כפרי, אקלקטי, צבעוני ושובב- בית שיש בו הכל

בימים אלו הסתיימה עבודת התשתית להקמת השכונה הצפונית החדשה ביישוב בית אריה, הצופה על נופו הקסום של נחל שילה. משרד האדריכלות  'נילי חביב', נבחר לתכנן את הבית הראשון בשכונה החדשה, ולרגל המאורע בחר בעיצוב ייחודי של בית כפרי וקליל, המשלב מגוון סגנונות רטרו אקלקטיים וצבעוניים.

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: viba csmera | אדריכלית ומעצבת פנים: נילי חביב - 26/10/2017

במגרש המשתרע על פני 310 מר', הסתיימה בימים אלו בנייתו של אחד הבתים המקוריים והמרשימים ביישוב בית אריה, שתוכנן על ידי משרד האדריכלות 'נילי חביב'. הבית משמש לזוג בשנות החמישים לחייהם, הגרים בו יחד עם בנם הצעיר החייל, ולהן שתי בנות גדולות ונשואות שכבר עזבו את הבית, אך מגיעות הרבה להתארח. לפני כן, המשפחה התגוררה בישוב בית אריה שנים רבות, ושם גידלו את ילדיהם, עד שלפני חמש שנים החליטו לעבור לעיר, רכשו דירה במגדל מפואר, ונהנו מכל ה'פסיליטיס' שיש לו להציע, אך עדיין הרגישו את החסך והגעגועים, כמו כל עכבר כפר שמנסה ללא הצלחה להשתלב בעיר... בכל פעם שבאו לבקר בבית אריה, ליבם היה מתרחב ומיד כששמעו שמתקיימת מכירת מגרשים לשכונה החדשה בישוב, קפצו על המציאה והיו הראשונים לרכוש מגרש. וכפי שבחרו בנילי חביב לתכנן את ביתם הראשון, כך עשו גם הפעם.

 



תהליך קבלת ההחלטות בנוגע לבית החדש, הופקד כולו בידי האם. לאחר שאב המשפחה התעקש לא להיות מעורב בשום צורה בתהליך, סוכם שהוא יקבל את המפתחות אחרי שהכול יגמר ויכנס למטבח רק אחרי שכבר יהיו בו מים רותחים לקפה בתוך הקומקום. את כל שלבי הביצוע עברה בעלת הבית בליווי צמוד של נילי חביב, השתיים בחרו יחד את כל החומרים, כולל הריצוף, האלומיניום ופריטי המטבח., יחד הן החליטו הכל עד לפרטים הקטנים ביותר של הידית לדלת המטבח, הצבעים, הרהיטים והווילונות, מהתכנון הראשוני ועד האלמנט האחרון.

 



קומת המגורים תוכננה כך שתכיל את הסלון, המטבח, פינת האוכל, הממ"ד ויחידת ההורים ,  כאשר הקומה השנייה כללה סוויטה לבן החייל, יחד עם שירותים, מקלחת ופינת ישיבה, בשילוב יחידת אירוח לנכדים שיגיעו לביקורים. הלקוחה ביקשה בית כפרי וקליל, המשלב בתוכו מגוון סגנונות רטרו אקלקטיים המכניסים אופי ואמירה לבית, דרך שימוש בצבעוניות המעלה חיוך והשתאות, והוספת אלמנטים ייחודיים, כגון מנורת מטבח המשלבת שלושה גופים שונים ההופכים לגוף תאורה אחד. גם עבור הסלון נבחרו רהיטים שונים האחד מהשני – ספת קטיפה ירוקה לצד ספה מעור בגוון אבן, וסמוך לכורסה צהובה המשלבת בתוכה צורות גיאומטריות מסקרנות. לכך ניתן להוסיף את האריחים הצבעוניים והססגוניים המעטרים את חדרי השירותים, יחד עם מנורות הווינטג' הצבעוניות שפוזרו ברחבי הבית, הווילונות הקלאסיים וגופי התאורה המגוונים בשלל צבעים.

 

  

  



התוצאה שהתקבלה הייתה בית חמים ונעים עם אופי ייחודי ומזמין, המתאים לאישיותה של בעלת הבית, שחיפשה יצירתיות ועניין בכל אחד מהאלמנטים – זכוכיות סבתא בדלתות, טפטים קלאסיים עם טוויסט מודרני .


בחדר השינה, שידות בצבע תכלת המתחברות ומתמזגות עם צבעי המנורות בחדר האמבטיה. ובכלל, פרץ של ססגוניות וצבעוניות, המעניקים תחושה של חום ושמחה בבית.


מבחינה תכנונית ועיצובית, החשיבה הייתה כיצד ליצור חלל בעל סגנון כפרי וקליל, המעוטר בוויטרינות וחלונות גדולים, במטרה להכניס את נוף ההרים והנחל לתוך הבית, כך שישתקף מכל אחד מהחללים הציבוריים, בשילוב המון אוויר ואור טבעי.  כיווני האוויר של הבית הם צפון-מזרח, ולכן היה חשוב לשלב בתכנון חלונות גדולים, המכניסים נוף ואור לתוך החלל, יחד עם וויטרינה ארוכה לאורך כל החזית הצפונית, ופינה הממשיכה עד החזית המזרחית, כולל חלון מטבח גדול באותה החזית. כמבנה כפרי קלאסי, נצבע הבית בגוון בהיר בשילוב אבן (בריקים),  ולאורך המרפסת המזרחית שולבו משרביות המתכתבות עם סגנונו הכפרי עם נגיעות אוריינטליות ומזרחיות.

 

   

צילום: viba csmera


כמו שהובטח, רק לאחר שהבית היה מוכן לגמרי, כולל וילונות ורהיטים, הוזמן בעלה כדי להצטרף לחגיגה. הוא נכנס לביתו החדש בשעה שש בבוקר, כשברקע מתנגן השיר I did it my way, בחוץ הזריחה המתמזגת עם נופו הקסום של נחל שילה הנשקף מהוויטרינות הגבוהות, וכולו מופתע עד דמעות מהבית אותו עיצבה אשתו לבדה, עם קצת עזרה מנילי חביב, 'בת זוגתה' החדשה.

  

    

    

צילום: viba csmera

 

לאתר נילי חביב אדריכלות ועיצוב פנים - לחצו כאן

יצירת קשר