נוף אינסוף - עיצוב דירה במרומי הכרמל

הדירה השוכנת בבניין חדש שהוקם למרגלות הכרמל בחיפה נבחרה על ידי בעליה עוד לפני שנבנתה. היא תוכננה ועוצבה לאיש עסקים, חיפאי במקור, שמכיר היטב את האזור, את האווירה ששורה בו ואת הנוף הבלתי נשכח שישמש כסיפור מסגרת לתפיסת העיצוב המאפיינת אותה.

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: עודד סמדר | אדריכל הפרוייקט: מיקלה סימאונה - 25/01/2018

שיטחה, המשתרע על פני כ-140 מטרים רבועים, תוכנן כ-OPEN SPACE  אוורירי ורחב ידיים, בעוד סוויטת השינה הוגדרה כאיזור נפרד ואינטימי. מכל עבריה נגלה מבעד לחלונות נוף ירוק, וממערב רואים את הים. הרציונל העיצובי היה ליצור דירה המשדרת תחושה נעימה ומוקפדת, כזאת שניתן בה דגש על כל פרט ופרט החל מתכנון המעטפת ועד לאקססוריז ששולבו באזורים השונים.


אל עבר ההרים והים
מצד אחד ים מצד שני ההרים


הדייר, חובב גאדג'טים מושבע, ביקש להטמיע בה את מיטב הטכנולוגיות הקיימות בתחום. הדירה כולה אובזרה במערכות בית חכם מתקדמות, מערכות אודיו וידאו איכותיות ותאורה סמויה בתקרת בטון הניתנת להגדרה בהתאם לתרחיש והאווירה שירצה ליצור בכל זמן נתון. כחלק מהרצון לשמר את הקו היוקרתי והנקי בחר האדריכל לעבוד עם דלתות בקו אפס בעלות משקוף נסתר שנראות כחלק אינטגרלי מהקיר ובקירות בגוון משי המאפשר תמסורת מצוינת של אור טבעי במהלך היום ומלאכותי בערב.


עם הכניסה לחלל הציבורי נגלה עיצוב מודרני, נקי ומוקפד שבד בבד מצליח לייצר אווירה ביתית ומזמינה. הדירה עוצבה בצבעוניות מונוטונית על טהרת השחור, הלבן והאפור, המתובלת בנגיעות צבע מזוקקות של חום, נחושת ומעט תכלת וורוד ששולבו בקפידה. אל מול שימוש בחומרים בגימור מינימליסטי, נקי ומבריק,  ניכרת גם העבודה בטקסטיל טקסטורלי נעים למגע שמוסיף מימד של רוך ואמורפיות בחלל. לצד שימוש בצורות גיאומטריות חדות מובהקות, בולט השימוש באלמנטים ארכיטקטוניים שמוסיפים עניין רב בחלל.


אל עבר ההרים והים
עיצוב מודרני. צילום: עודד סמדר

 

אל עבר ההרים והים
צילום : עודד סמדר


עם פתיחת דלת הכניסה פוגשים בסלון ובנוף שמלווה אותו ובקומודה גבוהה ודומיננטית בגוון שחור גרפית ועליו חפצי נוי במונוכרום של שחור ולבן שיוצרים תחושה אוורירית ומאזנים את המאסה של הרהיט עצמו. הסלון מורכב מאלמנטים מרובדים ומשילוב של אלמנטים צורניים שונים המשתלבים בהרמוניה. בולטים במיוחד כיסא הרטרו קפיטונז' ומנורת הרטרו שמלווה אותה לצידו ומעליו. שניהם בגוון חרדל ומהווים נקודת ציון אסתטית בחלל הציבורי. מבעד לחלון הוויטרינה ששוטף את החלל הציבורי כולו באור טבעי, מרפסת הכוללת פינות ישיבה וצופה לנוף שבחוץ.


  

אל עבר ההרים והים


בעל הבית שאף ליצור מטבח פונקציונלי, פעיל ועם זאת "פרזנטטיבי". לשם כך נוצרו למעשה שני מטבחים- ראשי ומשני. בתוך היחידה הגבוהה הוטמנו מקומות אחסון רבים, מקרר אינטגרלי ומוצרי חשמל לשימוש יומיומי וכמובן משטח עבודה פרקטי שניתן להסתירו על ידי סגירת דלתות הרהיט. על החזית שפונה לכיוון הסלון הוצבו אלמנטים פיסוליים והרהיט עצמו נראה כמרחף בחלל זאת על ידי התקנת צוקל במישור פנימי. פינת האוכל ל-6 המוצבת בחלל אינה חוסמת אותו בזכות היצמדות לחומרים ולצורניות שמצליחים לשמר את תחושת המרחב.


 

אל עבר ההרים והים

   

אל עבר ההרים והים
שני מטבחים. צילום: עודד סמדר


הדלת שמובילה לחדר השינה מיתמרת על לגובה התקרה ומרמזת על הסגנון הייחודי של הסוויטה כולה. גם היא נבחרה על מנת לעבוד בקונספט פתוח- החלל שמאכלס את איזור השינה והרחצה חולק על ידי מחיצה שבצידה האחד משמשת כארון הכיור ומעליו מראה גדולה במיוחד המכפילה את גודל החלל חדר הרחצה עצמו נגלה מבעד לשתי דלתות ענק עשויות זכוכית מעושנת שמשתלבת בקונספט שרצינו ליצור בחלל.


מעברה השני של המחיצה ולכיוון חדר השינה, מוקמה מראה בתוכה מסך פלזמה ענק שהוא רק אחד מתוך שניים המצויים שם. אותה מראה גדולת מימדים משכפלת את החלל ויוצרת תחושה של מרחב גדול ועם זאת אינטימי. חדר הארונות תוכנן בממ"ד ועשוי מעץ בשילוב יריעות עור כתום.המרפסת רחבת הידיים שממוקמת בהמשך לחדר השינה מובילה את בעלי הבית לאזור שליו ומרגיע ממנו הוא יכול ליהנות בסופו של יום אינטנסיבי ורווי פעילויות.

 

  

אל עבר ההרים והים
חדר השינה - רגוע ומונוכרומטי

    

אל עבר ההרים והים
מחיצות פתוחת. צילום: עודד סמדר

    

אל עבר ההרים והים

הכותב הוא בעלי המשרד Simeone Architects המתמחה בתכנון ובניה של מבני בוטיק ויוקרה- פרטיים ומסחריים.