הדרך לבית שמרגישים בו טוב מתחילה על ספת המעצב

עיצוב הבית מצריך יצירת דינמיקה מיוחדת עם המעצב המתחילה בחשיפת פרטים אישיים והכרות מעמיקה, ומסתיים ביצירת פריטים בבית ובסביבה המתאימים כמו כפפה ליד

מאת: | צילום: | טל בן זאב 04/06/2015

ארון מזווה מותאם צרכים לבית עם הרבה ילדים | צילום סטודיו שגב
ארון מזווה מותאם צרכים לבית עם הרבה ילדים | צילום סטודיו שגב

אני מאמינה שאנשים הגרים בבתים המתוכננים במיוחד עבורם, הם אנשים מאושרים וטובים יותר. הבית ממנף אותך ומאפשר לך להביע את מקסימום היכולות שלך, ומספק לך את כל מה שאתה צריך כדי לטעון את המצברים ולקום ליום חדש בצורה הטובה ביותר. 

שינוי קטן בבית יכול לשנות את כל התמונה. לפעמים, אנו לא ממש מודעים מה מפריע לנו בבית, אבל משהו בו פוגע בשקט הנפשי שלנו, ולחילופין, מי שחי בבית שמותאם לו בדיוק, נמצא בשלווה ובשקט פנימי, גם אם הוא לא תמיד יכול להגיד למה...

אז איך מגיעים לבית המושלם עבורך?

הבסיס לעיצוב פנים מושלם מתחיל בפרוגרמה. הפרוגרמה היא אוסף של רשימת צרכים, פונקציות ורצונות של הלקוח, לפיה מעצבים ומתכננים את חלל המגורים. הפרוגרמה אוספת מידע  מהבסיס - כמה אנשים בבית ואת מי הוא משרת ברמה הפונקציונאלית, ועד לרמה העיצובית ברזולוציות הדקות ביותר של הצרכים והרצונות האסתטיים הייחודיים של הלקוח – מה שנקרא "עיצוב בהזמנה אישית" (Custom Made). הפרוגרמה הנכונה נבנית דרך חקירה צמודה, למידה מקיפה והכרה מדויקת של הלקוח. 
 
ארון פינת משפחה המותאם לאחסון משחקי ילדים | צילום סטודיו שגב
ארון פינת משפחה המותאם לאחסון משחקי ילדים | צילום סטודיו שגב

השלב הראשון הוא שאלון אישי. 

השאלון כולל קרוב למאה שאלות מפורטות ביותר לגבי אורח החיים, פעולות היומיומיות הבסיסיות, צרכי בני הבית, שאיפות ופנטזיות.  מה את עושה כשאת קמה בבוקר? את נרדמת בסלון? כמה זמן אתה מתקלח? שמאלית או ימנית? בלגניסט? מה את רוצה שאנשים יחשבו עלייך? אתם מארחים הרבה?
 
מטרת השאלון אינה לבחון את הלקוח - אין תשובות נכונות ואף אחד לא מודד או שופט אותו. כשאנשים מקבלים את השאלון הוא מרגיש להם בהתחלה קצת כמו "שיעורי בית" וגם חדירה לפרטיות האינטימית שלהם, אבל לאט לאט הם מבינים שמדובר בחלק בלתי נפרד מהתהליך, כי מדובר בעיצוב הבית שלהם, ואיך אפשר לעצב את הבית המושלם בלי להכיר את בני הבית כמו שצריך?
 
בני הזוג ממלאים שאלונים נפרדים בלי להראות האחד לשני עד הפגישה בה כל אחד חושף את השאלון שלו. על הרקע הזה מתקיימת שיחה שלמה ומשעשעת בה נחשפים הרגלים שונים ופרטים עסיסיים על חיי היום יום של בני הבית. כמעצבת דירות ובתים אני מוצאת את עצמי, לא פעם, בסיטואציות אינטימיות החושפות את הלקוח במקומותיו האישיים ביותר, ואותי על תקן המפשרת הלאומית... לכן, בראש ובראשונה, כימיה וחיבור אישי עם הלקוח הם תנאי בסיסי הכרחי להצלחת התהליך (פסיכולוגית/יועצת זוגיות כבר אמרנו?...). 
 
רהיט מגירות וקיר נגרות מוארים בחלל תצוגה
רהיט מגירות וקיר נגרות מוארים בחלל תצוגה

השלב הבא הוא ה- Mood board (לוח  השראה). 

זוכרים איך בתור ילדים פתחנו עיתון והתחלנו לגזור ולהדביק על הלוח תמונות שאהבנו? נכון שאתם מתגעגעים לתחושה? אז ה- Mood board הוא בדיוק אותו הדבר – לוח ויזואלי של תחושות, רגשות ומקורות השראה – צבעים, גוונים, סגנון עיצובי (כפרי, מסורתי, אמריקאי, עירוני, מודרני, נקי, וכו'). בנק של אימג'ים ותמונות היוצרים יחד קולאז' המבטא רגשות, טעם אמנותי, חלומות, פנטזיות ומקורות השראה. לא מדובר רק בתמונות של חללי בתים ופריטי עיצוב, אלא באימג'ים מכל התחומים בחיינו - אופנה, אוכל, ספורט, נופים וכו'.
 
לוחות ההשראה מורכבים מהחומרים שאנחנו אוהבים, מתמונה של שקיעה שמעוררת בנו תחושות ועד פריט לבוש יפה. אנו יוצרים יחד עולם תוכן מאוד כללי ופתוח לאינטרפרטציות אישיות, כדי למתוח את הלוחות לרמת הרגשות הכי אותנטיים ובסיסיים. ה- Mood board מגיע יחד עם הפרזנטציה והתכנית הראשונית, כבסיס המעביר את התכנון ברמה התחושתית. בשלב הבא, בודקים יחד איך אפשר לממש את אותן שאיפות ופנטזיות בכפוף לאילוצים ולתקציב, וכאן מתרגמת הירידה לפרטים למציאות בשטח.
 
שולחן ישיבות מואר בחלל תצוגה
שולחן ישיבות מואר בחלל תצוגה


בית שמתוכנן לפי הצרכים והרגשות, כולל את סידור החדרים, גבהים של מפסקים ומיקומם, גובהם של משטחי העבודה, האסלות וכו'. כל אלה הם דברים קטנים אבל ביום יום מאוד משמעותיים – אם למשל יש מפסק אור בשירותי ילדים שהוא גבוה עבור הילד, איך הוא ידליק לעצמו את האור? אם אתה שמאלי ומתקן נייר הטואלט ממוקם בצד הלא הנכון של השירותים.....

אחרי הפונקציונליות בא שלב ההלבשה – איך מוצאים את הפריטים שיתאימו לעיצוב הכולל ולחלומות? ומה מתאים למה שהגדרנו? לעיתים אנו נתקלים במצב בו אחרי שהגדרנו מה אנו רוצים, אנו לא מוצאים אותו בשום מקום.
 
אז נכנסת היכולת של המעצב להמציא ולייצר את האווירה בעצמו, ממש ליצור מאפס את השולחן הרצוי, את גופי התאורה, טקסטיל ושאר פרטי אבזור, לדוגמא: באחד הפרויקטים עשינו לילדה חמודה חדר נסיכות והחלום שלה היה כילת פרפרים מעל המיטה. כילה כזו לא נמצאה בשום מקום אז יצרנו כילת פרפרים בעצמנו. בדיעבד, זה היה הפריט שהסב הכי הרבה אושר ונחת ועשה את ההבדל הכי גדול לאחד מיושבי הבית. 
 


ללקוחה שרצתה בית שהוא כמו מלון בוטיק – חצי פריזאי חצי ניו יורקי, ישבנו יחד ותכננו מאפס את גופי התאורה שיתאימו למראה החלל ולשאר הפריטים, כך גם מסגרות למראות, שיוצרו במיוחד בהתאם להנחיות שלנו אצל מסגר. בקיצור, מה שלא מוצאים – מייצרים. 
 
 

*טל בן זאב היא בעליה של TBZ STUDIO, סטודיו לעיצוב ואדריכלות פנים המספק שירותי טוטאל דיזיין ומתמחה בתכנון, עיצוב ואבזור דירות יוקרה.

החומרים ומערכות שיצברו לכם ניקוד לבנייה ירוקה

שם המוצר
תאור המוצר
תו ירוק (ישראל/ חו''ל)
 
תכולת חומר ממוחזר במוצר
 
ייצור מקומי בישראל
 
תעודת LCA מחזור החיים של החומר
 
חומרים ממקור אחראי - תעודה של מדרג מעלה / או ISO 14001 / ISO 18001
 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי
אריחים Ecommerce Website Development