שמחים עד הגג

דירת גג בבניין ישן במרכז הארץ הפכה ללופט ניו יורקי, הודות למתיחת פנים יצירתית שביצעה מעצבת הפנים

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: עודד סמדר | שלומית זלדמן - 10/05/2018

למרות שנטיית רבים היא לבקר את הגוונים הבהירים, גווני הבז' לסוגם, כשמגיעים לעיצוב החלל הפרטי, הזוג שביקש לשכור את שירותיה של מעצבת הפנים שלומית זלדמן העדיף לבחור אחרת. בני הזוג, שלהם שתי בנות מתבגרות, רכשו דירת גג באיזור המרכז, המשתרעת על פני 120 מ"ר, בבניין בן 40 שנה. הדירה, שנבנתה כתוספת לבניין הקיים, גרמה להם להתאהב בה מיד, גם מכיוון שזכתה לקומה משלה בבניין והן בשל הנוף היפהפה הנשקף ממנה. למרות ממדיה הצנועים יחסית ביקשו בעלי הבית מזלדמן לאפיין אותה בסגנון אורבני הסופג השראה מלופט ניו יורקי ממוצע, ולגוון אותה בפלטת צבעים כהה. כך "נולדה" דירה בעיצוב מרתק ומרענן כאחד.

 

שמחים עד הגג

שמחים עד הגג

 בעלי הבית הדגישו בפני זלדמן כי אינם מעוניינים לעצב את דירתם מחדש באופן שיהיה בבחינת "חדש מהאריזה", אלא מעדיפים חלל מגובש, עם אופי, שעושה שימוש בחפצים ובפריטים שאספו באדיקות במהלך מסעותיהם השונים בעולם. אין ספק כי אוספים ייחודיים ומעניינים כמו אלה של בני הזוג תרמו לבית שמשקף נאמנה את אופיים, ומוסיף לו עומק וממד נחוצים, ששווים יותר מעיצוב התואם מגזין עיצוב מוביל. דרישה נוספת שהעלו היתה ליצור מטבח נוח לעבודה ופתוח בחלל הציבורי, בשל אהבתם לבישול ולאירוח. הבקשה האחרונה היתה לשלב בעיצוב הכולל את אוסף הרמקולים המרשים של בעל הבית. מעבר לכך ניתן לזלדמן דרור יצירתי, וחרף ממדיו של החלל היא עצבה אותו, בניגוד למקובל ובהתאם לבקשתם בשימוש בפלטת גוונים כהה, שהכניסה תחושת חמימות עוטפת.

 

 

שמחים עד הגג

    

שמחים עד הגג

 

דלת הכניסה נפתחת ומגלה את החלל הציבורי הרחב, שמחופה בפרקט עץ בגוון אפור מעושן. חדר המגורים כולל יציאה למרפסת קטנה, מימינו פינת אוכל וחדר עבודה, משמאל המטבח והמסדרון המוביל לחדרי השינה. עמודים תומכים בחלל המרכזי היו בבחינת אילוץ, אך זלדמן הפכה אותם לחלק מעיצוב הכולל והותירה אותם חשופים, כחלק מסגנון תעשייתי. לצד אלה שילבה, כחיפוי קיר מרכזי בחדר המגורים, לוחות דמויי בטון מסוג פייבר צמנט. כדי לחזק את התחושה האורבנית והנינוחה בחלל נבחרו לככב בסלון ספה והדום עשויים מעור, ומולם שידת טלוויזיה בשחור.

 

  

שמחים עד הגג

 

המטבח תוכנן כשני קווים מקבילים. בצד אחד קיר מחופה באריחי בטון ועליו ארונות בעבודת נגרות, וממול אי רחב המשמש כמשטח עבודה ואחסון. בפינת האוכל שבסמוך לסלון ניצב שולחן אוכל עשוי מ-OSB,  לוח עץ מתועש שמיוצר משבבי עץ ופופולארי בעיקר בתחום הבנייה, וסביבו כיסאות בצבע שחור. גוף תאורה המקבץ נורות פחם התלויות ברישול אלגנטי משלימות את הפינה שמשדרת שיק אורבני ומזמינה לשבת סביבה.

 

    

שמחים עד הגג

תעלת מיזוג אוויר חשופה עוברת בין הסלון למטבח ומדגישה אף היא את הסגנון האורבני-תעשייתי. כחלק מהחופש היצירתי לו זכתה, שידכה זלדמן סגנונות עיצוב שונים זה לזה ליצירת סגנון מרתק חדש. כך בולטים במטבח ארונות בסגנון מודרני, לצד פנינה כמו שידה שחורה בסגנון כפרי שתכננה המעצבת בעצמה. מעל השידה נתלה דגם עתיק של ספינה, בן 100 שנה, שעבר דירה יחד עם בעלי הבית, לביתם הנוכחי. מוכן להרפתקאה חדשה.

שמחים עד הגג

 

שמחים עד הגג

    

שמחים עד הגג

 

 
 

השאירו הודעה ונציג החברה יחזור אליכם בהקדם