לגור בדירת בוטיק

שיפוץ דירת הגג הקסומה הזאת שנמצאת ברמת השרון השאירה בידי האדריכלים מטרה מאוד מדויקת כשעיקרה המטבח המרכזי תוך שמירה על האור הטבעי של הדירה עם שימוש בצבעים בהירים שמאירים את החלל.

מאת: אבי מרון | צילום: שירן כרמל | אלברט אסקולה וטום שקד - 23/08/2018
משרד אדריכלים ESAI DESIGN תל אביב

המדרגות לקומת הפנטהוז העתידית הן תכשיט בפני עצמו, יוצרות קונטרסט עם מראה הבטון כיחידה אחת ועם זאת משתלבות באופן מושלם עם חלל הבית המעוצב בקפידה. מיקום המדרגות בלב הבית הופכות אותן לאלמנט שמחבר בין קומת המגורים למרפסת הגג ובאותה עת משמשות כאלמנט עיצובי עיקרי בחלל.

לגור בדירת בוטיק
חלל המגורים הם ריהוט שנות ה-70 בקו הגרפי והצבעוני

משרד האדריכלים ESAI שנמצא בשכונת נווה צדק הציורית בתל אביב, מאחד את האדריכלים אלברט אסקולה וטום שקד שביחד עם העבר הבינלאומי העשיר של שניהם, הם משלימים זה את זה. ואם השם אלברט אסקולה מצלצל לכם מוכר, אז סביר להניח מכיוון שהוא גם בעצם החצי השני בזוגיות בין המדוברות בארץ, וביחד עם טום, מתכננים ומעצבים עם דגש חזק על שילוב החומרים ביחד עם אטמוספרה שמביא איתו תוצאות שניכר בהן עומק וחשיבה על כל פרט.

פרויקט זה ברמת השרון הוא דירת ארבעה חדרים של 85 מ"ר וכשבקומה השניה מרפסת ענקית של 75 מ"ר. כבר בכניסה לבית ניתן לחוש שמדובר בדירה מעוצבת כשמתלה המעילים שמזכיר בוטיק אופנה יוקרתי משאיר חותם כבר לנכנס. חלל הכניסה תוכנן כך שקו הקירות של חדרי השינה של הילדים יוצר שבירה של אורכיות המעבר לכיוון מרכז הבית ויוצר תנועה כבר מהכניסה.

לגור בדירת בוטיק
המדרגות מבטון המשמשות אלמנט עיצובי עיקרי בחלל

לגור בדירת בוטיק
פינת הקפה המתבקשת בפינה מוצבת מתחת לגרם המדרגות

האור הטבעי מחלל המגורים מזמין את הנכנס לאזור המטבח שהוא גם המפגש הראשון עם חלל המדרגות המעוצב כגוש בטון מסותת ומדויק בצורה גאומטרית אסתטית ומושלמת. המהלך של המדרגות כמו תמיד מהווה אתגר למעצבים במיוחד בחלקו של גרם המדרגות והשימוש בו לעיתים קרובות לא מנוצל במלואו, שכן במקום זה הוא עמוק במיוחד ובנוסף גם נמוך רק שבמקרה זה החליטו האדריכלים להשתמש באלמנט זה, שבשילוב של שלושה חומרים שונים לגמרי, מתקבלת פינת קפה מתבקשת ומאובזרת באביזרי חשמל שגם הם כמובן מעוצבים. היות ובמטבח הקיים לא היה מספיק משטח עבודה, האדריכלים החליטו להוסיף משטח בוצ'ר שלפני זה במקומו היה שולחן המטבח עם כסאות כשהוא במרכז המטבח. בנוסף להיותו יפה בפני עצמו כמשטח הפך בעצם להיות אלמנט רב שימושי, לשירות המטבח כמובן אך גם כפינת לימודים לילדים שמכינים את השיעורים בזמן שאמא נמצאת בחברתם.

הצבעים השולטים הם הלבן של החלל כולו, בשילוב של המדרגות בטון אפרפר וצבע השחור שחיים בהרמוניה לצד העץ הטבעי של המטבח שיוצר מנגרות אמנותית. להשלמת ההרמוניה מתחברים גם מכשירי החשמל המשלבים אלומיניום ושחור ביחד עם גופי התאורה שגם הם מקנים אווירה של דירת בוטיק.

בהמשך למטבח ממוקמת פינת האוכל שבתוך החלל הלבן נשארת עם אוירה חמימה ומזמינה כשאפקט החלל הכפול מעל ביחד עם החלון לכל האורך נותנים תחושה של כמעט לשבת בחוץ בטבע עם הספסל והשולחן מעץ שאף מזכירים קמפינג אבל בסטייל.

לגור בדירת בוטיק
כמעט כמו לשבת בטבע. פינת האוכל המוארת עם ספסל מעץ טבעי בסטייל

לגור בדירת בוטיק
הבוצ'ר כאלמנט רב שימושי מעץ טבעי

באותו חלל פתוח אך עם זאת מופרד, ממוקם חדר המגורים עם ריהוט בסגנון שנות ה-70 בנגיעות גרפיות וצבע שביחד עם השטיח יוצרים תנועה משולבת של עיצוב עכשווי עם העץ הבהיר באווירה סקנדינבית. במקור, הרהיטים היו מסודרים אחרת וחלק מדרישת התכנון היה לסדר את מערך הריהוט בחלל וליצור זרימה משולבת בעיצוב. גם בסלון האור הטבעי נכנס מבעד לחלונות הגדולים הממוסגרים באלומיניום בגוון כחלחל בהיר שמשתלב עם הצבעים של הרהיטים והופך לאלמנט עיצובי. בפינת הקיר בחרו האדריכלים לטפל בנישה הקיימת ויצרו מדפים פתוחים וספריה כשהבסיס לכך הוא העץ הטבעי שהופך את הנישות לרהיט בפני עצמו כחלק ממערך הריהוט של הסלון. בחלקה הנמוך מוסתרים כל האביזרים והראוטרים למיניהם המשויכים לטלוויזיה כך שהטלוויזיה מבודדת בחלל נקי מחוטים במרכז הסלון, אתגר וחלום של כל אחד מאיתנו

חדרי השינה של הילדים ממוקמים לאורך המסדרון וגם בהם שולב ריהוט בסגנון סקנדינבי עם זריקות צבע שהופכים את החדרים לילדותיים ובו זמנית מעוצבים עד הפרט. ארון הקיר מנגרות לאורכו של חדרי הילדים מסתיים בפינת יצירה והכנת שיעורים ועוצב גם הוא בקו נקי ובגימור איכותי שנראה לעין כבר ממבט ראשון.

לגור בדירת בוטיק
פינת השיעורים לילדים עם זריקות הצבע המעוצבות

חדר האמבטיה המרכזי שמפריד בין חדר ההורים לילדים גם הוא מאחד את הצבעים השולטים בבית, לבן, נקי עם שימוש באלומיניום כרום וחיפוי קירות שמזכיר את הרכבת התחתית של פריז עם אלמנט הבטון המוחלק כריצוף וחיפוי דופן האמבטיה והעץ הטבעי כמשטח לכיור, מסגרת הראי והריהוט בתוך הנישה. את הדלת הקיימת הסטנדרטית החליפו האדריכלים בדלת פרופיל בלגי שמוסיפה לאווירת העיצוב בקו הפנימי של חדר האמבטיה בזמן שהזכוכית החלבית מחדירה אור לחלל הכניסה וביחד הופכים לאלמנט עיצובי בפני עצמו.
 
לגור בדירת בוטיק
הקו הנקי שממשיך בחדר ההורים, התאורה המעוצבת ומאוורר התקרה

חדר ההורים גם הוא היה אתגר בפני עצמו שכן הוא משמש כסוויטה קטנה עם חדר מקלחת. בכדי להגדיל את שטח המקלחון שלפני זה היה מזערי, החליפו האדריכלים את הקיר עם הדלת הסטנדרטים בקיר ודלת מזכוכית שקופה שמקנים חלל נוח ונעים יותר למתקלח ויוצרים אוירה של פתיחות בחדר ההורים ולשם כך גם השתמשו בזכוכית נטו ללא פרופילים למראה מינימליסטי יותר. בכך הפך חדר המקלחת לחלל אינטגרטיבי ביחד עם חדר השינה. את האזורים הדורשים אינטימיות מבעד לזכוכית הסתירו עם טפט מוניל שמקנה אפקט של זכוכית חלבית במקומות הנכונים. ארון הבגדים הוחלף בארון קיר שהכניסה לחדר היא דרכו. גם בחדר זה המשיכו בקו הנקי עם תאורה תקרתית ומאוורר תקרה שמוסיף ומחמם את האווירה בעיצובו.

לגור בדירת בוטיק

לגור בדירת בוטיק
קירות הזכוכית יוצרים אווירה של פתיחות בחדר ההורים

הקומה השנייה שהיא גדולה כמעט כמו קומת כניסה, משמשת כיום כמרפסת פתוחה כשבעתיד התכנון הוא להמשיך את השיפוץ ולבנות חדר נוסף של כ-20 מ"ר. לבינתיים החליפו האדריכלים את הדלת לדלת יציאה עם פרופיל בלגי שמחדירה אור לבית מחלל המדרגות.

בכך זכתה המשפחה מרמת השרון בסידור נכון יותר של החללים, ניצול המירבי של התאורה הטבעית בשילוב של אלמנטים עיצוביים המקנים לה מראה של דירת בוטיק משולבים עם נקודות מפגש משפחתיים.