ניגודים יוצרים הרמוניה

על מגרש בקיסריה יצרו האדריכלים הילה ודן ישראלביץ בית העונה במדויק על צרכיהם ורצונותיהם של לקוחותיהם.  בית עתיר ניגודים שיחד יוצרים הרמוניה.

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: עודד סמדר | הילה ודן ישראלביץ' - 28/09/2017

המבנה: וילה פרטית בקיסריה

קומת מרתף- 65 מ"ר

קומת כניסה- 150 מ"ר

קומת מגורים- 45 מ"ר

אדריכלות ועיצוב: דן והילה ישראלביץ'


אטום ומסוגר אך פתוח, אוורירי ומואר, שילוב בין צבעים מנוגדים המייצרים קונטרסט ודרמה בין נפחים. אלו רק חלק מהמאפיינים של הבית הפרטי המרשים בקיסריה שתכננו דן והילה ישראלביץ', בעלי המשרד ישראלביץ' אדריכלים.


תכנון גיאומטרי נקי וסימטרי

 

קונספט המבנה הגיאומטרי הוכתב על פי דרישות הפרוגרמה תוך התייחסות לתוואי השטח עליו ממוקם הבית. קומת הקרקע תוכננה כך שהיא משדרת פתיחות וקלילות מרביים וניכר כי הושם דגש רב על הקשר בין פנים הבית לחלל החוץ. יחסי הגומלין שיצרו האדריכלים בין פנים לחוץ, אפשרו יצירת בית מוצף אור ואוויר טבעי ובד בבד מכניסים באופן הרמוני את המתרחש בחוץ, פנימה.

 

אדריכלות: ישראלביץ' אדריכלים

 

הבית מתפרש על פני שלוש קומות- קומת הכניסה רחבת ידיים המיועדת לפעילות חברתית וכוללת את המטבח, פינת האוכל, הסלון ובנוסף את סוויטת ההורים. המדרגות הצפות והמסדרון הפתוח לחלל הכפול, מובילים היישר לקומת חדרי השינה של שני הילדים הכוללת בנוסף חדר רחצה מרווח וחדר שירות. בקומת המרתף ממוקם חלל עבודה מרווח שעוצב במראה מודרני מוקפד עטיר אלמנטים ויזואליים וטיפוגרפיים.

חזיתות הבית הפונות לרחוב תוכננו במראה מסתורי ומרומז המאפשר פרטיות מרבית לבני הבית השוהים בתוכו. האדריכלים השכילו ליצור חרכי אור ורטיקליים עשויים מתכת שחורה המאפשרים לאור והאוויר לבקוע דרכם.

התכנון הגאומטרי הנקי והסימטרי נשמר גם בחלקו השני של הבית שפונה לגינה אינטימית ומאובזרת. בין שתי הקומות מפריד סטריפ בטון הוריזונטלי. קירות הוויטרינה יוצרים תחושה אוורירית ופתוחה ומסגרות האלומניום הכהות יוצרות קונטרסט ודרמה אל מול חיפוי החוץ הבהיר.


חשיפה מאוזנת של אור ושמש.


תכנונה של הפרגולה הבנויה, המיתמרת מעל פינות הישיבה החיצוניות, נשען על תפיסה מדברית מסורתית תוך יצירת אינטרפרטציה עדכנית המותאמת לימנו אנו. האדריכלים השכילו ליצור עבור לקוחותיהם מעין נווה מדבר מודרני  שאינו מתעלם מהאקלים הים תיכוני, אלא רותם אותו ליצירת אדפטציות והתאמות עבור הצללות וקירור טבעי של המבנה. המשרביות, בדמות עיגולים בקוטר זהה החורצים את תקרת הבטון, סוככות על פינות הישיבה ומשרתות את קונספט תכנון לא רק ברמה האסתטית אלא גם כערך פונקציונלי אמיתי. ממש כמו בבניה המזרח תיכונית הקדומה, אלמנט הסבכה יוצר חשיפה מאוזנת של אור השמש וסירקולציה של אוויר טבעי שמכניס משב רוח ומקרר ולו במעט את חללי הפנים. אופן יישומן הוא פועל יוצא של שיכלול האקלים באזור וכיווני האוויר ביחס לתכנון החצר והפנים.


 

פטיו פנימי. צילום: עודד סמדר

 

 

משחק בין החוץ לפנים


עם הכניסה לבית נחשפים הבאים לחלל הכפול המיתמר לגובה של כשישה וחצי מטרים ומייצר תחושה של גובה ועוצמה. אל מול דלת הכניסה תוכנן פטיו פנימי במבנה קובייה עשויה קירות זכוכית  ALL GLASS מעליה סקיילייט שמציף אותה באור טבי ובתוכה נשתלו עצי במבוק טבעיים המכניסים את הטבע ואווירה של חופש הביתה.


 

מבט אל החלל הפנימי


אותו מראה עוצמתי נשמר גם בסלון בו יצרו קיר במראה דרמטי מחופה מתכת בגוון טבעי ובהיותו כזה, מהווה FOCAL POINT שקשה להתעלם ממנו. הוא תוכנן בקומפוזיציה א-סימטרית ובו חלונות ורטיקליים צרים, ספריה ברזל שחורה מסוגננת וגבוהה במיוחד הכוללת ספרות ואקססוריז בגוונים עזים שמוסיפם עניין וצבע לחלל וביניהם קמין 'בילט אין'.


משחק של ניגודים

 

ככלל, ניכר השימוש בחומרים טבעיים, מוטיב המאפיין את עבודתם של השניים. כך למשל חזית המטבח המוקפדת והמינימליסטית, חופתה פורניר במבוק. האדריכלים השכילו להטמיע בחלקה הגבוה את מערכות השונות ובחלקה התחתון חזיתות אינטגרליות מאחוריהן מקרר אינטגרלי ופתרונות אחסון רבים. המדרגות הקונסוליות שמובילות לקומת המגורים עטופות בתושבת גרניט שחורה ואת המסדרון הפתוח לחלל הציבורי, מלווה מעקה זכוכית שקופה ואוורירית.  

 


    

Focal point. צילום: עודד סמדר

    

    

    

    

    

צילום: עודד סמדר

לצפייה באתר של ישראלביץ' אדריכלים - לחצו כאן

 

יצירת קשר