פונקציונאלי ונוסטלגי- הכירו את מלון בוטיק אדוה

בעליו של מלון הבוטיק "אדווה" הממוקם בכניסה למושב בית-חרות, החליט להמר ושכר את שירותיהן של שתי מעצבות פנים בתחילת דרכן. קרן גרינולד ולימור יצחק, עורכות-דין פליליות עד לאותה העת, היו בעיצומו של תהליך הסבת מקצוע וקיבלו לידיהן את המשימה בלהיטות רבה. האם ההימור הצליח? – תשפטו בעצמכם!

מאת: קרן גרינולד | צילום: ARTAMIR | עיצוב פנים: קרן גרינולד ולימור יצחק - 02/02/2017
המלון ממוקם בקומת הגג של המרכז המסחרי "M הדרך" ומעל אולם האירועים "הגלריה". דרישתו של בעל המלון היתה כי המלון יעוצב באופן שיתאים לקהל לקוחות מגוון, החל מזוגות הנישאים באולם האירועים וירצו לבלות במלון את ליל כלולותיהם, דרך אנשי עסקים המזדמנים לאזור וכן זוגות ומשפחות שרוצים כך סתם לנפוש באזור השרון, קרוב לים. 
הפרויקט כלל עיצוב של שמונה חללים נפרדים: בקומה הראשונה של המלון מצוי אזור הקבלה ולובי מרכזי המשמש גם כמקום להתכנסות ולאירועים. עוד בקומה, חדר ספא וסוויטה זוגית גדולה במיוחד. בקומה השנייה של המלון מצויים חמישה חדרי אירוח נוספים.

בבסיס הפרוגרמה עמד רצון הבעלים בעיצוב פונקציונאלי לצד סגנון נוסטלגי, ועל-כן בחרו המעצבות בסגנון רטרו אקלקטי, כשכל חלל קיבל פרשנות עיצובית ייחודית. 
מוטיב שחוזר על עצמו בחללים השונים הוא השימוש בעיצוב גרפי, הן באמצעות מדבקות שיוצרו בהתאמה אישית על-ידי המעצבת הרב-תחומית מעיין אשכנזי, מסטודיו "רפלקטורה", והן על-ידי שימוש בטפטים בדוגמאות שונות, המשרים אווירה נוסטלגית וחמימה.

החלל המרכזי- שילוב בין רטרו לקלאסי


הקו העיצובי שנבחר לחלל המרכזי שבקומה הראשונה, אזור הלובי, משלב בין סגנון הרטרו לסגנון הקלאסי. בלובי מוקמה ספה גדולה "CUSTOME-MADE", שרופדה בבד קטיפה בצבע טורקיז עמוק ולצד הספה הוצבו שתי כורסאות שחורות בעלות נוכחות מרשימה. הקיר שמאחורי הספה חופה בלבנים בגוונים טבעיים ומעליו נתלתה תמונה שעוצבה במיוחד לחלל ומוסגרה באמצעות חתיכות עץ ממוחזרות. כן נבחרה מנורה עומדת גדולת מימדים, עשויה ראטן וברזל אשר משמשת כנקודת פוקוס בחלל.

מבואה המפרידה בין אזור הקבלה לחלל המרכזי

 
הסוויטה המרכזית עוצבה כך שתוכל לשמש את הזוגות הטריים בליל הכלולות, ולכן יושם בה קו עיצובי מוקפד ואלגנטי. הסוויטה רוצפה פרקט לימינציה בגוון מושחר ומוקמו בה מיטה זוגית בעלת ראש בצורת כתר המעוטר בכפתורי קפיטונאז' וויטרינה המשלבת זכוכית ועץ, בסגנון נוסטלגי. כן הוחלט למקם בסוויטה זוג כורסאות שחורות זהות לאלו שהוצבו בחלל המרכזי הסמוך, על מנת ליצור חיבור בין שני החללים. מדבקות טפט שעוצבו במיוחד, מוקמו בקורה שמעל המיטה ובקיר מרכזי בחדר.

הסוויטה המרכזית- מתאימה גם לליל הכלולות


חדר הספא, הבנוי למעשה משני חדרים קטנים צמודים, חופה אף הוא בפרקט מושחר ורוהט בגווני עץ טבעי. על הקיר נתלו תמונות נוסטלגיות במסגרות בצבעי זהב ושחור ונבחרה שידת איפור המזכירה במראה את קופסת כלי התפירה של סבתא.

בקומה העליונה נדרשו המעצבות למצוא פתרון יצירתי למסדרון ארוך וצר, והוחלט על שימוש במדבקות קיר המעטרות את תקרת המסדרון וקירותיו לכל האורך, באופן שיוצר תחושה של מסע במנהרת הזמן.

מסדרון המשרה תחושה של מסע בזמן

 
בקומה זו עוצב אחד החדרים בסגנון רטרו בהשראה תעשייתית. על מנת ליצור את התחושה  "המחוספסת" השתמשו המעצבות בפריטי ריהוט העשויים שילוב של ברזל ועץ. לחדר נבחרה מיטה מרופדת בד דמוי זמש בגוון אפור עמוק ולצידה הוצבו שידות לילה מברזל עם מגירות מעץ. מאחר שחדר זה הוא הקטן ביותר מבין חדרי המלון ולא ניתן היה למקם בו ארון, נבנתה קונסטרוקציית ברזל המשמשת מעין ארון-קולב תלוי על הקיר. מעל המיטה נתלה הדפס גרפי שעוצב בהשראה תעשייתית ומוסגר בקרשים ממוחזרים בצורה א-סימטרית.

חדר נוסף עוצב בהשראת צורות גאומטריות. לקיר נבחר טפט מעוטר צורות גאומטריות בגוונים מונוכרומטיים ומיטת העץ שנבנתה בהתאמה לחדר, עוצבה בקווים נקיים בשילוב עץ בגוון כהה ובד קטיפה אפור. לצד המיטה נתלו שידות לילה מלבניות מרחפות, בצבע אפור, ומעליהן הונחו מנורות  בטון. שילוב החומרים וההדפסים בחדר כמכלול, יוצר מראה גיאומטרי-הרמוני.  מכיוון שהחלון בחדר הינו חלון עגול וקטן במידותיו בחרו המעצבות וילון קפלים לבן המכסה את הקיר כולו ויוצר תחושה של עומק ואור. 

חדר אחר עוצב בהשארת "מסעות". לקיר המרכזי בחדר נבחר טפט בדוגמת "שושנת הרוחות" ולמרגלות המיטה הוצב ארגז תעופה מעץ בצבע שחור. בחדר מוקם שולחן עבודה, בשילוב עץ ועור שחור. מאחר שחדר זה גדול במידותיו מהחדרים האחרים, החליטו המעצבות למקם בו גם ספה נפתחת, כך שהחדר יוכל להתאים גם לאירוח משפחות.
 
חדר משפחתי בהשראת מסעות בעולם

 
בחדר הרביעי ביקשו המעצבות לשדר אווירה נוסטלגית יחד עם אמירה חזקה, ואכן כאשר נכנסים לחדר לא ניתן להתעלם מהטפט השחור שעליו דוגמת עששיות כסופות בסגנונות שונים. מכיוון שהקיר תפס מקום דומיננטי בחלל בחרו המעצבות בפריטי ריהוט בסגנון מינימליסטי שלא ייצרו רעשים נוספים. בחדר הוצבה מיטה בעיצוב נקי בריפוד אפור בגוון בהיר, שידות עץ פשוטות למראה וכורסא בגוון אפור כהה. 
 
עששיות כסופות על הקיר בשילוב פרטי ריהוט מינימליסטי

 
החדר החמישי עוצב בסגנון "רטרו-כפרי" המשלב פשטות ונוחות, ונבחרו לו פריטי ריהוט בשילוב עץ בגוון טבעי ובדים רכים. נקודת הפוקוס בחדר היא מדבקת הקיר המדמה כפתור זהב ומעניקה לחלל תחושה מעוצבת וייחודית על אף עיצובו הפשוט. 
 
רטרו כפרי


 עיצוב פנים והום סטיילינג: סטודיו k&l creative home design - קרן גרינולד ולימור יצחק



יצירת קשר