טוויסט בעלילה - עיצוב מהסרטים של דירת קבלן

מעצב הפנים יוסי קאלו עיצב דירת קבלן סטנדרטית והפך אותה לשחקנית הראשית בחייהם של בני זוג אוהבי הקולנוע. לוק עירוני עם טוויסט קטן לכיוון הרטרו.

מאת: יונת אטלס וקרט | צילום: אילן נחום | מעצב פנים: יוסי קאלו - 30/03/2017

הדיירים: זוג צעיר בשנות השלושים, היא מנהלת פרויקטים, הוא מהנדס אלקטרוניקה. אוהבים סרטים, מוזיקה, אוכל טוב ובמיוחד אוהבים לארח.

 

הדירה: דירת קבלן בעיר יבנה,  110 מ"ר בת 5 חדרים,  קומה רביעית מתוך חמש. דירה חדשה שהותאמה לצרכי הזוג בשינויים מינוריים ביניהם: פתיחת קיר בחדר שינה, השלמות להנמכות תקרה וטיפול בתכנית תאורה מחודשת.

 

החזון: "התחלנו בחשיבה על לופט ניו יורקי", מספר המעצב יוסי קאלו, "והתקדמנו לכיוון לוק עירוני עם טוויסט "רטרואי". כאשר חלל המרכזי הקונספט הוא אולם הקרנות לאירוח, קצת "הארד רוק קפה" עם השראה לקו וצבע מעבודותיו של מונדריאן. המטרה הייתה שהחלל המרכזי יהיה מזמין וישדר חופש, קלילות והרבה פאן.

 

עלות העיצוב משינויים בדירה ועד לאקססוריז: 140,000 ש"ח

 

עיצוב מהסרטים צילום: אילן נחום

מבט מהמבואה אל הסלון

בני הזוג ביקשו הרבה מקומות ישיבה ובגלל אהבתם לקולנוע אחד האילוצים המרכזיים היה מציאת מקום נכון למסך גדול, מקרן ומערכת שמע מקצועית שהלקוח בנה, הדילמה בה נתקל המעצב הייתה האם להסתיר את הגולם או להשאירו חשוף. בחדר השינה רצו בני הזוג לקבל חלל רך, אינטימי עם תחושה של בית מלון.

אוהבי קולנוע כבר אמרנו?

מבט אל המטבח


על מנת לשמור על חלל רחב ונקי החליט מעצב הפנים לוותר על פינת האוכל המסורתית. קאלו מסביר: "בארץ אנחנו נוהגים לאכול בסלון, במטבח, בחדר השינה, רק לשירותים לא הגענו. ביומיום כשאיננו מארחים, מספיקה לנו פינת אוכל אחת. אם אנחנו מארחים הרבה, רצוי לתכנן פינת אוכל מאסיבית, אך בחירה כזו הייתה מקטינה את החלל המרכזי ומעמיסה עליו תפקיד נוסף. רציתי להשאיר תחושה קלילה ופחות מעונבת".

 

לאחר שיחה עם הדיירים פינת האוכל המרכזית הועברה למרפסת. "אנחנו מארחים כשיש מזג אוויר טוב", מוסיף קאלו, "אנשים לא יוצאים בקור ובימי שרב הם מעדיפים את המיזוג הביתי, לכן, מרפסת היא פתרון נהדר לשולחן האירוח, מה גם שהיא קרובה לנקודת הגז, לברביקיו. אני מוצא כי זרימת אורחים בכל פינות הבית הופכת את האירוח לפחות פורמלי והרבה יותר מהנה".

 

פינת האוכל תוכננה במרפסת

 

דירת הקבלן הסטנדרטית יצרה אילוצים נוספים: גובה התקרה הסטנדרטי הוא נמוך באופן יחסי ולכן הנמכות תקרה מקטינות את תחושת החלל הפתוח. כדי להעניק תחושה מרווחת יותר השתמש המעצב בגופי תאורה צמודי תקרה ובנוסף צבע את הקיר האופקי בצבע כהה יותר על מנת שתתקבל תחושת מרחק. בנוסף גוון האלומיניום שניתן על ידי הקבלן לא תמיד תואם את העיצוב ולכן יש להכניסו מראש לתכנית הצבע. על ידי בחירת גוון תואם לקיר נוצר קו אחיד, נקי שמשמש רקע לריהוט שבבית. צורך נוסף שעלה בעת התכנון היה יצירת מקומות אחסון נסתרים, על מנת שלא לפגוע בחללים הפתוחים והמזמינים.

 

מעבודותיו של האמן אמיר בר משיח

 

מכיוון שהסלון הוא החלל בו מבלים בני הבית את רוב זמנם, מרבית מחשבת העיצוב הושקעה בשלב התכנון שלו. בני הזוג נוהגים לארח הרבה ולכן הוחלט על תכנון מערך ישיבה מודולרי הניתן לשינוי בקלות. באופן הזה ניתן לרענן את העיצוב בקלות ובהתאם לצרכים המשתנים.

"בתכנון ריהוט בצורה מודולרית אני מביא ללקוחות כמה אופציות לבחירה, שום דבר לא קבוע, ניתן לשחק עם הרהיטים ולשנות מיקום בכיף. הרי כיף הוא כל העניין", מספר קאלו.

 

 

מודולריות זה שם המשחק

 

ניתן לשנות את הסלון מתי שרוצים ובהתאם לאורחים

 

קיר האופק נצבע בצבע כהה על מנת לתת תחושת מרחב גדולה יותר

גם המזנון תוכנן בקונספט הזה- קוביות מונחות בצמידות ומיקומם יכול להשתנות לפי החשק. "חיפשתי קו לא שגרתי כפתרון למזנון, היו אילוצים כמו: גובה מסך טלוויזיה, מיקום מערכת השמע, המסך שמאפיל מעל והחלטתי לא להילחם בהם. כפתרון, המסך, מערכת השמע ומונדריאן היוו השראה לקוביזם צבעוני. התכנון הראשוני היה להשתמש בשלושת צבעי היסוד אך כולנו אהבנו את הצהוב בלבד, וקבענו כי כתמי הכחול והאדום יופיעו בנגיעות אחרות בחלל."

 

צילום: אילן נחום

 

המטבח והאי בתוכו תוכננו באופן מינימליסטי כך שיהוו רקע ניטרלי לעיצוב הסלון. המטבח עוצב בנגיעות של שחור ואפור שהתמזגו לשאר החלל. כדי לקבל אווירה אינטימית נבחר גוף תאורה תלוי בעל תאורה חמה, כמו גם שני הדפסים של אמן גרפיטי.

 

מבט אל המטבח

המטבח נייטרלי על מנת להוות רקע לצבעוניות בחלל הסלון

הרעיון בשירותי האורחים היה ליצור חלל אינטימי מעט אפל, לשם כך נבחר גוון סגול כהה ותאורה ממוקדת. מראה מרכזית גדולה הוצבה במרכז על מנת להעניק תחושה של מרחב גדול יותר כשלצדדיה נעשה שימוש באותיות דקורטיביות עשויות עץ.

 

 

סגול עמוק, תאורה ממוקדת ועץ מחממים את שירותי האורחים ושומרים את הרגע


חדר השינה פתוח לחדר ארונות בעל דלתות זכוכית. בבחירת הגוון לצד האפור נוספו גם צבע קרם ועץ אלון. וילון גלילה בגוון תואם לקרם. במקור היה זה חדר קטן עם קיר לחדר הארונות, על ידי ויתור על הקיר הוגדל חלל החדר.

 

מבט חידר השינה: חלל נעים ורגוע

אווירה של בית מלון

במקלחת הורים, הסניטציה נבחרה על פי סטנדרט קבלן. המראה, המרבד והתמונה הירוקה הוסיפו "כתם צבע". המסדרון לחדרים וחדר אמבטיה זכה להתייחסות והקשר לחלל המרכזי, והוא משמש גם לאחסון.

 

"לתפיסתי, בית או דירה לא עושים בחטף, זו מלאכת אריגה בין פונקציות ואהבה", מסכם קאלו. "הפריט המשמש אותנו, בכלל זה הדירה, צריכים להתאים לנו, למידותינו, לצרכינו ובעיקר לטעמנו. לכן, כל חלל שאני יוצר הוא שונה כשהלקוח הוא המרכיב המרכזי, טעמו, מבטו על הדברים, אהבתו לפריטים כאלו ואחרים. אני למד את הלקוחות שלי, בוחן את טעמם ומוצא את שביל הזהב ביצירת חלל שמתאים לצרכיהם וטעמם. הליווי שלי אותם הוא אבסולוטי, משלב התכנון הראשוני ועד לבחירת הפריטים המשלימים. מתהליך כזה אולי לא מתעשרים אך היכרותי את לקוחותיי מעשירה אותי בחברים חדשים, שנהנים מיציר כפי. "

 

 

עיצוב פנים: יוסי קאלו- http://yosikalo.weebly.com

 

 

 

יצירת קשר