבית נמצא ברמת השרון בשכונה שקטה, הבניין בן 30 שנה, בית בן 2 קומות עם תקרה יחסית נמוכה. הבית מחולק לשני חלקים ארוכים שהמדרגות היו מבטון במרכז הבית וחלקו אותו לשני "פסים" ארוכים דבר שחנק את החלל ונתן לו הרגשה של שני חללים קטנים.


החזון: דרישות הקליינטים היו ליצור בית חמים אך נקי. ליצור תנועה בחלל קומת הקרקע ולמרות שהמדרגות תוכננו במקור במרכז הבית וסגרו את החלל, לנסות להפוך את המדרגות לאלמנט "קל" שישתלב בחלל ולא יחצה אותו לשני חללים קטנים.להשתמש בתאורה רבה כיוון שבגלל התקה הנמוכה 245 ס"מ בלבד ליצור חלל מואר ורחב כמה שניתן. בעלי הבית חובבי גאדג'טים ומוזיקה טובה, על כן חשוב היה לשלב ברחבי הבית את מיטב המוצרים שיענו על דרישה זאת.


משך השיפוץ: 8 חודשים.


עלות השיפוץ: עלות השיפוץ כ 2.5 מליון שח.


הבית מחולק לשתי קומות, קומת כניסה שמחולקת לשני "פסים אורכיים כאשר המדרגות ממוקמות במרכז החלל. המדרגות יוצרות חלוקה ברורה בין שני אזורים ראשיים, אשור כניסה רחבה, פינת אוכל גדולה ראשית וסלון, ואזור שני הכולל מטבח שבהמשכו פינת אוכל לשימוש יומי ופינת טלויזה לילדים.


צילום: אסף פינצ'וק

תחושת זרימה ומרחב פתוח

אהבתם של בני הזוג והילדים לגאדג'טים ולמוזיקה משובחת הובילה לכך שבבית הושם דגש נרחב על מערכות שמע, וחשמל חכם. בחרנו להשתמש במוצרים של מיטב המותגים מחו"ל המיובאים על ידי קבוצת כהנא, זאת על מנת ליצור חווית משתמש נוחה ופרקטית לצד עיצוב המותאם כמו כפפה ליד לקונספט הכללי.


כבר בראשית התהליך השכילו הלקוחות להבין את יתרונותיה הגדולים של מערכת הבית החכם. על כן, הטמענו אותה כחלק אינטגרלי בתכנון כל אחד מהחדרים. הגדרנו ספציפיקציה בהתאם לצרכים המדויקים בהיבטים פונקציונליים והוויזואליים והקפדנו לשלב בכל חדר את מיטב הפיתוחים החדשים בתחום. הממשקים רבים ומגוונים ותוכנתו כך שיתנו מענה לכל סיטואציה ותרחיש בזמן שגרה ואירוח- קז'ואלי ורשמי. המטבח, הסלון, חדרי הרחצה והשינה- כולם טופלו ואובזרו במיטב הטכנולוגיה, סמויה לצד כזו הנגלית לעין ומשתלבת כהלכה בקונספט העיצוב הייחודי.


 

חלל המדרגות

עיצוב ותכנון: גדי פרידמן

עוד מסביר המעצב גדי פרידמן, כי "אחת הבעיות בבית היא  התקרה הנמוכה בסלון, 2,40 מטר גובה – נמוך מאוד. דווקא באמצעות תאורה והמשחק דרך החשמל החכם, נתנו תחושה של גובה וגודל לחלל". זאת ועוד מוסיף פרידמן, כי הסלון חולק לשניים על ידי מסך עולה ויורד שנשלט על ידי טכנולוגיית הבית החכם, מה שיוצר פינת משפחה לא פורמאלית מצד אחד ופינת אירוח רשמית יותר".


מבחינת המתגים, גם הם חכמים ומהמתקדמים בעולם, והם מספקים אופציות ותרחישים שונים. ראשית המתג מעוצב כפלטה נקייה ומינימליסטית, המחולקת ל4 חלקים, כאשר כל חלק אחראי על פעילות שונה. מבחינה העיצובית המתגים נטמעים בקיר בהתאם לעיצוב של כל חלל.  מערכת הרמקולים מרושתת בכל הבית, הינה מערכת  עצמאית, נשלטת באמצעות טכנולוגיית הבית החכם. ללא שום מערכת הגברה או חיווט, הכל אלחוטי.

 

באדיבות: בית חכם מקבוצת כהנא


חלל המדרגות שנמצא במרכז החלל בין פינת האוכל הראשית למטבח ולפינת האוכל היומית, נהרסה ונבנתה מחדש מפלדה "דקה" ונקיה עם סקין אורירי כל זאת כדי ליצור חלל אחד גדול בכל קומת הכניסה מחד גיסא והפרדה ויזואלית בין הפינת אוכל והסלון הרשמיים לבין המטבח פינת האוכל היומית ופינת הטלויזיה הפחות רשמיים מאידך גיסא.


בקומת הכניסה ישנו גם ממד ושירותי אורחים מעוצבים. הקומה הראשונה חולקה לשלושה חדרי ילדים, חדר אחד גדול במיוחד שיתאים לשני ילדים קטנים. ובנוסף חדר שינה הורים עם עם חדר רחצה צמוד.


הבית תוכנן ועוצב לפרטי פרטים, קו המנחה הינו שימוש ושילוב של שני חומרים עיקריים פלדה ועץ. הריצפה חופתה בעץ טבעי כהה ומחוספס מאוד – עץ מפרוקים דבר הנותן מראה "לופטי" וחם לחלל, ושילנו מדרגות, וסקין מפלדה שחורה יחד עם חיפוי קיר ומדפים מלפדה בכדי לתת הרגשה תעשיתית. בנוסף הבית מעוצב עם הרבה גופי תאורה בעיצובים שונים, גם כדי לתת הרבה אור לבקשת הדיירים וגם כדי לשלב בעיצוב החלל גופים מיוחדים.


בהמשך למדרגות שמחלקות את החלל לשני חלקים ישנו הסלון ומקביל אליו פינת הטלויזיה , שמה שמחלק את שני החללים הללו הוא מסך גדול שיורד מהתקרה וטלויזיה על עמוד מסתובב חשמלי, דבר המאפשר לשבת בשני החללים האלו הסלון פינת הטלויזה ולצפות בטלויזה בצורה טובה. ניתן לראות את זה היטב בתמונות. ניתן לראות את עיצוב המפסקים המיוחדים והמתוחכמים שנרכשו גם כן בכהנא, בסלון למרות שהוא במרכז הבית, יש טלויזיה גדולה ומסך עם מקרן.

  

תחושה ביתית וחמה

המטבח שבתוכנית המקורית היה סגור וקטן, פתחנו אותו לכל החלל ולמרות שאינו גדול יצרנו אי מייווחד שהינו כולו יציקת ברזל ומגיע משולב עם משטח פלדה וכיריים מובנות.


דלת הכניסה שהייתה צרה ואטומה, נעקרה והורחבה לפתח רחב מאוד שחלקה זכוכית קבועה ובמרכזה דלת פלדה שחורה וזכוכית חצי אטומה בצבע כסוף  מאוד מנימליסטי ומעוצבת.


 

חווית לייף סטייל מושלמת במרפסת


  

דלת רחבה, קוים נקיים.


במרפסת רחבת הידיים יצרנו חווית לייף סטייל מושלמת. מזג האוויר השימשי מוביל את בני המשפחה לשהות ולבלות זמן רב בחלל החוץ. כפועל יוצא, בחרנו לשלב מערכת סאונד עם טלויזיה גדולה שנרכשו בכהנא. המערכת כולה אידיאלית לשימוש בכל תנאי מזג האויר.


מפאת גודלו של חדר ההורים, יצרנו ארון גדול מאוד לאכול אורך קיר חדר השינה שמתחיל החדר הרחצה, הארון הינו עם דלתות זכוכית חצי שקופות וכך נתנו מראה "קל" יותר ותחושת גודל לחדרץ חדר הרחצה של ההורים מחופה הפלטות בזלטינה אבן אפורה חלקה וארונות של חברת בופי שנותנים לחלל מראה נקי ומנימליסטי. בתקרה יש חלון גדול שמכניס אור ואורור טבעי לחלל.חדר רחצה של הילדים חולק לבקשת הקליינטים לאמבטיה "פריי סטנדינג" מעוצבת ומקלחון, בהמשך אליו נמצא חדר הכביסה.


באדיבות: קבוצת כהנא


פריטים אהובים בבית:

דלת הכניסה- עוצבה עלידינו שילוב של מסגרת פלדה נקיה וזכוכית חצי שקופה כסופה.

האי במטבח- אי העשוי כולו מפלדה כחתיכה אחת מחברת לה קורנה.

הספה – מרבץ של חלל הטלויזיה – צבעוני וחי

גופי תאורה- השתמשנו במגוון רחב של גופי תאורה מעוצבים ומיוחדים


קרדיטים:

תכנון ועיצוב: גדי פרידמן – רוארק אדריכלים, אתר: https://www.roarc.co.il/,

מייל: roarc@inter.net.il

צילום: אסף פינצ'וק

בית חכם: קבוצת כהנא

מפקח: אסף לופו


עיצוב ותכנון: גדי פרידמן

 

 

צילום: אסף פינצ'וק

















יצירת קשר